Jerkowanie na rzece. Gdzie? Jakie przynety? Kolory? Obławianie?
Pierwszy raz łowiłem na Slidera na starorzeczu. 4 godziny i żadnego brania. Łowiłem Sliderem 7 cm i Rapalą Ratlin. Powód: szczupaki stały w samym zielsku na polach grzybieniowych. W drodze powrotnej wstapiłem na rzekę chodź trochę popróbować. Kilka rzutów i jest ale luz na zyłce uniemozliwił pożądne zacięcie (jeszcze muszę potrenować ). Ryba poszła. Prawdopodobnie był to okoń lub bolek. Ale tego nie będe pewien do końca.
I jeszcze jedno pytanie . Jak wywabić ryby z takiego zielska? Jakie przynety zastosować w starorzeczu zarośniętym po brzegach grażelami i grzybieniami? Poppery? Pomocy
Pytanie
Salmo_Salar
Jerkowanie na rzece. Gdzie? Jakie przynety? Kolory? Obławianie?
Pierwszy raz łowiłem na Slidera na starorzeczu. 4 godziny i żadnego brania. Łowiłem Sliderem 7 cm i Rapalą Ratlin. Powód: szczupaki stały w samym zielsku na polach grzybieniowych. W drodze powrotnej wstapiłem na rzekę chodź trochę popróbować. Kilka rzutów i jest ale luz na zyłce uniemozliwił pożądne zacięcie (jeszcze muszę potrenować
). Ryba poszła. Prawdopodobnie był to okoń lub bolek. Ale tego nie będe pewien do końca.
I jeszcze jedno pytanie
. Jak wywabić ryby z takiego zielska? Jakie przynety zastosować w starorzeczu zarośniętym po brzegach grażelami i grzybieniami? Poppery?
Pomocy
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi