yahoo Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Witam,Chciałbym poruszyć temat wpływu warunków atmosferycznych na żerowanie ryb, głównie drapieżników- ciśnienie, kierunek wiatru, fazy księżyca itd...Nie znalazłem takiego tematu a wydaje się bardzo istotny.Jaka jest Wasza wiedza, spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zwierzu Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 O procesach pogodowych pisał Gumofilc w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yahoo Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Dzięki za info.Nie miałem czasu "wgryźć" się w wywód kolegi, ale na pierwszy rzut oka, są to informacje przydatne do rozpoznawania pogody i przewidywania jej rozwoju.Mi bardziej chodziło o wpływ pogody na aktywność ryb. Czyli: Jeżeli ciśnienie spada, to zamiast na ryby lepiej iść na piwo..... Jeżeli jest nów, zdecydowanie jest to czas na wyprawę nad wodę. Jeżeli wieje wiatr zachodni, są szansę na dobry wynik, jeżeli wschodni, raczej marne itd....Jak planować wypad na ryby na podstawie informacji pogodowych, jakie mogę znaleźć np. w necie.Może ktoś podzieli się swoim doświadczeniem w tej materii...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
yahoo
Witam,
Chciałbym poruszyć temat wpływu warunków atmosferycznych na żerowanie ryb, głównie drapieżników- ciśnienie, kierunek wiatru, fazy księżyca itd...
Nie znalazłem takiego tematu a wydaje się bardzo istotny.
Jaka jest Wasza wiedza, spostrzeżenia?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi