elmo Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Permetryna, skladnik oprysku ktory zabija kleszcze, jest pozyskiwana z ekstraktu z kwiatow chryzantemy. Mozna cos posadzić, oprocz opryskow https://dom.wp.pl/rosliny-ogrodowe-odstraszajace-kleszcze-6098153031902337g/5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Permetryna, skladnik oprysku ktory zabija kleszcze, jest pozyskiwana z ekstraktu z kwiatow chryzantemy.Mozna cos posadzić, oprocz opryskow https://dom.wp.pl/rosliny-ogrodowe-odstraszajace-kleszcze-6098153031902337g/5Permetryna – syntetyczny organiczny związek chemiczny. Nie jest pozyskiwana z chryzantem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Racja. Permetryna to syntetyczna pochodna pyretryny, która naturalnie wystepuje w kwiatach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Chryzantemy złocistew półlitrówce po czystej... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Chryzantemy złocisteobok pół litra czystej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Kto się napijeTen kleszcza zabije 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek-morze Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) 3piętro, centrum miasta. Od 3tygodni bez wyjścia do lasu itp. Chodził po biurku. Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez jasiek-morze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 a to biurwa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 3piętro, centrum miasta. Od 3tygodni bez wyjścia do lasu itp. Chodził po biurku. Pies w domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek-morze Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Brak zwierząt, poza akwarium. Na rybach ostatnio byłem 3 tygodnie temu, do tego brak kontaktu z "terenami zielonymi". Sprzęt+ubrania trzymam w piwnicy. Przy wypadach na ryby lub do lasu kleszcze w moim przypadku to normalne, więc nie dziwi mnie kleszcz. Zawsze ciuchy w permetrynie + ultrathon. W domu pierwszy raz znalazłem kleszcza i to jest dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 pomieszkał skurczybyk 3 tygodnie w ciepłym mieszkanku, zgłodniał i wylazł gad na żer ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Podrzutek , masz wroga w pobliżu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 3piętro, centrum miasta. Od 3tygodni bez wyjścia do lasu itp. Chodził po biurku.Też takiego "gościa" miałem, w zeszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Mam 0rh- łażę za grzybami i za rybami i ostatnio ,o ile dobrze pamiętam jakieś 5 -7lat temu, miałem jedną wpinkę.Ze względu na ilość wydzielanego potu ,chodzę po lesie w koszulce na krótki rękaw ne wet na jesieni,jakoś mnie omijają.pozdrawiam byniekByniek moze jestes obcy z jakiejś innej planety Początek lat 2000ce , wpinka pod samą torebką . pierwsze próby samemu wyczepić ale jakoś mi nie wychodziło . Decyzja idę do lekarza , wszystko ładnie pięknie dopóki nie wszedł lekarz , to znaczy lekarka . Młoda laska taka mniamniuchna , drobna , no coś fajnego . Kurka na momencie złapałem buraka , powiedzialem co się stało i chciałem aby przyszedł jakiś chłop , no bo chłop to jakoś inaczej człowiek się czuje . Niestety pana lekarza nie było i pochwili usłyszałem , spodnie i majtochy w dół , niech pan się położy na kozetce i przykryje to miejsce ręcznikiem . Rękawiczki na łapkach , penseta , dezynfekcja i kleszczun poszedł w pizdu . Kurka , mało tego , minął jakś czas , dzwoni szwagier aby jechać do jego brata ( jest lekarzem ) no czemu nie , jedziemy , wchodzimy , cześć cześć i z kuchni wychodzi dziewczyna , ja pierdole anowu burak na plapie , Poznajcie się , a ona z lekkim uśmiechem że jakiś czas temu w pewien sposób już się poznaliśmy . Ale jak , gdzie , kiedy i wtedy wydusiłem z siebie że byłem u lekarza z kleszczem i gdybym miał go w innym miejscu to bym sobie z nim poradził . Kurka mieli taką bekę ze mnie przez dłuższy czas 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Sławek ty farciarzu!!!pozdrawiam byniek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Sławek ty farciarzu!!!pozdrawiam byniekWiesz jak ja się czułem ? kurka już nigdy więcej , mam nadzieję że nie doświadcze podobnej sytuacji . Od tamtej pory miałem dwa wczepy z tym że jeden przy pempku a drugi na nodze , końcówka nagawki spodni a but ale te obce sam wyjołem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Mój kolega jest myśliwym i wędkarzem. Bardzo dużo czasu spędza w lesie. Polecił mi ten preparat:https://allegro.pl/oferta/one-shot-srodek-oprysk-preparat-na-kleszcze-250-ml-9039705625?utm_medium=app_share&utm_source=facebookUżywa go od kilku lat i nie miał do tej pory kleszcza. Preparat rozcieńcza 1:10. Mówi, że wystarcza mu to na cały sezon, jutro zamawiam bo już kilka kleszczy w tym sezonie znalazłem[emoji6] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Mój kolega jest myśliwym i wędkarzem. Bardzo dużo czasu spędza w lesie. Polecił mi ten preparat:https://allegro.pl/oferta/one-shot-srodek-oprysk-preparat-na-kleszcze-250-ml-9039705625?utm_medium=app_share&utm_source=facebookUżywa go od kilku lat i nie miał do tej pory kleszcza. Preparat rozcieńcza 1:10. Mówi, że wystarcza mu to na cały sezon, jutro zamawiam bo już kilka kleszczy w tym sezonie znalazłem Spryskuje tym ubranie , smaruje się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Spryskuje ubranie [emoji6] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Wiesz jak ja się czułem ? kurka już nigdy więcej , mam nadzieję że nie doświadcze podobnej sytuacji . Od tamtej pory miałem dwa wczepy z tym że jeden przy pempku a drugi na nodze , końcówka nagawki spodni a but ale te obce sam wyjołemŻebym ja to kiedyś wiedział (przy tej samej okolicy) gdzie Twój lekarz przyjmuje to sam bym go nie wydobył Jedyna interwencja jak na plecach urwałem chwasta zamiast wyrwać. A w tym sezonie...... na ten czas trzy Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez *Hektor* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 A w tym sezonie...... na ten czas trzy pewno masz nieodpowiedni telefon https://www.edziecko.pl/rodzice/7,79361,25891506,kleszcze-lubia-smartfony-jesli-idziesz-z-rodzina-do-lasu.html#s=BoxOpImg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Czy ktoś impregnowal ciuchy AFANISEPT 25 WP ?? tani jest, ale na jednej stronie znalazłem że nie nadaje się do impregnacji odzieży. Za to inny środek oczywiście 10 razy droższy już się nadaję. ... Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Czym można impregnować odzież bez szkody dla materiałów ?Afanisept powoduje wyblaknięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Znalazłem taki przepis. Tylko stężenie jest za duże chyba. I ja z tego zrobię. Środek jest w płynie. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 https://etermed.pl/jak-chronic-sie-przed-kleszczami-naturalne-sposoby/Tu masz naturalne sposoby na płyn. Działają, przynajmniej ten z kocimiętki. (mi śmierdzi i pewnie im też)Witamina B najlepsza. Biorę drugi rok i żadnego nie miałem przez ten czas a wcześniej po 10 i więcej na sezon wczepionych. Nawet na ubraniach nie widać żeby się czepiały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi