krzychun Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Wiem, że to kompletnie niezależne tematy, ale mam jakiś uraz do p-line przez żyłki. Plecionka może jest ok, ale już mi się nie chce sprawdzać.Do przetestowania wezmę chyba tego Techrona (ale którego? takie podziałki, że bądź tu mądry), lub Sufixa 832 - podobno dobra (?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 o techrona zayptaj Joziego powinien cos wiedziec bo misie cos zdaje że mi o niej opowiadał kiedyś... p-line wg mnie dobry ale rozumiem że możesz mieć uraz sufixa nie miałem chyba więc nie pomoge, ale polecam za to nadal streena 8 lb, wabiki będą latały bardzo fajnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 ... lub Sufixa 832 - podobno dobra (?).Na początku owszem, po miesiącu strzela gdzie popadnie. Już wolę plecionkopodobne fajerlinki od niej, też się siepią, też trzeba węzła pilnować i wiązać bufor z fluorocarbonu za to tańsze są i lepiej znoszą łowienie obrotówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Z takich w miarę cieniutkich plecionek używam od początku sezonu Savage Gear Adrenaline w kolorze szaro-czarnym, o podawanej mniej więcej katalogowej średnicy 0.10 i faktycznie jest bardzo cienka, a przy tym naprawdę okrągła w porównaniu do innych linek. Bardzo dobra wytrzymałość i nie trzeba jej wiązać jakimś super nietuzinkowym węzłem co by tą wytrzymałość trzymała. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Tu może coś znajdziesz, bardzo podobny temat:http://www.multiplikator.pl/forum/index.php?topic=9786.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 WitamMam p-line 6.5 lb raczej sobie odpuść .Techron będzie lepszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 (edytowane) Kurczę,jeżeli cena bez znaczenia,to bierz varivasa.Ponad dwie stówki za motek,ale 10 lbs wydaje się podobna,albo i nawet cieńsza od czerwonego pp5lbs-tegonze względu na kolor używam pod okonie z głębokich spadów,pp traci kolor,końcówka się strzępi i troszkę szumi,ale też jest git i wytrzymuje w granicy deklarowanej wytrzymałości.Za to cztery razy droższy varivas-to jest top,nie mam obiekcji,miekki,śliski,nie szumi,mega cienki i super wytrzymały,kup,spróbuj,będziesz zadowolony.Katuję drugi sezon i zakupię tego varivasa też w większych średnicach/wytrzymałościech,bo wg mnie to najlepsze pletkajaka jest.Zaoszczędzisz na nerwach,żyłkach i tanich pletkach,co się plączą,chachmęcą i rozłażą.A na bolki będzie git,ja tym varivasem śmigam i klenie i pstrągi w zakrzaczonych miejscach,a przy okazji wezmę z castem na bolki. Edytowane 11 Maja 2013 przez chrzanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Chrzanek, a gdzie na szybko to kupię? Trzeba ciągnąć przez wielka wodę/duży ląd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Przez wielką wodę to szpulki nie warto ciągnąć a u nas na forum jest u Mefisto,dla mnie kolega na ebayu brał na podpinkę do dużch zakupów,ale u nas bym brał od MefistoFishing,bo brałem już kilka rzeczy i przesyłka błyskawicą,a towar zawsze świeży i pewnypozdrawiam,Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 szpulka dostępna jest http://www.mefistofishing.pl/varivas-avani-sea-bass-max-power-pe-10-new-2013-p-908.htmlale weź wejdź na sklepik forum,taniej dla kolegów z forum ,a ja jednak Cię oszukałem,sorki,nie ma 10 lbs,ta co mam to O,8 czyli 16 lbs,ale nie zmienia faktu,że ma faktyczną średnicę,a nie przekrój poprzeczny i to ok.0,14 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Napisałem do brata, ażeby poszukał czegoś na obczyźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 (edytowane) W Aspisie masz przyzwoitą plećke Stren Sonic Braid10lb i wizualnie jest cieńsza niż PP 5lb. Edytowane 11 Maja 2013 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Od roku używam Fireline 4 lb ...... w porównaniu z żyłką 0,16 .... noooo nie ma porównania. Niedawno bez problemu wyciągnąłem na nią jazia 40 cm, na zaczepach wydaje mi się mocniejsza niż wcześniej używana żyłka 0,18 Robinson Primera ...... i wygląda naprawdę "cienko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Krzychun, nie używałem jej do spinningu, ale używam od lat jako przypon do łowienia na koszyk i tylko jej: Kamatsu Techron 0.05mm (nie wdając się, czy plecionka raktycznie ma przekrój). Wiosną miewałem przyłowy ponad metrowych sumów i wszystkie były wyholowane, a oglądałem inne 0.05 - wszystkie były grubsze. Jest jak włos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Kupiłem na ebay Power Strike 4lb. Suwmiarka pokazuje 0,16 Mierzyłem nową linkę na szpuli fabrycznej. Jest bardzo zwięzła (na razie) więc pomiar dość dokładny. Niby sporo... a na oko wydaje się dość cienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 jest taka plećka.cieniutka okrągła mocna-bardzo fajna jednym słowem.dostałem ją od kumpla z kołowrotkiem do sprzedania.plećkę zostawiłem dla siebie-2 sezony intensywnego okoniowania no rewelka jednym słowem.jest tylko jeden mały problem-ni chlery z kumplem nie możemy dojść CO TO ZA PLEĆKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Poszukaj na e-bay sunline cast away #0,6 10LB, jest to cieniutka 8-splotowa hybryda[4xmono i 4x włókno] o przekroju bardzo zbliżonym do okrągłego w kolorze blu dość lotna i całkowicie nie plącząca się linka chociaż troszkę szumi na przelotkach. Tak się do niej przyzwyczaiłem, że łowię nią okonie, pstrągi, klenie, jazie na lekko szczupaki a i na bolki też ze mną pojedzie chociaż niebawem ma być nowy wynalazek rodem z Japonii w rozmiarze #1,0 i 20LB wytrzymałości.Jeśli interesuje cię tak cienka linka, to w zasadzie wszystkie japońskie produkty w rozmiarze #0,6-0,8 będą dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Dzięki wszystkim za rady. Myślę, że strzele sobie tego Sunline'a, jak tylko go gdzieś dorwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Powoli mija sezon ( choć na drapieżnika to on chyba dopiero się zaczyna ) i możemy podsumować "wynalazki" .Jaka jest wasza najlepsza tegoroczna najcieńsza plecionka ? Do tej pory okonie łowiłem na żyłkę 0,12-0,14 i przerzucam się na pletkę . Ale właśnie jaką ???? Czy jest jakieś tegoroczne objawienie czy dalej najlepszą jest varivas ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Tegoroczne objawienie, to duel - widać po sprzedaży, porównywalna z varivasem a połowę tańsza. Cast away sunline też się sprawdza, teraz szukam takiej #05-#04 8lb zrobionej w Japan - jak ktoś ma namiary, to poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 21 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Duel x8 #0.8 jest rewelacyjny.Sprawdzę jeszcze Cast away sunline i więcej szukać nie mam zamiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracek Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Ja łapię drugi sezon STRENEM MICROFUSE 2lb. i niemam zastrzeżeń POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 No tak, ale jakie spiderwire??? Code red, czy taka zielona to pęka jak nitka po dosyć krótkim czasie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Porównując jakość do ceny to polecam Dragona Invisible braid 0,06 i 0,08. jest w szpulce 135mWystarcza mi na cały sezon przy łowieniu min. 3razy w tygodniu. Trzyma parametry na węzle i daje sobie radę z większymi przyłowami.Cena to ok. 90 ale jest jeden problem, 0,06 jest trudno dostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Może to ultracast??? Nie jestem na bieżąco z ich ofertą, ale moze sobie takową na nowy rok zakupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi