PILOT Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) Jaką plecionkę na dzień dzisiejszy polecacie w miarę uniwersalną - do łowienia na woblerki 5cm od 5g po kogóty 20g i gumy na główkach 18g? Pod pstrąga, klenio-jazia, sandała. Do multiplikatora najlepiej o walorach do dalekich rzutów. Kolor jedynie czerwień - ewentualnie biel. O innych kolorach też chętnie poczytam opinię. Jakimi łowicie do takich celów uniwersalnych? Edytowane 13 Maja 2013 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 PP jest chyba sa wytrzymałosci od 5 do ... i kolor biały Ja uzywam PP i nigdy sie nie zawiodłem choc korci mnie przetestoowac JAxon NCL 0.15 podobno swietna linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Stren 8LB. Jest dostępny w kolorze białym. Niesamowicie wytrzymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 A czerwień - najbardziej by mi odpowiadała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 PP jest chyba sa wytrzymałosci od 5 do ... i kolor biały Ja uzywam PP i nigdy sie nie zawiodłem choc korci mnie przetestoowac JAxon NCL 0.15 podobno swietna linka tez ciekawy jestem opini na temat ncl-a do troszke ciezszych zadan,moze moglby ktos cos o niej napisac rzetelnie,mozna wyczytac z roznych zrodel dos skrajne opinie na jaj temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Już wgłębiałem się w ncl i jest dość uniwersalna, smukła, żółta 0.12/015 - takie polecali, takie opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrok Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Varivas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 No a czerwone dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 z PP masz czerwona masz zawze momoi szczerze powiem mam jakiesgos dragona ( chyba quatro albo hi viz) tylko ze wieksza srednice i tez nie narzekam ( nie wiem czy linka sprawdzi sie przy mniejszych "Fi" ja uzywam 0.20 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Koguty poprawić trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Na szczęście dysortografia... ale już poprawione;) Panowie a - spiderwire CODE RED BRAID 270m 6,20kg 0,10mm? Chodzi mi o pletke dobrą, czerwoną do casta o walorach do dalekich rzutów uniwersalną pod sandała z opadu i do woblerków na pstrągi, klenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 nie wiem jak code red ale ostatnio mialem stealth high performance braid 0,17 i powiem bylem bardzo milo zaskoczony,cienka ,bardzo wiotka ,wytrzymala tylko zielona a ty chcesz czerwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 (edytowane) Ja mogę zaproponować Berkleya Fireline Exceed Red; wcześniej używałem, ale co prawda pod jerki i troszkę grubszej wersji, ale generalnie przynęty pięknie latają a duos: deklarowana moc w lb/kg jest znacznie zaniżona Edytowane 13 Maja 2013 przez EMMS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Ja mogę zaproponować Berkleya Fireline Exceed Red; wcześniej używałem, ale co prawda pod jerki i troszkę grubszej wersji, ale generalnie przynęty pięknie latają a duos: deklarowana moc w lb/kg jest znacznie zaniżona Chyba "ZNACZNIE ZAWYŻONA!". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komar Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Panowie a - spiderwire CODE RED BRAID 270m 6,20kg 0,10mm? Chodzi mi o pletke dobrą, czerwoną do casta o walorach do dalekich rzutów uniwersalną pod sandała z opadu i do woblerków na pstrągi, klenie...Używałem przez jeden sezon do lekkiego casta ( czyli rzeczka i głównie woblerki,a potem lekko-średnie jigowanie z łodzi) i byłem średnio zadowolony.Wprawdzie przez pierwsze kilka wypadów wydawała się super,jednak po jakimś czasie zaczęła się rwać w niespodziewanych momentach.Zdarzało się nawet przy holowaniu ryby. Teraz na rzecznego łowienia pstrągów i kleni używam żyłki,a do jiga Sufixa Performance Braid green - 10lb. Mam ją już drugi sezon na młynku i jeszcze mnie nie zawiodła.Podobno dobrą plecionką,jest biała C-thru od Dragona. Jeden z moich kolegów używa do jigowania i sobie chwali,mój brat też jeden sezon łowi,wprawdzie na zwykłej korbie, ale też nie narzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Ja mam c-thru 0,10 na korbie i jest naprawdę przyjemna plećka.Do multika też powinna być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Chyba "ZNACZNIE ZAWYŻONA!".W takim razie albo trafiłem w perłe w morzu shitu, alenie miałeś szczęścia i nawinąłeś szpulę zleżałej nitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 (edytowane) A zamówiłem spider wire code red braid 0.12 - nie używałem jej nigdy, przetestuję przynajmniej. Reklamują się, że okrągła do dalekich rzutów, żywotna, mocna...zobaczymy Edytowane 14 Maja 2013 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Panowie - czy wszystkie plecionki red (wcześniej nie stosowałem) są w odcieniu jasnej czerwieni podchodzącej pod róż czy znajdzie się jakaś godna uwagi w głębokiej czerwieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Vermillon Red PP, taki burgund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Panowie - czy wszystkie plecionki red (wcześniej nie stosowałem) są w odcieniu jasnej czerwieni podchodzącej pod róż czy znajdzie się jakaś godna uwagi w głębokiej czerwieni? po 10 lowieniach i tak bedzie pomaranczowa ps. twoj priv nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 18 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 (edytowane) Bo mi zablokowali i coś nie chcą odblokować - z wymyślonych przez siebie powodów, może ktoś tu odczyta i mi odblokują wreszcie..! I jeszcze wszystko w języku angielskim Edytowane 18 Maja 2013 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi