Skocz do zawartości

Przycinki Kołowrotka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich ,  chciałbym was sie spytac Drodzy Forumowiczee  o pewnaa rzecz . Mam problem z kołowrotkiem gdy go uzywam do woblerow ktore stawiaja wiekszy opor w wodzie lub bede mial pare mocniejszych zaczepów. Gdy Krecee badzo wolno korbką i zatrzymam i chcem znow krecic tak jak by kołowrotek lekko sie przycinal i musze dodac odrobine siły zeby znow zakrecic. Kołowrotek był nie dawno smarowany u znajomego co moze byc z nim nie tak mozliwe ze kolega cos zle w nim złozył i czego to moze byc powod ?

to ja miałem dużo szczęścia bo nie wiedziałem o tych jajowatych przekładniach i jak ostatnio ojcu smarowałem jakegoś Shimaniaka to miałem to samo, skręciłem i chciałem sprawdzić jak chodzi. Zablokował sie, a u mnie na głowie pojawił sie siwy włos, że coś nieźle skopałem. Otworzyłem i pierwszy raz widziałem te trójkąciki oznaczjące kierunki, pokombinowałem i dałem radę, chyba nawet trafiłem idealnie bo nasmarowany chodzi jak nowy. Schemat z linka bardzo ułatwia pracę.

to ja miałem dużo szczęścia bo nie wiedziałem o tych jajowatych przekładniach i jak ostatnio ojcu smarowałem jakegoś Shimaniaka to miałem to samo, skręciłem i chciałem sprawdzić jak chodzi. Zablokował sie, a u mnie na głowie pojawił sie siwy włos, że coś nieźle skopałem. Otworzyłem i pierwszy raz widziałem te trójkąciki oznaczjące kierunki, pokombinowałem i dałem radę, chyba nawet trafiłem idealnie bo nasmarowany chodzi jak nowy. Schemat z linka bardzo ułatwia pracę.

A ja w jakiejś małej Okumie kombinowałem na "chybił-trafił".

Ech, żeby tak w Totka łatwo poszło :lol: