Skocz do zawartości

Revo stx

kubek

Rekomendowane odpowiedzi

Odpluć-odpukać - w moim STXie III generacji wszystko jest w jak najlepszym porządku. W połączeniu z Xzogą (Taka G do 7 kg) miota wabie od małych gum na 5 gramowej główce po klocki o masie 90 gramów. Żadnych luzów, czy niepokojących dźwięków nie odnotowałem.

Może nagraj klip, wrzuć na YT a później tu - jeśli ktoś nie zdiagnozuje problemu na forum, dużo łatwiej będzie wyjaśnić Tobie o co chodzi sprzedawcy lub gwarantowi (w zależności od tego, z którego uprawnienia będziesz chciał skorzystać).

Jak bys mogl napisac doklaniej co sie dzieje to by sie cos pomyslalo... terkotac moze z wielu powodow to sprezynka moze nie dociskac pinu ktory łapie szpule i krecisz i terkocze moze jaka zebtaka jest zle wlozona ( np skladales i zle dales jakies podkladki ) moze brak smaru ? luzy na korbce ? kazde abu jakie mialem mialo minimalny "luz" na korbce ale nigdy na to nie zwracalem uwagi.... oczywiscie zeby wylapac luz trzeba bylo uzyj dosyc duzej sily...

Pozdrawiam meme

chodzi o szybkie kręcenie i puszczenie korbki czuć aż wibracje. ponadto ostatnio po zarzuceniu raz na jakiś czas muszę przekręcić korbką kilka razy aby szpula się zablokowała, myślę że to przez ten system odłączania szpuli od kołowrotka (coś się nie załącza) tylko nie wiem jak do tego doszło bo ani go nie rozkręcałem ani mi nie spadł tak po prostu. pierwsze kilka wypadów stx działał jak szwajcarski zegarek a ostatnio zaczęły się robić problemy... luzy na korbce są spowodowane dokręceniem albo odkręceniem hamulca walki :) 

Edytowane przez kubek

co do 1 to obstawiam jak kolega @mifek albo jedna z sprezynek odpowiedzialnych za dopychanie pinu od nepedu szpuli po porotu zleciala.... pierdułka :)

co do 2 moze moze masz zle nalozone podladki tzn sa obie 1 jedna strone i nie ma dosciu caly czas....

Pierdoła, ale nie słyszałem o pierdołach w starszych Revo, a Revo 2013 raz wymieniłem z powodu nieblokowania się szpuli, a że w drugim robiło się to samo, więc zwróciłem i odpuściłem sobie.

Samemu na pewno nic nie powinieneś robić, bo możesz stracić gwarancję. Ja oddałem - Ty możesz poprosić, by ktoś z Forum, kto ma w małym palcu multiplikatory, rozebrał, poprawił i złożył.

Edytowane przez Wilk_

Bardzo mnie korci Revo SX, ma świetne opinie i nie bije mocno po kieszeni, ale wszędzie są te 2013, a już straciłem do nich zaufanie. Ja miałem dwa razy Revo Premier i obu egzemplarzom to samo dolegało, Ty masz STX - to samo. Coś jest nie tak z tym rocznikiem - sądzę, że powinni je kupować ci, dla których multiplikator nie ma tajemnic, rozbiorą go sobie i naprawią. Zamiast oddawać do sklepu, może daj ogłoszenie na Forum, że prosisz kogoś o pomoc - jest tu paru ludzi, którzy na pewno chętnie rozbiorą, poprawią pierdółkę i złożą. Ja bym teraz tak zrobił, zamiast oddawać tego Premiera.

Jakby sie nie sprawdzał, to sie Łukasz nie przejmuj. Jak już wymyslę , co z wyższej półki kupić , to jeden z Revo na sprzedaż pójdzie. A sam wiesz, jak często na rybach jestem... Wreszcie jutro jadę nad Sulejowski. Ale juz sie nie napalam po ostatnich niepowodzeniach na Suwalszczyźnie.

• 3 tygodnie później...