Skocz do zawartości

Daiwa Tournament Z 3000iT - Kanciak

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

Tomeczku tylko że 18 lat temu to ja wedkarsko byłem w czarnej dupie :lol:  :lol:  :lol: a co dopiero myśleć o takiej maszynce :P

Za to teraz jak zakupie to bedzie miał odpowiednie miejsce w szeregu :lol:

Edytowane przez Karol Krause

Eee tam, były jeszcze całkiem niedawno, czego dowodem fotki Kolegi Andrzeja vel @godski, i wcale tak się strasznie nie litowałem oddając mu swoją najładniejszą "zabawkie" :) :) ;)

A i Wojtek Grochola ostatnio się czas jakiś "męczył" zanim kanciaczek igła 2500 nowy dom znalazła.

Eee tam, były jeszcze całkiem niedawno, czego dowodem fotki Kolegi Andrzeja vel @godski, i wcale tak się strasznie nie litowałem oddając mu swoją najładniejszą "zabawkie" :) :) ;)

A i Wojtek Grochola ostatnio się czas jakiś "męczył" zanim kanciaczek igła 2500 nowy dom znalazła.

Bo jak jest chętny kupiec to nikt nie sprzedaje a jak jest na sprzedaż to nikt nie chce kupić. Z drugiej strony kto by pomyślał kupując kanciaka 18 lat temu że osiągnie przy nim pełnoletność i będzie chodził jak w dniu zakupu.

No tak było. Niektóre modele miały 25 lat gwarancji, a niektóre nawet longlife.. :D

I patrz Pan, wcale się Japońce nie bali, że zbankrutują na serwisie gwarancyjnym... :lol: :lol: :lol:

Panie Tomaszu bo wtedy to były sprzęty a teraz to już tylko gumki od majtek pozostały :) .

Wiesz Pan, że księgowi paluchy włożyli w produkcję wszelaką i mamy co mamy :D .

Pamiętam w gazecie Esox reklamę tej Daiwy , dawali 25lat bezawaryjnej gwarancji, na tamte czasy stać mnie było tylko Prexera ,którego męczyłem na boleniach. Fajnie byłoby się z tym sprzętem co się teraz ma, wrócić do tamtych lat 90-tych.Podoba mi się ten model ,jednak ciężko ustrzelić nówkę , a wygląda super, więc na pocieszenie oka kupiłem sobie Daiwe Whisker SS 1300.

Edytowane przez Kajtelek2

Pamiętam w gazecie Esox reklamę tej Daiwy , dawali 25lat bezawaryjnej gwarancji, na tamte czasy stać mnie było tylko Prexera ,którego męczyłem na boleniach. Fajnie byłoby się z tym sprzętem co się teraz ma, wrócić do tamtych lat 90-tych.Podoba mi się ten model ,jednak ciężko ustrzelić nówkę , a wygląda super, więc na pocieszenie oka kupiłem sobie Daiwe Whisker SS 1300.

Daiwa Wisker też ciekawy kołowrót :) Tak wysokiej szpuli nikt nie zrobił później..  Z tego, zwłaszcza 2600 to "leci" ! Rzutowcy odległościowi do tej pory używają.. Żeby miał łożysko oporowe... :)

Wystepowuje tez wielkosc 4000 - mialem dokladnie Z 4000 iT W - podwojna raczka.

Piekielna maszyna, obudowa jak w T55 albo i abramsie. Wazy cos okolo 465gr. ale jak masz pozady kij to bedzie idealna.

Rowniez jak koledzy wyzej uwazam, ze to jedna ( jesli nie najladniejsza) z ladniejszych daiwek.

I materialy, materialy.. uzyte materialy sa poprostu najlepsze z mozliwych. Wczesniej przewinol sie watek gdzie godski porownywal tego turka do TP sw 09r.  Wizualnie daiwa ladniejsza, praca tez nie odstaje od najnowszych konstrukcji.

Problem jest jeden.. te kolowrotki nie sa juz produkowane, a o czesci zamienne tez trudo.

Uzywki w stanie idelanym mozna kupic w granicach 1000 zl - co jest napewno warte rozawzenia.

• Like 1

"Witam, tak z ciekawości zapytam, ile taki kanciaczek kosztuje? I czy występowały - występują większe modele np. 4000? Bo mój TP-4000FA ma swoje lata i swoje już przeorał, a zatem nadchodzi czas pomyśleć o czymś nowym."

Oczywiście, że występują w wielkości 4000 bo niby czemu nie.. :D

Tylko weź pod uwagę, że shimanko 4000 jest sporo mniejsze niż kanciasty 4000.

A tak z ciekawości, to "starego" tournamenta można dziś kupić, często bez najmniejszego związku ze "stopniem zużycia" i za 400 złotych, i za 1400, i za 2400... A te 15-20 lat temu, to kosztowały w okolicach 3000 ówczesnych złotych polskich czyli, jakby nie patrzeć, jakby wiecej niż dzisiejsze existy, steezy-śmizy i inne hypercustombranziny... :rolleyes:

Edytowane przez zorro

Dzięki blackabyss!

Co prawda jeszcze się dobrze nie rozglądałem za nowym kręciołkiem, ale coś mi się wydaje że do 1.300,00 PLN łatwo nie będzie znaleść coś z wysoką kulturą pracy a zarazem żywotnego w rozm. 4000.

Żeglując po necie w poszukiwaniu 3000 znalazłem kanciaka 4000 w ubiegłym tygodniu- poniżej 1000 zł tylko teraz nie pamiętam czy w Stanach czy Japonii...Stan był super,- optycznie...

Weź pod uwagę to co pisze Pan Tomasz co do wielkości!!!! Jak trudno jest Ci sobie to wyobrazić to pewnie wielkość ta będzie odpowiednikiem popularnego Turka Wiskera SS 2600 a to juz bardzo poważna wielkość....

Co do ceny za kanciastego uważam że za stan i wygląd zwany "igła" do 1500 zł można spokojnie bez poczucia straty zapłacić.

Za nówkę czyli dziewicę nie śmiganą 2000 zł tez jest do przyjęcia ;) 

a z zapasową szpulka 2500 też bym zapłacił bez mrugnięcia oka ;)

a ponieważ się rozmarzyłem to już lepiej zakończę..... :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Edytowane przez Rheinangler

http://www.ebay.de/itm/Daiwa-TEAM-DAIWA-TD-X-SW-4000-HiA-Spinning-Reel-/370814448634?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item56564373fa

tak betoniareczka za 300 euro z wysylka !! Pozdrawiam 

Dzięki blackabyss!

Co prawda jeszcze się dobrze nie rozglądałem za nowym kręciołkiem, ale coś mi się wydaje że do 1.300,00 PLN łatwo nie będzie znaleść coś z wysoką kulturą pracy a zarazem żywotnego w rozm. 4000.