Konstanty Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 tak to jest to. Ja nie używam bo łowię w śpiochach (do brodzenia) a ten specyfik jest silinie trujący dla organizmów wodnych. Gdyby nie to, to bym się w tym kąpał...Na YT jest kilku polskich survivalowców którzy gadają że to stosują z powodzeniem.okdziękizrobię eksperyment z rolkami po papierze toaletowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Trzy kleszcze w tym roku. Standard.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Witaj w klubie ja miałem 4. Robiłem badania i na "szczęście" trafiłem na "zdrowe" sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Mi się wydaje ze coś trzeba mieć we krwi aby łapać kleszcze. Łowie nad Odrą od urodzenia (okolice 1980r juz bywałem). Każde wakacje spedzalismy po 2 tygodnie w namiocie. Nikt nigdy z mojej rodziny nie miał kleszcza. Biegły czasem po domu, samochodzie...W tym roku byłem z teściem w czasie wiosennego wysypu 4 razy. On złapał 9 pies 15....Na psa stosuje krople, każda obroże zdejmuje po max 1h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszel Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Lepiej chuchać na zimne. Sto razy się nie zarazi człowiek, a za 101 bach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 mam wyniki badań ktoś to rozszyfruje icd-9: s21 - 8.84 ru/ml icd-9: s25 - 106,23 ru/ml z tego co wyczytałem to uśpiona bolerioza nie byłem jeszcze u lekarza żeby mi wyjaśnił te wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Ostatnio oglądałem mapkę występowania boleriozy u kleszczy w PL. U mnie to jest na dzikim zachodzie PL co 10 kleszcz ma borelioze. Na mazurach co 10 nie miał boreliozy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 mam wyniki badań ktoś to rozszyfruje icd-9: s21 - 8.84 ru/ml icd-9: s25 - 106,23 ru/ml z tego co wyczytałem to uśpiona bolerioza nie byłem jeszcze u lekarza żeby mi wyjaśnił te wyniki.A myślisz, że ktoś jest jasnowidzem co i po co robiłeś? Do tego masz pewnie na wyniku napisane"liczy się obraz kliniczny" i to jest bardzo ważna informacja. 3 strony wcześniej było tu pisane też o tych podstawowych badaniach i czym są. W te mapki i zarażone kleszcze nie wierzę. U człowieka ciężko potwierdzić lub wykluczyć zarażenie BB i nie ma żadnego badania, które w stu procentach da nam odpowiedz, a nagle u kleszczy można to zrobić? To się kupy nie trzyma, ale jeżeli ktoś w to wierzy i jest spokojniejszy jak z "laboratorium", które powstają teraz jak grzyby po deszczu,dostanie informację, że jego kleszcz był czysty o luzik A co z koinfekcjami? To jest naciąganie i nakręcanie ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Dlaczego kupy sie nie trzyma? To musi byc proste, trzeba jakiegos laboranta zapytac. Zdaje sie, ze szuka sie DNA patogenow. Co za problem kleszcza rozgniesc, ile tego jest. Czlowieka pod mikroskop nie wezmiesz, calego tez raczej trudno zmiksowac i wsadzic do maszyny odczytujacej DNA, a w krwi kretki boleriozy pozostaja przez dosc krotki czas, pozniej przenikaja chyba do wezlow chlonnych, tak wiec wyniki nie musza byc ani jednoznaczne, ani prawdziwe. Sa laboratoria badajace kleszcze, mozna im wyslac takiego, co nas ukasil. Nie znam cennika ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Dlaczego kupy sie nie trzyma? To musi byc proste, trzeba jakiegos laboranta zapytac. Zdaje sie, ze szuka sie DNA patogenow. Co za problem kleszcza rozgniesc, ile tego jest. Czlowieka pod mikroskop nie wezmiesz, calego tez raczej trudno zmiksowac i wsadzic do maszyny odczytujacej DNA, a w krwi kretki boleriozy pozostaja przez dosc krotki czas, pozniej przenikaja chyba do wezlow chlonnych, tak wiec wyniki nie musza byc ani jednoznaczne, ani prawdziwe. Sa laboratoria badajace kleszcze, mozna im wyslac takiego, co nas ukasil. Nie znam cennika Być może masz racje i być może tak jest Ale ja sobie nie wyobrażam, mając zaatakowany układ krwionośny(o czym świadczą moje objawy, które nie trwają krótko ) żeby była trudność w znalezieniu DNA krętka w 5 mililitrach pobranej krwi, gdzie rozgnieciony kleszcz do tej probówki wielkościowo ma się ni jak. U kleszcza można a u człowieka nie można? Przy neuroboreliozie masz pobierany płyn mózgowo rdzeniowy, gdzie też nie masz pewności, że wykryją Ci DNA krętka. Są to skomplikowane i drogie badania, a kleszcza za 50 zł czy stówkę badasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 (edytowane) Jesli dasz sie zmiksowac w calosci, na pewno i na 100% znajda te zaginione DNA...troche wyobrazni ???? Owsiki w probce kalu tez trudno znalezc, taka analogia, hahaha. Edytowane 28 Października 2017 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Jesli dasz sie zmiksowac w calosci, na pewno i na 100% znajda te zaginione DNA...troche wyobrazni Owsiki w probce kalu tez trudno znalezc, taka analogia, hahaha.To może zmiksuj kał i wtedy odnajdziesz te zaginione DNA owsików? Taką analogię mi podpowiada wyobraźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Ech. Chodzi tylko o to, ze wycinkowa probka nie daje gwarancji prawidlowego wyniku. Analogia z owsikami jest trafna, mozesz je miec, a w probkach do badan ani sztuki. Tak samo z bolerioza, masz, a w krwi nawet sladu DNA, do tego wynik antycial niejednoznaczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Z tego co mi się kołacze wiosna w dodatku zdrowie w Wyborczej był wywiad z jakieś Psorem/Psorkom który się tym zajmuje. Ten naukowiec zajmuje się tylko badaniem kleszczy. Wiec nie robi tego zarobkowo. Pewnie się z tego doktoryzował. Nie widzę powodów do zmyslania. Wiem jedno nigdy nie miałem kleszcza, choć styczność z nimi mam. Ale zawsze jak wyjmne psu dokładnie myje lapska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Ja miałem wszystkie objawy. Pomogła mi Wit C i woda utleniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Ja miałem wszystkie objawy. Pomogła mi Wit C i woda utleniona.To znaczy wyleczyłeś się wodą utlenioną i witaminą C ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 (edytowane) Nie wiem czy miałem B. Nie wiem czy mam. Nie wiem czy wyleczylem. Wiem tylko, ze jako jeden z wielu Wit C oraz woda U pozbyłem się wszystkich objawów. Edytowane 14 Listopada 2017 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Nie wiem czy miałem B. Nie wiem czy mam. Nie wiem czy wyleczylem. Wiem tylko, ze jako jeden z wielu Wit C oraz woda U pozbyłem się wszystkich objawów.Jak stosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Woda Utleniona - w internecie jest cala ksiazka w PDF lekarza z Rosji, który był lekarzem kosmonautów. Nazywa się Nieumywakin. Warto przeczytać. Ja walilem na czczo pół kielicha 3% wody na pół szklanki wody przegotowanej. WIT. C - 1,5 GRAMA x 2 dziennie. Musi być odstęp między WU i Wit C oraz między posiłkami min. 2 godz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Może ktoś polecić lekarza, stosującego metodę ILADS?Zarejestrowałem się do lekarza, ale termin wizyty to... 06.06.2018. Może gdzieś znajdzie się lekarz, który przyjmie mnie wcześniej? Wolałbym nie czekać tak długo, w tym tempie pogarszania się zdrowia... lepiej nie myśleć co będzie w czerwcu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zbychu ja sie leczyłem u tej Pani: http://www.borelioza-leczenie.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zbychu ja sie leczyłem u tej Pani: http://www.borelioza-leczenie.pl/Właśnie tam zarejestrowałem się na czerwcową wizytę.Wolałbym wcześniej rozpocząć to leczenie. Dotychczasowe kuracji dały niewiele albo nic, poprawy nie widać.Niewiarygodne, ile osób chorych leczy się prywatnie. Leczenie ze składek na UZ, raczej mija się z celem.Może jakoś doczekam tej wizyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Druga lekarka jest w Warszawie ale nie mam namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 (edytowane) Druga lekarka jest w Warszawie ale nie mam namiarów.Zarejestrowałem się właśnie na wizytę w Gorzowie. Metoda ILADS i szybki termin. Poleczę się do czerwca i ocenię efekty. Będzie lepiej, będę kontynuował. Będzie gorzej, jadę do Katowic.Dziękuję serdecznie! Edytowane 12 Grudnia 2017 przez Z.Milewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi