shorty Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Panowie, rozkręciłem kołowrotek w celu przesmarowania po złożeniu pojawił się problem. Przestała działać blokada wolnego biegu i teraz korbka kręci się non stop w dwie strony. Próbowałem to naprawić lecz za cholerę nie wiem co jest tego przyczyną i która część za to odpowiada. Jakieś pomysły i rady? Jak będzie trzeba mogę wkleić zdjęcia.Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Albo zlie przykreciles oporowke moze walek pod rotorem wlozyles odwrotnie. A jak wlaczasz wsteczny to czuc jakis opor i slychac pstrykniecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) Albo zlie przykreciles oporowke moze walek pod rotorem wlozyles odwrotnie. A jak wlaczasz wsteczny to czuc jakis opor i slychac pstrykniecie?Do tyłu kręci się jak by bardziej gładko , ale nie jest to jakaś duża różnica.Edit. Pstryknięcie słychać jak przełączam ta wajchę od wolnego biegu. Edytowane 12 Maja 2013 przez shorty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 No to walek pod rotorem w zla strone wlozyles. Czesto do tylu nie ktore modele po jakims czasie kreca lepiej z tym nie wygrasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 No i gitara problem rozwiązany. W życiu bym nie pomyślał , że to takie proste będzie Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Lepiej kreci po przesmarowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Teraz dużo lepiej. Musiałem go przesmarować i wyczyścić bo mi się piasek dostał wszędzie chyba gdzie było to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/24688-po%C5%82o%C5%BCenie-opor%C3%B3wki-never-ending-story-%C5%82o%C5%BCysko-oporowe/też ostatnio przez to przechodziłem, miło, że Koledzy tacy kumaci btw. chodzi o bieg wsteczny, nie wolny. Edytowane 12 Maja 2013 przez pawelHERP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Widzisz przegapiłem Twój temat. Najważniejsze, że bardzo szybko można uzyskać pomoc. Sam męczyłem się z tym chyba z 2 dni , po napisaniu na forum dzięki podpowiedzi kolegi @michal00kn naprawiłem kołowrotek w 5 minut. Dzięki temu doświadczeniu nie będę miał teraz problemu, żeby go rozłożyć i poskładać do kupy nawet w nocy z zawiązanymi oczami. Może być i wsteczny to na "W" i to na "W" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Może być i wsteczny to na "W" i to na "W" Ale to nie do ko}ca to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi