Guzu Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Czy dobrze mi się wydaje że ona ma łącze miedzy 1-szą a 2-gą przelotką od multika ? ( 2pc ?) [ sorki za delikatny offtop ] Tak, to wedka 2czesciowa. 230 cm dlugosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Heh, tak mi się wydawało że zobaczyłem delikatne przesztywnienie spowodowane złączem. A czemu w sumie nie łowiłeś na swojego Batsona czy też Phenixa ? Miałeś jakiegoś jednoczęściowca z tego co pamiętam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 ..mógłbym mieć na blanku z 10 takich przesztywnień co by się tak posiłować jak Daniel.Kto "odklepał" - sum czy łowca??...bo kategoria wagowa chyba raczej open 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 a kto miał odklepać? PAN SUM oczywiście!!! zdjęcia w wątku sumowym są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 ...ciężko ogarnąć, który to z tych 2 ton złowionych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 To ten ostatni zlapany z moich Duzych. 221 cm i dosc miesisto - barczysta postura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Heh, tak mi się wydawało że zobaczyłem delikatne przesztywnienie spowodowane złączem. A czemu w sumie nie łowiłeś na swojego Batsona czy też Phenixa ? Miałeś jakiegoś jednoczęściowca z tego co pamiętam ? Bo fajnie mi lezy ta Daiwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PZWPREZES Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 a może powiecie gdzie kupić najtaniej STELLĘ 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 a może powiecie gdzie kupić najtaniej STELLĘ 4000 Najtaniej to widzialem model 95 na allegro kiedys... ale to chyba ze 2 lata temu bylo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Tak jeszcze meczac grafitowe rotory: http://japantackle.com/Daiwa/Daiwa_2010_Saltiga_spin.htm Myslicie, ze tez rozpadnie sie na pierwszym sumie? Jakby co nie jestem fanem lekkich kreciolkow, nie dowazaja wedek jakie mam wiec i tak odpadaja, okoni na wklejanki tez nie lowie, najmniejszy kreciolek jaki mam i tak wazy ponad 250 gram w rozmiarze 2000 i stracza juz z 10 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 A co będziemy ograniczali się tylko do sumów. Większych i silniejszych to ryb nie ma? A te potrafią to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 No tak ale chloapki nad Wisla chca uzywac, tarpony, jesiotry i wieloryby nie zagladaja :) Zdjecie ciekawe, Saltiga juz skreslona z listy zakupow Moze jaki Van Staal jeszcze z produkcji US and A by sie nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 W ruskich pojazdach "z gwiazdą" mają dobre wyciągarki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 A co będziemy ograniczali się tylko do sumów. Większych i silniejszych to ryb nie ma? A te potrafią to 20130513_2.jpgPozwolę sobie mieć wątpliwość, czy te spektakularne złamania pochodzą od walki z rybą. Jest to raczej klasyczny przykład piprzniętej o pokład (lub burtę) wędki z niefortunnie ułożonym rotorem. Może jeszcze druga wersja- ktoś go z lekka przydepnął.Dlaczego tak? Ano dlatego, że hamulec nie jest na tyle silny, by pozwolić urwać ramię kabłąka (inżynieria i setki testów przedprodukcyjnych) . Rybka by sobie spokojnie wysunęła całą linkę nawet na dokręconym na maxa hamulcu, albo i wyrwała wędkę, jeśli wędkarz słabo-silny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 (edytowane) @Bujo No tak ale twórca wątku pytał tylko który lepszy na szczupaka i sandacz,S czy V a oparło się o suma. @DonPabloFotka pochodzi ze strony z testami kołowrotków stałoszpulowych SW. Z tego co pamiętam stało się to w czasie walki z rybą. Możliwe że uszkodzenie nastąpiło wcześniej lub wada materiałowa Edytowane 15 Maja 2013 przez jbk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Jakby co nie jestem fanem lekkich kreciolkow, nie dowazaja wedek jakie mam wiec i tak odpadaja, okoni na wklejanki tez nie lowie, najmniejszy kreciolek jaki mam i tak wazy ponad 250 gram w rozmiarze 2000 i stracza juz z 10 rok Michał bo TY mięśniak jesteś, to za małe do Twoich rączek :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 @Bujo No tak ale twórca wątku pytał tylko który lepszy na szczupaka i sandacz,S czy V a oparło się o suma No niby tak ale na polskich wodach 2-metrowe sumy sa na tyle czestym przylowem, ze nie mozna ich ignorowac bo kreciolek za 2 tysie pojdzie w p......t :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 A co będziemy ograniczali się tylko do sumów. Większych i silniejszych to ryb nie ma? A te potrafią to 20130513_2.jpgi dlatego łowie na kołowrotki ... bezkabłąkowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Pozwolę sobie mieć wątpliwość, czy te spektakularne złamania pochodzą od walki z rybą. Jest to raczej klasyczny przykład piprzniętej o pokład (lub burtę) wędki z niefortunnie ułożonym rotorem. Może jeszcze druga wersja- ktoś go z lekka przydepnął.Dlaczego tak? Ano dlatego, że hamulec nie jest na tyle silny, by pozwolić urwać ramię kabłąka (inżynieria i setki testów przedprodukcyjnych) . Rybka by sobie spokojnie wysunęła całą linkę nawet na dokręconym na maxa hamulcu, albo i wyrwała wędkę, jeśli wędkarz słabo-silny. Startowałem ok 10 lat temu w Serocku (Zalew Zegrzyński) w zawodach spinningowych "Warszawa Berlin Praga". Polacy łowili cienko i deklasowali przeciwników. Czesi szybko się uczyli i też nieźle im szło.. Niemcy zatrzymali się przed ćwierć wiekiem. Jeden z nich łowił Stradikiem 3000, grubą żyłka i wahadłem. Rzucił tak, że złapał skuter wodny. Wysnuł mu on całą linkę i złamał ramię kabłąka... Po zakończeniu tury wszyscy oglądali i dziwowali się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Skutery zdaje się są jeszcze rzadszym przyłowem niż dwumetrowe sumy. Ale wszystko się zmienia, sumów coraz mniej a skuterów więcej, więc kołowrotek powinien być solidny 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Vaniek wyholował taką rybcie i nawet nie zadrżał mu kabłąk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Może ktoś wie .Czy Vanquish z dystrybucji na Europę dostępny w Normarku ,różni się od Vanquisha JDM ? .Waga ,ilość łożysk ,przełożenie, wygląd ma takie same! Edytowane 29 Czerwca 2013 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Przeczytaj wypowiedź @Mefistofishing http://jerkbait.pl/topic/19497-rarenium4000-xg-vs-vanquish-4000xg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Przeczytaj wypowiedź @Mefistofishing http://jerkbait.pl/topic/19497-rarenium4000-xg-vs-vanquish-4000xg/Dzięki za podpowiedź.Wszystko stało się jasne. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 A ja mam do porównania Vanquisha 2500s z TP 2000S z 20’ , który z wymienionych kołowrotków lepiej się sprawdzi żeby wyważyć 98g wędkę i do lekkiego łowienia okoni 15-35cm, czasami wiadomo jako przyłów jakiś sandacz albo szczupak, ewentualnie jeszcze pod pstrąga obydwa maja podobną masę. Którego byście doradzili pod względem konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi