szewer Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Cześć, Czy Kanał Żerański jest otwarty dla żeglugi?Chcę Wisłą z Puław dopłynąć do Zalewu Zegrzyńskiego, planuję trasę, tankowania itp.Przez KŻ chciałbym skrócić troszkę drogę. I druga sprawa, do łowiących w okolicach Góry Kalwarii, znajdę gdzieś niedaleko Wisły stację benzynową? Pozdr,Szewer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerz Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Kanał Żerański jest otwarty(śluza Zerań)co do stacji??? poczekaj na pewno ktoś się odezwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 (edytowane) Przez KŻ chciałbym skrócić troszkę drogę.To w zasadzie jedyna droga I druga sprawa, do łowiących w okolicach Góry Kalwarii, znajdę gdzieś niedaleko Wisły stację benzynową? Niedaleko to około 2 km od brzegu. Po jednej, i po drugiej stronie w okolicach mostu. Najlepiej to jakby Ci pusty bak wypadł w Warszawie. Zaraz za mostem Siekierkowskim po praskiej stronie jest stacja (przed Fieldorfa - łatwo poznać, bo na brzegu stoją dwie zielone wieżyczki)http://www.zumi.pl/g%C3%B3ra+kalwaria,namapie.html#52.218264/21.092588/11/hybrid Edytowane 13 Maja 2013 przez argrabi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 argrabi dobrze prawi, około 2 km w jedną lub drugą stronę te stacje benzynowe. Nawet do 3 km bym się skłaniał ;-)Tam często stoją ludzie na główkach, dasz 2 dyszki to może ktoś z Tobą podjedzie . A kiedy planujesz płynąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Oj tam oj tam, co ta za "spływ" na silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Kolego @kocmyrz, czy widzisz gdzieś żebym pisał o spływie?Olo też nie pisał o spływaniu tylko płynięciu Więc nie dorabiaj.....odkąd mam 40KM przy łodzi, "brzydzę" się spływami ; Olo, wybieram się gdzieś w czerwcu, w tej chwili dokładnie nie wiem, to pewnie będzie spontaniczna akcja Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 W Warszawie najbliżej stację będziesz miał przy moście Poniatowskiego (3 most) po lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Dzięki za info, ale muszę znaleźć coś przed Górą Kalwarią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 zobacz miejscowość Potycz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Ostatnio dolewałem paliwa na stacji na wyjeździe z Góry Kalwarii w kierunku Czerska, wodowałem się wygodnie trochę dalej we wsi Brzumin, samochodem to moment, ale raczej więcej niż 2-3 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Ostatnio dolewałem paliwa na stacji na wyjeździe z Góry Kalwarii w kierunku Czerska, wodowałem się wygodnie trochę dalej we wsi Brzumin, samochodem to moment, ale raczej więcej niż 2-3 km.Chyba jednak krócej do tej stacji bedzie z główki (szeroka przeprawa wojskowa) przed Górą. @Szewer, dawaj znaka jak będziesz płynął, może będę mógł pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 (edytowane) Miejscowość Potycz, wydaje się być obiecująca.Blisko rzeki Orlen, także będzie można nawet z buta przejść. Olo dzięki, odezwę się napewno. Mieszkasz gdzieś w okolicach? Dzięki Edytowane 13 Maja 2013 przez szewer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi