maciec131 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Witam Wszystkich , chciałbym was sie spytac Drodzy Forumowiczee o pewnaa rzecz . Mam problem z kołowrotkiem gdy go uzywam do woblerow ktore stawiaja wiekszy opor w wodzie lub bede mial pare mocniejszych zaczepów. Gdy Krecee badzo wolno korbką i zatrzymam i chcem znow krecic tak jak by kołowrotek lekko sie przycinal i musze dodac odrobine siły zeby znow zakrecic. Kołowrotek był nie dawno smarowany u znajomego co moze byc z nim nie tak mozliwe ze kolega cos zle w nim złozył i czego to moze byc powod ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 pomocne by było jakbyś podał model kołowrotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciec131 Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Shimano Catana 2500 Fa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) sprawdź tohttp://jerkbait.pl/topic/22231-znaki-na-z%C4%99batkach-shimano-nexawe-2500fb/i nie dawaj już koledze kołowrotków Edytowane 9 Maja 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciec131 Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Dzięki Sprawdzee to tylko tu nic nie zgrzytaa tylko wyraznie cos blokujee faktycznie moze to wina zebatek ale dzieki za pomoc ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 nie obejdzie sie bez rozkrecenia, bez tego tylko jasnowidz może pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciec131 Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 No tak ;] trzeba bedzie rozkrecic tak jak mowisz ale to juz jutro bo dzis za pozno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Wystarczy pomyłka o 1 ząbek i już będzie blokada, musi być idealnie tak jak było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 to ja miałem dużo szczęścia bo nie wiedziałem o tych jajowatych przekładniach i jak ostatnio ojcu smarowałem jakegoś Shimaniaka to miałem to samo, skręciłem i chciałem sprawdzić jak chodzi. Zablokował sie, a u mnie na głowie pojawił sie siwy włos, że coś nieźle skopałem. Otworzyłem i pierwszy raz widziałem te trójkąciki oznaczjące kierunki, pokombinowałem i dałem radę, chyba nawet trafiłem idealnie bo nasmarowany chodzi jak nowy. Schemat z linka bardzo ułatwia pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 to ja miałem dużo szczęścia bo nie wiedziałem o tych jajowatych przekładniach i jak ostatnio ojcu smarowałem jakegoś Shimaniaka to miałem to samo, skręciłem i chciałem sprawdzić jak chodzi. Zablokował sie, a u mnie na głowie pojawił sie siwy włos, że coś nieźle skopałem. Otworzyłem i pierwszy raz widziałem te trójkąciki oznaczjące kierunki, pokombinowałem i dałem radę, chyba nawet trafiłem idealnie bo nasmarowany chodzi jak nowy. Schemat z linka bardzo ułatwia pracę.A ja w jakiejś małej Okumie kombinowałem na "chybił-trafił".Ech, żeby tak w Totka łatwo poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi