Skocz do zawartości

Kanał Żerański - szlak wodny

szewer

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Czy Kanał Żerański jest otwarty dla żeglugi?

Chcę Wisłą z Puław dopłynąć do Zalewu Zegrzyńskiego, planuję trasę, tankowania itp.

Przez KŻ chciałbym skrócić troszkę drogę.

I druga sprawa, do łowiących w okolicach Góry Kalwarii, znajdę gdzieś niedaleko Wisły stację benzynową?

Pozdr,

Szewer

Przez KŻ chciałbym skrócić troszkę drogę.

To w zasadzie jedyna droga :)

I druga sprawa, do łowiących w okolicach Góry Kalwarii, znajdę gdzieś niedaleko Wisły stację benzynową?

Niedaleko to około 2 km od brzegu. Po jednej, i po drugiej stronie w okolicach mostu. Najlepiej to jakby Ci pusty bak wypadł w Warszawie. Zaraz za mostem Siekierkowskim po praskiej stronie jest stacja (przed Fieldorfa - łatwo poznać, bo na brzegu stoją dwie zielone wieżyczki)

http://www.zumi.pl/g%C3%B3ra+kalwaria,namapie.html#52.218264/21.092588/11/hybrid

Edytowane przez argrabi

Kolego @kocmyrz, czy widzisz gdzieś żebym pisał o spływie?

Olo też nie pisał o spływaniu tylko płynięciu :)

Więc nie dorabiaj.....odkąd mam 40KM przy łodzi, "brzydzę" się spływami ;:)

Olo, wybieram się gdzieś w czerwcu, w tej chwili dokładnie nie wiem, to pewnie będzie spontaniczna akcja :)

Pozdro

Ostatnio dolewałem paliwa na stacji na wyjeździe z Góry Kalwarii w kierunku Czerska, wodowałem się wygodnie trochę dalej we wsi Brzumin, samochodem to moment, ale raczej więcej niż 2-3 km.

Chyba jednak krócej do tej stacji bedzie z główki (szeroka przeprawa wojskowa) przed Górą.

@Szewer, dawaj znaka jak będziesz płynął, może będę mógł pomóc.