pietrus Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Czy ktoś z forumowiczów robił zakupy na tej stronie?Jeśli tak to jakie są zasady,jak to wygląda i jakie są koszty wysyłki?Niestety nie znam angielskiego .Interesuje mnie Daiwa Certate 2500R custom w tej cenie.Moze ktoś ma do sprzedania po dobrej cenie ten kręciołek? pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bujo Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Czesc, Mlynek znajdziesz troche taniej na www.bass.jp polecam bardzo. Szybka wysylka i mozna placic paypal-em. Dodatkowo dostaniesz jeszcze jakas zylke badz gadzet. Wysylaja EMS ************************************ Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 bass i japantackle, a takze plat maja znakomity service i sa godne polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pietrus Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 No dobra chłopaki ja to wszystko wiem ,jak znaleźć najtaniej. Ale jak już znajde to co mi z tego jak nie wiem o co chodzi na tych stronach.Klikne do koszyka i co dalej?kompletnie nie kumam o co tam chodzi z tymi wysyłkami.Jakie sa koszta dodatkowe i wogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bujo Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Witam, Jak juz sie zdecydujesz na konkretny sklep to daj znac i chetnie pomoge z zakupem. Dodatkowym kosztem moze byc VAT wiec wez to pod uwage. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pietrus Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Bujo@Wielkie dzieki za chęć pomocy.Najlepszy chyba będzie www.bass.jp U nich ten kołowrotek wychodzi jakieś 900 zł.Jeśli płaci sie tą cene na czerwono. Tylko narazie go nie ma.Z tego co obczaiłem to VAT jest wliczony.A jaki jest koszt wysyłki? Mógłbyś mi obliczyć jaka będzie cena końcowa? Czy jeszcze jakieś koszta wchodzą w gre? Dzieki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Z tego co obczaiłem to VAT jest wliczony. Obawiam się, że VAT to może i jest wliczony ale ichniejszy, natomiast polscy celnicy z przyjemnością naliczą polskie cło i VAT. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bujo Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Witam, @ Pietrus Do ceny podanej na stronie dochodzi koszt wysylki- jesli dobrze pamietam to ok 2500 jenow. Urzad celny moze doliczyc VAT i clo. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek_N Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Siemka, najlepiej jak napiszesz (albo ktos za Ciebie napisze, np. dobry kolega) mejla na adres overseas@bass.co.jp . Hiroshi to naprawde super gosc, moze naprawde wiele jak nie wszystko sprowadzic i mozna sie z nim dogadac. Szybka wysylka, jak zaplacisz PayPalem juz w nastepny dzien paczka smiga do Europy! Przesylka to prawdopodobnie 2000 lub 3000 Yen. Pamietej ze wszystko co masz na stronie japonskiej www.bass.co.jp tez mozez zamowic. Ja tak wlasnie u Hiroshiego zamawialem przez mejla i jutro odbieram paczke z urzedu celnego Ja zamowilem 3.11. a juz 6.11 byla paczka na lotnisku we Frankfurcie nad Menem (tutaj mieszkam). Niestety 2 dni siedziala paczka na lotnisku...a ze w piatek urzed celny pracuje u nas krotko musialem czekac caly weekend Dostajesz Tracking Number i na stronie http://www.track-trace.com mozez sprawdzac gdzie Twoja paczka jest Musisz pamietac ze moga Ci dowalic clo w Polsce, wiec wlicz to do budzetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pietrus Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Kucze, ale z tym zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pietrus Opublikowano 13 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Tomek N@A wiesz moze jak jest z cłem w Polsce?Czy Ty płacisz jakieś cło przy odbiorze przesyłki na urzędzie.Jeśli tak to jaki jest % tego cła?No i jak jest z tym podatkiem,czy ten podatek jest zawsze naliczany u nas w kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 harvi Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Clo to kilka procent, Vat to 22% od wartosci przesylki + kosztow transportu + cla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 harvi Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Polskich sluzb celnych to nie jestem pewnien.Szwedzkie cla paczke po wartosci ubezpieczenia, czasmi tylko dzwonia o tak sobie.Ja nawet raz sie targowalem co do cla i udalo mi sie je zbic o ca. 250 pln ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 To co nalezy doliczyc do przesylki w Polsce to 22% VAT i 4%oplaty celnej, razem 26%. Aha, celnicy lubia te 26% doliczyc od wartosc przesylki liczonej łącznie: koszt rzeczy+koszt przesyłki. Czyli, jak kupujesz kołowrotek za $80, a koszty przesylki to $20, to 26% będzie naliczone od $100 - czyli razem zaplacisz rownowartosc $126. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Uwaga! Obowiązkiem strony wysyłającej jest zadeklarowanie wartości przesyłki oraz tego co jest w środku. Takie jest prawo. Nie ma różnicy czy będzie to gift, used gift itd. Wartość musi być - jak jej nie ma zadeklarowanej (kiedyś miałem coś takiego) to UC zawoła by określić wartość i wtedy trzeba złożyć zeznanie. Na rzeczy wędkarskie cło to coś około 4%, VAT wiadomo 22%. Ponadto i to też nie jest widzimisię liczy się od wszystkiego czyli od wartości i kwoty przesyłki. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
pietrus
Czy ktoś z forumowiczów robił zakupy na tej stronie?
Jeśli tak to jakie są zasady,jak to wygląda i jakie są koszty wysyłki?
Niestety nie znam angielskiego
.
Interesuje mnie Daiwa Certate 2500R custom w tej cenie.
Moze ktoś ma do sprzedania po dobrej
cenie ten kręciołek?
pozdro.
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi