pmiszk1 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Szukam schematu od Shimano Stradic 3000GTM z zaznaczonymi miejscami wymiany tulejek wraz rozmiarami łozysk zastepczych do tego krecka. Jakby ktos poratowal :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 http://www.pergetes....mano_orsok.html tu masz sporo podobnych do wymiany łożysk w sumie nie trzeba schematu,budowa prosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) Tu masz rozmiary łożysk, tyczy się to wielkości 3000 i 4000 kręćków tylnohamulcowych z przełomu 1998-2002, , Super X, Stradic X, TP XTR. -lewa strona osi przekładni 7x13x4 -prawa strona osi przekładni 7x11x3 -pinion góra 7x14x5, -pinion dół 6x10x3, -łożysko rolki 4x8x3.Jeśli cuś przeoczyłem, to nie karajcie zbyt surowo.;-) Edytowane 10 Marca 2015 przez Arek X 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 hehe, ja nie chce wymieniac starych na nowe ale zamienic tam gdzie sie da plastikowe tuleje na lozyska. Chyba nieprecyzyjnie sie wyrazilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 W Twoim Stradicu tulejke masz tylko po prawej stronie osi przekładni. Rozmiar 7x11x3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Czyli Stelli z niej nie zrobie ;-). Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Czyli Stelli z niej nie zrobie ;-). Dzieki za pomocMoże jeszcze pinion by można podeprzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Może jeszcze pinion by można podeprzeć ...laską 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Józku, Stradiczki łoryginalnie mniały już tam dołożone łożysko ;-)Ale moim skromnym zdaniem, jeśli nie było ono wymieniane od początku istnienia kryńćka, to ja bym je podmienił na nowe, razem z resztą :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Arek już nie pamiętam być może było łożysko bo to nowsze konstrukcje, ale jak sprawdzi to będzie wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Przyjdzie kreciol to sie obada, ktore skrzypi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 (edytowane) Wstawiac lozysko nierdzewne czy rdzewne (proste kulkowe, jednorzedowe) wystarczy?Mozecie podac linka tam gdzie kupujecie te EZO w rozmiarze 7x11x3? Edytowane 22 Maja 2013 przez pmiszk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 http://www.lozyska.net.pl/product_info.php?products_id=6117&osCsid=bee3b5e118d800d2e08374768983143a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 http://www.lozyska.net.pl/product_info.php?products_id=6117&osCsid=bee3b5e118d800d2e08374768983143aOkrutnie tu się cenią, pytaj tu może taniej.http://www.albeco.com.pl/PL-H12/esklep.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Generalnie to poszukaj u siebie sklepu z łożyskami , w katalogu Albeco wpisz wymiary i dostaniesz symbol łożyska np. MR 117ZZ jest to łożysko obustronnie kryte.Zapytaj w sklepie za ile Ci takie łożysko ściągną.Ja tak robię, mam taki sklep dzwonię do Pani Marty i za 2-3 dni mam łożyska .Z Albeco też liczą vat przesyłkę dość drogo-raz u nich zamawiałem a później już w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 tak się składa, ze Albeco jest w poznaniu/plewiskach. Dla mnie zatem w obrębie miasta :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 tak się składa, ze Albeco jest w poznaniu/plewiskach. Dla mnie zatem w obrębie miasta :-)No to masz bez wysyłki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Witam,Podepnę się do tematu. Potrzebuję wymiary łożyska do podparcia piniona w Super Aero 3000 GTM. Nr plastikowej tulei ze schematu 5310 i wymiar łożyska rolki. Czy będzie to tak jak pisał wyżej Arek X - podparcie piniona 6x10x3? A łożysko rolki 4x8x3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Pinion dół na pewno się zgadza. Wymianiłem w swoim super aero 3000 GTM.Łożysko rolki to chyba tylko w super X-ach (GT, GTM i stradicach) i twinkach XTR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Fakt, w Super Aero nie ma łożyska.Jest możliwość wsadzenia go biorąc rolke i podkładki np od Super X, Stradic X... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Rzeczywiście w rolce nie ma łożyska. Dzisiaj rozebrałem do smarowania. Ale może się uda wcinąć łożysko z kołnierzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Rowniez zastanawiam sie jak dodac lozysko zamiast tulei w rolce. Pasuje tam jakies? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertouno Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Polecam wszystkim majsterkowiczom, przydatny przyrząd jakim jest suwmiarka, którym to można dokonać pomiarów i ewentualnie dobrać jakieś łożysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi