Skocz do zawartości

Woblery a co to za produkcja ??

deichkind

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Robiąc porządki dwa dni temu w szafie znalazłem  kilka leciwych pudeł z przynętami.  Nie tylko mnie zainteresowały te poniższe woblerki  (2 efektywnie sprawdzone wczoraj przez znajomka).  Zakup ich datuję na okres około 2000r. Kojarzy może ktoś z was co to jest ???

dvd4l.jpg

10xsjv7.jpg

bfgug1.jpg

8wb0k8.jpg

Edytowane przez deichkind

Milupa dzięki!!

Bingo woblery te to HUBAL (zgadzałoby się bo kupowane na pograniczu łódzko-mazowiecko-świętokrzyskim) ale z tego co wyszukałem to nie produkowane już.

A tutaj próbka produkcji znaleziona w arch serwisowych:

http://www.wobleryhubal.fr.pl/all/p1-5.jpg

czy też takie:

http://www.wobleryhubal.fr.pl/all/p6-7.jpg

To musi być to tym bardziej że na tych fotkach znalazłem kilka woblerów których tutaj nie wrzucałem.

Wyglądają naprawdę dobrze, ciekawe czemu już nie robią

Pozdrawiam i dzięki za pomoc

Edytowane przez deichkind

Unikaty. I pilnuj jak oka w głowie.

Szczególnie te "dwa na dole" z pierwszego zdjęcia, to super-uniwersalne-wszystkołowy... :)

A gdybyś kiedykolwiek chciał sprzedać czy powymieniać, to wal jak w dym... :D

Edytowane przez zorro

I ja mam ze trzy. Aż zacząłem myśleć czy ich gąbką nie obłożyć i schować do szafy. Tak szkoda mi je do wody wrzucać. Te 7/8 cm są genialne i te mam. Natomiast te 4-centowe mnie nie zachwyciły. Sprzedałem... Najlepszymi czwóreczkami jakie miałem (została jedna sztuka) były Harnasie. Też już nie robione i aż płakać mi się chce z tego powodu...

Woblery z pierwszych zdjęć to, jak słusznie koledzy spostrzegli - Hubale. Całą produkcję (technologia, formy, surówki, forma do sterów) zakupił Wojtek Mazur. Początkowo znany z woblerów "Góral", a po rozstaniu ze wspólnikiem producent woblerów "Harnaś". Od kilku lat emigrant. Mieszka i pracuje w Anglii. Woblerów nie produkuje. A szkoda...

Unikaty. I pilnuj jak oka w głowie.

Szczególnie te "dwa na dole" z pierwszego zdjęcia, to super-uniwersalne-wszystkołowy... :)

A gdybyś kiedykolwiek chciał sprzedać czy powymieniać, to wal jak w dym... :D

Jak by co ta ja się piszę do pierwokupu ;)  za to że pierwszy udzieliłem odpowiedzi  :P

• 11 miesięcy temu...

Pozwoliłem sobie podpiąć się pod temat zacnego kolegi Deichkind, z nadzieją, że pomożecie mi w identyfikacji.

Innego, podobnego tematu nie byłem w stanie odszukać ( a ponad 30 stron przewaliłem :wub: ) zatem, przepraszam jeśli w niewłaściwym umieszczam swoją prośbę :wub: .

Po ostatnim łowieniu zawisł w "lesie" i nie było mozliwosci by, dostępnymi nam środkami uwolnić go.

Koleś jest zrozpaczony bo, to jedyny taki który posiadał. Chciałby znaleźć producenta bowiem, w sklepie gdzie go nabył...niewiele wskórał :wacko: a łowny był ten wobler... :D  .

Próbujemy zatem, ustalić "personalia" tego wynalazku :D , nie był opisany.

Być może z Waszą pomocą udałoby się określić gdzie nabyć, gdzie szukać :) .

To jedyne zdjęcie którym dysponujemy :wub: .

Długość miedzy 9 a 11 cm. (w dalszym ciągu się kłócimy w tej kwestii :lol: ), nie zależnie od tego, jeśli bywają większe to również reflektujemy :D .

Z góry wielkie dzięki za pomoc :) .

IMG-20140502-WA0000.jpg