Jarek Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Witam!Jutro, tj. w niedzielę 11.11 wybieram się z kolegami na zawody spinningowe na odrę. Wprawdzie nie jadę z nastawieniem na zwycięstwo. Raczej chodzi mi o to by podpatrzeć jak i na co tam łowić. Na tak dużej rzece będę łowił 2 raz w życiu. Do tej pory jedynie Odra powyżej Opola i Wisła w okolicach Oświęcimia. W związku z tym moje pytanie, jakich ryb sięspodziewać? Na co się nastawić? Myślałem o kiju do jigowania cięzkimi przynętami i plecionce PP 20LB z myślą o sandaczu oraz drugi kijek 2,7m do 20g i średniej wielkości woblerki. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. W zamian mogę odpowiedzieć na wszystki pytania dotyczące śląskich zaporówek:)Pozdrawiam!Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Cześć,polecam wszystkie dłuższe główki i te na zewnętrznym łuku - Wilków i za prostką (zaczyna się od Kościoła) w Wilkowie. Zabrałbym ze sobą tylko kija do jigowania, nastawiłbym się na sandacze i szczupaki jako przyłów. Warkocz na całej długości, doły zapływowe, wsteczniaki od strony zapływowej, górki w klatkach. Konsekwentnie od początku do końca śląski opad . Na pewno coś trafisz. Pochwal się jak wygrasz, pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Dzięi wielkie za pomoc:) Jak śląski opad to może dam radę Jak wrócę napewno zdam relację.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi