DonPablo Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Czym się różni ten turek Z 4000 iT od team daiwy X 4000 RiA? To nie jest jakby to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 No właśnie ostatnimi czasy Wojtuś się rozstał z kanciaczkiem Wcale się nie rozstał ,bo jest jeszcze do sprzedania,tylko ogłoszenie jest gdzieś daleko zakopane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Tu jest http://jerkbait.pl/topic/23219-sprzedam-daiwa-tournament-z-2500it/#entry1232327 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Ładny. Jakbym nie miał to bym zabierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Zgodnie z podejrzeniami, wiedzę o różnicach między ZiT a TDX RiA miał pan Tomasz. Jak to ujął "w 99% to samo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 A ten jeden procent to....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 A ten jeden procent to....?Z grubsza, to szklanka piwa i litr wody...A w temacie, to szpulka, korba i dwie blaszki z innej stali... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 No to faktycznie nie ma sobie co głowy zawracać taka różniczką, bo wygląda ona faktycznie tak samo interesująco jak drink, który posłużył do jej zobrazowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 No i stało się tak jak Pan Tomasz przepowiadał nie ma........ nie ma...........nie ma..... a jak jest to kilka Dwa kanciaczki 3000 iT nabyłem i myślę że długo posłużą. Dziękuję wszystkim za pomoc,- szczególnie Panu Tomaszowi,- Zorro, Łukaszowi,- chub norris, Andrzejowi,- Godski i Przemkowi,- Hasior.Bez Was pewnie bym nie trafił na to co dokładnie chciałem.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Witam wygrzebalem ten temat mam pytanie Daiwa Tournament EX1000 MA OPOROWKE?Moze jakas opinia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Jeśli ma oporówkę powinno być "i" po numerku z wielkością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) To jest starszy model taka przejsciowka kanciakowa 375g wazy cos w wielkosci 3000 ......juz wiem nie ma oporowki. Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Jaka tam "przejściówka", to przecie protoplasta rodu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Tak Tomasz ale oporowki niestety nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Tak Tomasz ale oporowki niestety nie ma Niestety ? a po co ona ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) W starych shimaniakach nie było oporówek i dało się łowić (co robię do dnia dzisiejszego) i jakoś to nie przeszkadzało w holowaniu ryb,myślę,że dochodzimy do pewnego poziomu absurdu chcąc zrekompensować niedobór ryb w naszych wodach . Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez CM Punk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 W starych shimaniakach nie było oporówek i dało się łowić (co robię do dnia dzisiejszego) i jakoś to nie przeszkadzało w holowaniu ryb,myślę,że dochodzimy do pewnego poziomu absurdu chcąc zrekompensować niedobór ryb w naszych wodach .Szczera chyba prawda... Jak tak się bliżej przyjrzeć, to kołowrotki bez oporówki nie nadają się do łowienia, jak któryś waży ciut więcej niż ileśtam, to też już się nie nadaje do łowienia, a na dodatek może być niebezpieczny dla zdrowia, jak nie ma rurkowego kabłąka, to się nie nadaje bo jest tak brzydki, że można oślepnąć, etc., etc... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Szczera chyba prawda... Jak tak się bliżej przyjrzeć, to kołowrotki bez oporówki nie nadają się do łowienia, jak któryś waży ciut więcej niż ileśtam, to też już się nie nadaje do łowienia, a na dodatek może być niebezpieczny dla zdrowia, jak nie ma rurkowego kabłąka, to się nie nadaje bo jest tak brzydki, że można oślepnąć, etc., etc... Akurat z tym rurkowym kablakiem to podobno prawda. Szczegolnie na zbiornikach zaporowych. Na druciane nie biora ....i juz! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Tomek Daniel smieszne do opadu raczej najlepiej jak sie ma zapadke i oporowke wlozone w jednym ha ha,,,, czy to rurka czy pret ??? hmm tanczyc sie da ha ha pozdrawiam dowcipnisiow............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Ale my się wcale nie naśmiewamy personalnie, a jedynie delikatnie zaznaczyliśmy panujące trendy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) Brak oporówki skutkuje obrotem wstecz korby i właśnie to może być dla niektórych barierą nie do przeskoczenia. To samo w starych konstrukcjach multiplikatorów ABU, choć mnie np. to nie przeszkadza. Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 No dla niektórych może być... Podejrzewam, że głównie dla tych, którzy "nie chodzą po Świecie zbyt długo", opinie o "nie nadają się" wyczytali w internecie i nigdy nawet nie próbowali "bez oporówki"...Tak z ciekawości pomierzyłem ile to linki maksymalnie mogą oddać takie bezoporówkowe maszyny "między kliknięciami" zapadek. Badaniom poddałem czarne aero 3000 GTM, tureczki EX 600, 750 i 800 oraz Whiskerka SS 1300, oraz Daiwę Long Cast 3500 i surfcastingowego Emblema-Z 5000. Wyniki mówią, że "oddanie" linki wynosi od 2 do niecałych 5 centymetrów w największych betoniarach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 No dla niektórych może być... Podejrzewam, że głównie dla tych, którzy "nie chodzą po Świecie zbyt długo", opinie o "nie nadają się" wyczytali w internecie i nigdy nawet nie próbowali "bez oporówki"...Tak z ciekawości pomierzyłem ile to linki maksymalnie mogą oddać takie bezoporówkowe maszyny "między kliknięciami" zapadek. Badaniom poddałem czarne aero 3000 GTM, tureczki EX 600, 750 i 800 oraz Whiskerka SS 1300, oraz Daiwę Long Cast 3500 i surfcastingowego Emblema-Z 5000. Wyniki mówią, że "oddanie" linki wynosi od 2 do niecałych 5 centymetrów w największych betoniarach... Niby to mało ale z drugiej strony przy kiju do 3g na zylce 0.02 mm te 5 cm to akurat może przesadzić o naszej porażce z okazem życia, ponoć ukleje rosną teraz jak na drożdżach a szkoda żeby te 5 cm pomogło jej wpłynąć z naszą przynęta w zatopione dęby bo przynętę się odkupi ale ryba będzie ciągala za sobą drzewo, któraś z firm tuningowych powinna wprowadzić oporowki które będzie można montować w najpopularniejszych maszynach które jej nie posiadają, do rexa to sam bym kupił ze dwie na raz zamontuje to jak jedna puści to druga chwile potrzyma. Panie Tomaszu a co do tych pomiarów to te exy Pan posiada i używa ? Bo by mnie interesowało czy można z nich wnętrzności przełożyć do nowszych budek a niestety jeszcze takie exy do mnie nie trafiły nigdy i nawet pomierzyć nie mam jak. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 2-5 cm. Moi zdaniem to nic, zważywszy, że i tak cały czas korbkę trzymamy w dłoni. Ona się kręci. Zwykle, nawet do przodu i konsekwentnie nawija linkę. W momencie zacinania również. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) Panie Tomaszu a co do tych pomiarów to te exy Pan posiada i używa ? Bo by mnie interesowało czy można z nich wnętrzności przełożyć do nowszych budek a niestety jeszcze takie exy do mnie nie trafiły nigdy i nawet pomierzyć nie mam jak.Się domyslam o co chodzi... Nieprzekładalne są wałki slimakowe (pomimo identycznego skoku, to inaczej są trochę toczone) i piniony oraz rotory (bo nie ma jak zamontować w nich oporówki)... Resztę, co tam komu potrzeba, można sobie przekładać... Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez zorro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi