Kuba Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Nie - marines w Iraku za duzo potrzebuja. U nas slabo sie sprzedawal i producent odpuscil jako rynek niestrategiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Jeszcze jest. Moj ma date produkcji styczen 2007 wiec skoro data waznosci obejmuje 3 lata to wychodzi 2010.Zamowienie zostalo zrealizowane w iscie expresowym tempie, niespelna 1 dzien... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Dobre wieści. Trzeba się zatem upomnieć o jak najświeższy preparat i zrobić zapasy pzdrzewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 wysyp kleszczy to jeszce jeden ze skutkow ociepleniaja zlapalem jednego nad Bugiem w zeszlym roku, na szczescie skonczylo sie na antybiotykachmoj lab w tym roku zlapal bydle z zarazkiem i trzy dni przelezal pod kroplowkaw tym roku zamierzam sie dokladnie przygladac swojej skorze po rybach jakolwiek smiesznie to nie zabrzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 no fakt, razem z ociepleniem robali się zrobiła ilość niesamowita... i chyba będzie coraz gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomado Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Panowie przeczytałem i mysle ze powinnismy sie jakos zabezpieczyc http://wiadomosci.onet.pl/1734576,11,item.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Kleszcz to poważna sprawa. Kiedyś cały dzień krążyłem po mieście od Ananasza do Kajfasza zanim chirurg wyciągnął mi to, co z kleszcza zostało po nieudanej próbie usunięcia.Czy gdzieś można kupić ten ultrathon nie w aerozolu, a w kremie?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 przecież tak też można psiknąć i rozsmarować ja mam zamiar tak robić gdy go już zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 W aerozolu po pierwsze to nieekonomiczne, bo większość wypsikujewsz w powietrze, a po drugie nieekologiczne, bo powiększasz dziurę ozonową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubek Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Nie do końca chciałem wierzyć w cały ten wysyp, ale niestety potwierdzaja się Wasze słowa. Dzisiaj rano byłem dosłownie godzinę może półtorej nad kanałkiem żerańskim przed pracą i znlazłem na dzinsach na wysokości kolan 2 kleszcze. Muszę dodać, że nie chodziłem po wysokiej trawie max. do kostek. Jestem rzeczywiście zaskoczony. Później oczywiście caly się obejrzałem i na szczęście nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 na szczęście nic nie znalazłem. Witaj Sebestian, kompletnie nic, czy tylko kleszczy A pomyśl co będzie na grzybach.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubek Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Cześć Jachu. To fakt, aż strach wchodzić do lasu. A tak na poważnie to myślę, że nie bedzie tak źle. Jak wiesz uwielbiam chodzić na grzyby, czasami w sezonie jestem kilkanascie razy. Zbieram je od dziecka, ale nigdy nie widziałem kleszcza. Wyciągałem je kilka razy kotu i raz koledze, który przyjechał do mnie na grzyby. Nigdy nie zwracałem na nie uwagi, aż do chwili kiedy przeczytałem o wysypie na jerkbajcie. Być może na dzinsach nad kanałkiem zobaczyłem je tylko dlatego, że podswiadomie o nich myślałem. Może się mylę. A może wieczorem musiałbym usunąć któregoś ze skóry, (byc może spadłby ze spodni i nie byłoby tematu). Tak naprawdę to myślę, że nie był to jednak przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ja już się zabezpieczyłem przeciw kleszczom w postaci aerozolu Ultrathon i pompki Aspivenin.Gwizdać na kleszcze bo ich Ultrathonem popieszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Też kupiłem ULTRATHON i pytanko jak to w praktyce działa?Napsikam na ubranie no i co? Kleszcze będą zeskakiwać z nogawek, czy wogóle na mnie nie wlezą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 W ten weekend dopadł mnie jeden mały kleszczyk... Niestety wizyta u lekarza okazała się koniecznością.No i musiałem wziąć doraźnie antybiotyk.Zobaczymy jak rozwinie się sprawa ukąszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Najlepszy środek przeciw kleszczom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Też kupiłem ULTRATHON i pytanko jak to w praktyce działa?Napsikam na ubranie no i co? Kleszcze będą zeskakiwać z nogawek, czy wogóle na mnie nie wlezą? Podłączam sie do tego pytania, ponieważ rodzice pojechali dzisiaj do Polski i ich poprosiłem o zakup tego ULTRATHON`u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 To jest repelent, czyli odstraszacz. Jak kleszcz spadnie na nogawke, to sie na niej nie zatrzyma, tylko z niej czym predzej zlezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 potwierdzam z podziękowaniami dla Kuby rzeczywiście to zajefajnie skuteczny preparat użyłem ostatnio będąc na swojej pstrągowej rzece i nic mnie nie oblazło.Zwykle przemieszczało się po mnie dziennie ok.10-30 w/w insektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Jak nie będziecie mieli sposobu na kleszcze, to proszę bardzo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 MISTRZ SWIATA. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 W tym roku kleszcze nie odpuszczają,a co do ULTRATHON to chyba już w Polsce jest nieosiągalny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Byłem w zeszłym tygodniu na spacerze z psem. Do tej pory znalazłem na niej 9 sztuk tego świństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Witam, ja kupiłem tu:http://sklep.ultra-med.pl/index.php?item=0390 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Byłem w zeszłym tygodniu na spacerze z psem. Do tej pory znalazłem na niej 9 sztuk tego świństwa. Lepiej zabezpiecz psa jakimś środkiem bo prędzej czy później nabawi się babeschiozy. Nieleczona jest śmiertelna dla psa, leczona i tak uszkadza wątrobę i nerki. Koszt środka >20zł, leczenie kilkaset zł. Wiosną jest największy w roku wysyp kleszczy, więc teraz trzeba uważać szczególnie jak się idzie przez suche, zeszłoroczne trawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi