Skocz do zawartości
  • 0

Zakupy na www.japantackle.com

pietrus

Pytanie

Czy ktoś z forumowiczów robił zakupy na tej stronie?

Jeśli tak to jakie są zasady,jak to wygląda i jakie są koszty wysyłki?

Niestety nie znam angielskiego :( .

Interesuje mnie Daiwa Certate 2500R custom w tej cenie.

Moze ktoś ma do sprzedania po dobrej :D cenie ten kręciołek?

pozdro.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

No dobra chłopaki ja to wszystko wiem ,jak znaleźć najtaniej. Ale jak już znajde to co mi z tego jak nie wiem o co chodzi na tych stronach.

Klikne do koszyka i co dalej?

kompletnie nie kumam o co tam chodzi z tymi wysyłkami.

Jakie sa koszta dodatkowe i wogóle.

• 0

Bujo@

Wielkie dzieki za chęć pomocy.

Najlepszy chyba będzie www.bass.jp

U nich ten kołowrotek wychodzi jakieś 900 zł.Jeśli płaci sie tą cene na czerwono. Tylko narazie go nie ma.

Z tego co obczaiłem to VAT jest wliczony.

A jaki jest koszt wysyłki?

Mógłbyś mi obliczyć jaka będzie cena końcowa? Czy jeszcze jakieś koszta wchodzą w gre?

Dzieki z góry

• 0

Siemka,

najlepiej jak napiszesz (albo ktos za Ciebie napisze, np. dobry kolega) mejla na adres overseas@bass.co.jp . Hiroshi to naprawde super gosc, moze naprawde wiele jak nie wszystko sprowadzic i mozna sie z nim dogadac. Szybka wysylka, jak zaplacisz PayPalem juz w nastepny dzien paczka smiga do Europy! Przesylka to prawdopodobnie 2000 lub 3000 Yen.

Pamietej ze wszystko co masz na stronie japonskiej www.bass.co.jp tez mozez zamowic. Ja tak wlasnie u Hiroshiego zamawialem przez mejla i jutro odbieram paczke z urzedu celnego :D

Ja zamowilem 3.11. a juz 6.11 byla paczka na lotnisku we Frankfurcie nad Menem (tutaj mieszkam). Niestety 2 dni siedziala paczka na lotnisku...a ze w piatek urzed celny pracuje u nas krotko musialem czekac caly weekend :angry:

Dostajesz Tracking Number i na stronie http://www.track-trace.com mozez sprawdzac gdzie Twoja paczka jest :D

Musisz pamietac ze moga Ci dowalic clo w Polsce, wiec wlicz to do budzetu.

• 0

To co nalezy doliczyc do przesylki w Polsce to 22% VAT i 4%oplaty celnej, razem 26%. Aha, celnicy lubia te 26% doliczyc od wartosc przesylki liczonej łącznie: koszt rzeczy+koszt przesyłki. Czyli, jak kupujesz kołowrotek za $80, a koszty przesylki to $20, to 26% będzie naliczone od $100 - czyli razem zaplacisz rownowartosc $126.

• 0

Uwaga!

Obowiązkiem strony wysyłającej jest zadeklarowanie wartości przesyłki oraz tego co jest w środku. Takie jest prawo. Nie ma różnicy czy będzie to gift, used gift itd. Wartość musi być - jak jej nie ma zadeklarowanej (kiedyś miałem coś takiego) to UC zawoła by określić wartość i wtedy trzeba złożyć zeznanie.

Na rzeczy wędkarskie cło to coś około 4%, VAT wiadomo 22%. Ponadto i to też nie jest widzimisię liczy się od wszystkiego czyli od wartości i kwoty przesyłki.

Pozdrawiam

Remek