Skocz do zawartości

Pytanie do posiadaczy Daiwy Z - jakie przełożenie do jerków wybrać i gdzie dostanę w dobrej cenie ??

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Nie łapię. Może przez tą grubość właśnie????? Ale 30 LB to minimum przy przynetach 40-100 gram. Przynajmniej tak mi się wydaje.

A to cherlawy Rafał strasznie musisz być. Na 30 LB maksymalnie 12-15 kilo uwiesisz...Na ciebie 140 lb maławo by było. 

Edytowane przez godski

Chyba idealnym mlynkiem do miotania 100g klockow, a przy okazji nie jakos przesadnie wielkim jest Conquest 201 (bez DC). Ten zloty. DC do jerkowania to ekstrawagancja :) No ale jak kto lubi.

O wytrzymalosc Zilliona bym sie nie martwil. Lowie Zillionem Costal 7.1 od ponad 3 lat wylacznie w slonej wodzie i nie obserwuje zadnych sladow zmeczenia. Ze szpula IZE, multiplikator ten staje sie bardzo uniwersalnym narzedziem, pozwalajacym  wzglednie komfortowo operowac mniejszymi wabikami nawet na 25 funtowym kiju i plecionce o mocy 30 lb. 

Edytowane przez jerzy

• 5 tygodni później...
  • 2 lata później...
  • 5 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Z-ka przetestowana w Danii. Głównie nią łowiłem.

Trochę szczupaków przerzuciłem ale max. 88 cm.

Dla mnie rewelacja. Daleko rzuca i nie brodzi. Ktoś pisał że niewygodnie ją się trzyma ale nic takiego nie doswiadczyłem.

6 dni głównie Z-ką machałem Busterami 66 i 75 gramów i innymi klockami 100 gramów i nic. Żadnych problemów.

Polecam. 

Fotki mam ale bez multi. 

Edytowane przez godski
  • Like 2