godski Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Możesz zdradzić, co to za środek? Ten podany niżej (allegro) raczej przeznaczony jest do stosowania bezpośrednio na miejsca bytowania "skubańców", a nie do zabezpieczenia ubrań. Ktoś się może orientuje, jaki wpływ ma Permetryna na nietanie przecież ciuszki goretexowe?Proszę bardzo. Na zdrowie. http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003011661299 Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Używam deet 100% od kilku lat i kleszcza nie złapałem ani na grzybach ani na rybachjak na razie nic mi nie rozpuścił i mam zapas na lata /miałem 300 szt i 10 sobie zostawiłem/Uważam ,że to jedyny tak skuteczny środek nawet komary nie zbliżają się poniżej 5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Proszę bardzo. Na zdrowie. http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003011661299 Niestety nie ma nawet słowa na temat stosowania na ubraniach i ewentualnego wpływu preparatu na tkaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Niestety nie ma nawet słowa na temat stosowania na ubraniach i ewentualnego wpływu preparatu na tkaniny.Mam Ultrathon z permetryną jest przystosowany do "psikania" na ubraniadostałem go od kumpla który używa go jak jedzie w tropiki /jest uczulony na deet/ mówił mi,że ponoć jak się popsika ciuchy to 3-4 tygodnie trzyma i odstrasza owadyja jeszcze nie stosowałem ale wypróbujeTen z linku to jakiś cienki raczej do stosowania w domu bo ten co mam to ponad 50 zyli kosztuje za 250ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 To nie to. Permetryna jest w miarę obojętna a tutaj dochodzi jeszcze 0,05% Piryproksyfenu . Zauważ, że mówimy o impregnacji odzieży a nie smarowaniu ciała, więc raczej nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Mam Ultrathon z permetryną jest przystosowany do "psikania" na ubraniadostałem go od kumpla który używa go jak jedzie w tropiki /jest uczulony na deet/ mówił mi,że ponoć jak się popsika ciuchy to 3-4 tygodnie trzyma i odstrasza owadyja jeszcze nie stosowałem ale wypróbujeTen z linku to jakiś cienki raczej do stosowania w domu bo ten co mam to ponad 50 zyli kosztuje za 250mlDaj linka ... bo nie przypominam sobie Ultrathonu z permetryną a jedynie z DEET. Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Mam Ultrathon z permetryną jest przystosowany do "psikania" na ubrania Ultrathon z DEET? Rozwiń proszę wątek, bo mnie zaintrygowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Ultrathon z DEET? Rozwiń proszę wątek, bo mnie zaintrygowałeś http://allegro.pl/ultrathon-25-deet-spray-orginal-mocny-duzy-i6005587168.html pierwszy z brzegu .... z permetryną niby też jest ... http://allegro.pl/3m-ultrathon-permetryna-kleszce-komary-na-odziez-i6112463433.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 http://allegro.pl/ultrathon-25-deet-spray-orginal-mocny-duzy-i6005587168.html pierwszy z brzegu .... z permetryną niby też jest ... http://allegro.pl/3m-ultrathon-permetryna-kleszce-komary-na-odziez-i6112463433.htmlTego z DEET używam z powodzeniem od kilku ładnych lat. Zarówno wersję z linku, jak i w kremie z wyższą zawartością DEET.A ten z permetryną chyba trzeba będzie sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) A proszę bardzo znalazłem nawet na aledrogohttp://allegro.pl/3m-ultrathon-permetryna-kleszce-komary-na-odziez-i6112463433.htmlnie wiem z kąd bierze je mój kolega ale ma swoje źródła ten Deet 100% też miałem od niegoja tam jak pisałem mam własny zapasik Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Najtaniej chyba wychodzi to ... http://allegro.pl/ektopar-250-ml-25-permetryna-250-kleszcze-swierzb-i6001311836.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino998 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Ciekawy jestem jak praktycznie wychodzi trwałość zaimpregnowanego materiału permetryną, bo pranie praniem ale dodatkowo człek na rybach chodzi po mokrych trawach, krzakach, to do wody wejdzie, to się upoci przedzierając się przez pstrągową gęstwinę. Wszystko to sprawia, że ochrona bądź co bądź słabnie. Pytanie tylko w jakim stopniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Do 6 tygodni ... Spryskaj raz na 3 i masz pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Permetryna wydaje się bardziej skuteczna, mówi o tym większość źródeł, a jednocześnie bezpieczna dla zdrowia ludzkiego. DEET teraz jest chyba dopuszczony w UE jedynie 15%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Ciekawy jestem jak praktycznie wychodzi trwałość zaimpregnowanego materiału permetryną, bo pranie praniem ale dodatkowo człek na rybach chodzi po mokrych trawach, krzakach, to do wody wejdzie, to się upoci przedzierając się przez pstrągową gęstwinę. Wszystko to sprawia, że ochrona bądź co bądź słabnie. Pytanie tylko w jakim stopniu ?Jak napisałem kolega który używa pisze o 3-4 tyg 100% 3 tyg ,zapewne 6 tygodni to chwyt markietingowy , ciuchów spryskanych nie pierze twierdzi ,że to też pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 http://poznan.wyborcza.pl/poznan/1,36037,19932859,plaga-kleszczy-w-lasach-i-w-parkach-sanepid-publikuje-mape.html?utm_source=google&utm_medium=AutopromoZew&utm_content=link_google_wyborcza081111&utm_campaign=a_wyborcza081111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Jak napisałem kolega który używa pisze o 3-4 tyg 100% 3 tyg ,zapewne 6 tygodni to chwyt markietingowy , ciuchów spryskanych nie pierze twierdzi ,że to też pomaga My piszemy tu cały czas o permetrynie a Ty piszesz o DEET. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Najlepszy sposób na kleszcze, by ograniczyć szansę ich złapania, to po przyjściu z ryb zdjąć z siebie od razu rzeczy w których byliśmy na rybach i wziąć prysznic. Ja tak robię jak ganiam po terenie i wszyscy moi znajomi naukowcy ganiający po lesie. W znaczny sposób ogranicza się ryzyko złapania tego gówna, ale nie w 100 % niestety. Tylko, że to jest dobre jak się jest na rybach kilka godzin, bo jak jedziemy na 2-3 dni to dupa blada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 W tamtym roku kolega lekarz wydłubywał mi gadzinę z biodra, tak wlazł, że nie mogłem gnoja wyłuskać. Na szczęście dodatkowych atrakcji nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 W tamtym roku kolega lekarz wydłubywał mi gadzinę z biodra, tak wlazł, że nie mogłem gnoja wyłuskać. Na szczęście dodatkowych atrakcji nie było.Obiektywnie ... jak byłeś ubrany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) My piszemy tu cały czas o permetrynie a Ty piszesz o DEET. Czytaj uważnie kolego piesze o permetrynie a nie o deetmoże nie zauważyłes linku do środka o którym pisałem.......zacznij od postu nr 444 Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Żadnego golasa Długie spodnie, koszula z długim rękawem, kurtka, czapka, trapery. Nie mam pojęcia, jak ten gnojek tam wlazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 DEET wykazuje silne działanie toksyczne. Badania wykazały możliwość uszkodzenia układu nerwowego człowieka, w szczególności podrażnienia nerwów odpowiedzialnych za układ oddechowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 W tamtym roku kolega lekarz wydłubywał mi gadzinę z biodra, tak wlazł, że nie mogłem gnoja wyłuskać. Na szczęście dodatkowych atrakcji nie było. Bartek zrób sobie badania mimo to, nie zawsze musisz mieć rumień, ja nie miałem i wyszła mi borelioza, którą miałem od kilku do kilkunasty lat. Jak wyniki odbierałem, to znajomy mówił bym siadł, tak miałem wysokie miano, jak on to powiedział taka syberyjska dawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 A jak samopoczucie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi