didi Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) nie mam pojecia PILOT,nigdy tam zakupow nie robilem,stronke znalazlem przez czysty przypadekmysle ze mozna sie ze sklepem porozumiecale owszem tez w lekkim szoku,chodzi wlasnie o tego cardiffa,bo reszte da sie jeszcze ustrzelic Edytowane 5 Stycznia 2017 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Na dniach się dowiemy:)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Czy ktoś spotkał się z ze wzmocnieniem siły hamulca poprzez wywalenie clickera z koła napędowego i wstawienie w to miejsce dodatkowych okładzin z carbontexu? Oto zdjęcie amerykańskiego bliźniaka Z200HL: A teraz japończyk Z2020HL: Hamulec 15 kontra 20 LB. Pewnie przy odpowiednim rozmiarze i grubości okładzin 25 by się dało zrobić.Tylko brak jest w kole nacięć do zablokowania podkładek dystansowych pomiędzy tarczami. Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Czy ktoś spotkał się z ze wzmocnieniem siły hamulca poprzez wywalenie clickera z koła napędowego i wstawienie w to miejsce dodatkowych okładzin z carbontexu? Oto zdjęcie amerykańskiego bliźniaka Z200HL:z200HL.jpg A teraz japończyk Z2020HL:z2020hl.jpg Hamulec 15 kontra 20 LB. Pewnie przy odpowiednim rozmiarze i grubości okładzin 25 by się dało zrobić.Tylko brak jest w kole nacięć do zablokowania podkładek dystansowych pomiędzy tarczami. Czyżby Ryoga 2020 miała za słaby hamulec... Największa ryba jaką udało mi się złowić tym kołowrotkiem miała 132 cm i około 20 kg wagi, moc hamulca spokojnie pozwalała kontrolować hol. Wspomniana terkotka to duże wsparcie przy trolu, szczególnie gdy kij mamy w uchwycie a uwaga skupiona na krajobrazie. Korzystając z okazji - dalej szukam RYOGA 2020HL... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Czyżby Ryoga 2020 miała za słaby hamulec... Największa ryba jaką udało mi się złowić tym kołowrotkiem miała 132 cm i około 20 kg wagi, moc hamulca spokojnie pozwalała kontrolować hol. Wspomniana terkotka to duże wsparcie przy trolu, szczególnie gdy kij mamy w uchwycie a uwaga skupiona na krajobrazie. Korzystając z okazji - dalej szukam RYOGA 2020HL... Pozdrawiam. Zawsze chce się więcej . Co do terkotki to jest za cicha do trolla. Dużo troluję z uchwytu w głębokich akwenach i wystarczy trochę wiatru i nic nie słychać.Wolę terkotki np. z C5/C6 , Okumy San Juan czyToro NaCl. Są dużo głośniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zawsze chce się więcej . Co do terkotki to jest za cicha do trolla. Dużo troluję z uchwytu w głębokich akwenach i wystarczy trochę wiatru i nic nie słychać.Wolę terkotki np. z C5/C6 , Okumy San Juan czyToro NaCl. Są dużo głośniejsze. Sporo pływałem trolując wiosłami, zbiornik Dziećkowice, będąc samemu na łodzi uszy masz postawione jak zając. W takich okolicznościach odjazd na Ryoga to prawie jak akord na organach w kościele Mariackim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Ja troluję na elektryku zazwyczaj przy sporym wietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Kołowrotek z zaawansowanym hamulcem rzutowym i terkotka hamulca nie spełnia wymogów podczas troolingu z uchwytu ? Może nie do tego był pomyślany ? Jest tyle okraglakow z mocnym hamulcem i line alarm.Czemu akurat daiwa z do takiego łowienia ? Karol Krause w świetnej cenie oferuje takiego http://www.tackletour.com/reviewdaiwashrapnel.html 27 lbs zmierzonego draga Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Kołowrotek z zaawansowanym hamulcem rzutowym i terkotka hamulca nie spełnia wymogów podczas troolingu z uchwytu ? Może nie do tego był pomyślany ? Jest tyle okraglakow z mocnym hamulcem i line alarm.Czemu akurat daiwa z do takiego łowienia ? Karol Krause w świetnej cenie oferuje takiego http://www.tackletour.com/reviewdaiwashrapnel.html 27 lbs zmierzonego draga Guzu, ja go nie używam do trolla i w zwiazku z tym ten clicker niepotrzebny.Szkoda go faktycznie do tej metody. Rzuca klockami wyśmienicie.Czuję że po wymianie clickera na tarcze hamulcowe te 27 Lb jest osiągalne. Sporo miejsca na nie zostanie. Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Kołowrotek z zaawansowanym hamulcem rzutowym i terkotka hamulca nie spełnia wymogów podczas troolingu z uchwytu ? Może nie do tego był pomyślany ? Jest tyle okraglakow z mocnym hamulcem i line alarm.Czemu akurat daiwa z do takiego łowienia ? Karol Krause w świetnej cenie oferuje takiego http://www.tackletour.com/reviewdaiwashrapnel.html 27 lbs zmierzonego draga Mój "troling" to było pływanie na wiosłach (zwykle od 8-15 km na wypad) od punktu do punktu. Na postoju kij w łapę i czesanie wahadłami miejscówek. Tutaj Ryoga 2020 jest idealna: pomieści sporo plecionki odpowiedniej mocy, jest mocna i poręczna, świetnie rzuca i to w sporym zakresie (u mnie od 15 do prawie 65 gram, wahadła), ma sygnalizację wyciągania linki która w kameralnym wędkowaniu całkowicie wystarcza jako sygnalizator, jest wielozadaniowa więc po co kupować specjalistyczny młyn do trola łowiąc jako "amator" tej metody. Co do Shrapnel-a - nie miałem więc trudno mi ocenić, 2-3 znajomych kupiło i w krótkim czasie sprzedało... Karol będzie tym trzecim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Pierwszego shrapnela kupiłem przez przypadek.Po tygodniu trollingu za szczupaczkiem wróciłem zdecydowanie do niego przekonany.Że są tańsze kolowrotki do trolla ?Są Że można założyć coś bardziej uniwersalnego ?Można Ale żaden inny nie nazywa się shrapnel i tak nie wygląda Teraz mam dwa, ten drugi na zapas.Tak jak Stelli 10 do spinna mam kilka. Z wiekiem coraz mniej frajdy czerpię z eksperymentów sprzętowych a coraz większą z przewidywalnego wędkowania i niezawodnego sprzętu, który lubię Daiwa Z leży i czeka na jakieś plany rzucania kastem, za rok , 2 czy 5... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Daniel - cały czas używasz określenie "troling" przypisane Shrapnel-owi, zapewne tak jest w praktyce. Moje pytanie - rzucałeś nim wahadłami, wobami, gumami w przedziale 15-65 gram, jak to działa, ergonomia, skuteczność poprzez zasięg... Wyszliśmy od Ryoga 2020 jako uniwersalna wielozadaniowa na dodatek Kolega ma ochotę wzmocnić jej hamulec walki... Co do design Sharapnel-a, chyba muszę zmienić okulary... Wspominanie o wieku, eksperymentach i przewidywalności, - taka mała kokieteria? Może w tych Twoich słynnych szufladach znalazła by się Ryoga 2020HL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Nie, nie wykonuje nim zarzucania wabikowGrzecznie je wypuszczam przy burcie. W szufladzie jest ta Z i zapasowy shrapnel...I bezrobotny od jesieni 2014 sumowy Avet Wszystkie na coś czekają Ryogi 2020 nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) Odnośnie wygląduSprzęt , którego używam musi mi się podobaćI jużNie ma w tym kokieterii Jednak zdecydowanie więcej sensu i pożytku widzę w przekonywaniu do c&r niż do moich rozwiązań sprzętowych Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez Guzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Porównanie bebechów Alphasa 150HL i Z-ki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Ale, że większe to znaczy lepsze:)? Prawa strona takie mniejsze ale jakby "silniejsze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Jakiej marki jest ten czerwony smar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Quantum Hot Sauce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Dzięki. Myślałem, że to jakiś mobilith. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Mobilitha tylko do łożysk używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Czy ktoś może zna rozmiar wszystkich łożysk które wchodzą do Daiwy?Na schematach nie ma niestety tej informacji w przeciwieństwie do Shimano. Na pewno:knoby - 4 sztuki 4x7 x 2,5 Jak ktoś zna rozmiary innych łożysk to proszę dopisać wraz z umiejscowieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi