deichkind Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) WitamRobiąc porządki dwa dni temu w szafie znalazłem kilka leciwych pudeł z przynętami. Nie tylko mnie zainteresowały te poniższe woblerki (2 efektywnie sprawdzone wczoraj przez znajomka). Zakup ich datuję na okres około 2000r. Kojarzy może ktoś z was co to jest ??? Edytowane 12 Maja 2013 przez deichkind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Tomku nie wiem, ale mam podobne pytanie dotyczące moich, nie obrazisz się jak wrzucę tu i zdjęcie swoich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Czy nie są to czasem Gębale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) Hehe Kocmyrz znasz odpowiedz. JASNE ŻE TAK edit: nie wiem więc dlatego pytam Edytowane 12 Maja 2013 przez deichkind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Mi to wygląda jak Hubale ale na 100% nie mam pewności choć takiego tygrysa Hubala miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) Trochę tego się zebrało: Będę wdzięczny za pomoc, Edytowane 12 Maja 2013 przez kocmyrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) Milupa dzięki!!Bingo woblery te to HUBAL (zgadzałoby się bo kupowane na pograniczu łódzko-mazowiecko-świętokrzyskim) ale z tego co wyszukałem to nie produkowane już.A tutaj próbka produkcji znaleziona w arch serwisowych:http://www.wobleryhubal.fr.pl/all/p1-5.jpgczy też takie:http://www.wobleryhubal.fr.pl/all/p6-7.jpg To musi być to tym bardziej że na tych fotkach znalazłem kilka woblerów których tutaj nie wrzucałem.Wyglądają naprawdę dobrze, ciekawe czemu już nie robiąPozdrawiam i dzięki za pomoc Edytowane 12 Maja 2013 przez deichkind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Sam się dziwiłem że przestali je robić @florek87 kiedyś mi je polecił i miał rację były super , potem szukaliśmy ich obaj ale niestety nigdzie nie trafiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 2 z tego 1szego zdjęcia (1 tonący i 1 pływający) były obłowione przez znajomego... i już nie chciał ich oddać.Czyli to co mi zostało to tak jakby unikaty ?? heh szkoda ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) Unikaty. I pilnuj jak oka w głowie.Szczególnie te "dwa na dole" z pierwszego zdjęcia, to super-uniwersalne-wszystkołowy... A gdybyś kiedykolwiek chciał sprzedać czy powymieniać, to wal jak w dym... Edytowane 12 Maja 2013 przez zorro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 I ja mam ze trzy. Aż zacząłem myśleć czy ich gąbką nie obłożyć i schować do szafy. Tak szkoda mi je do wody wrzucać. Te 7/8 cm są genialne i te mam. Natomiast te 4-centowe mnie nie zachwyciły. Sprzedałem... Najlepszymi czwóreczkami jakie miałem (została jedna sztuka) były Harnasie. Też już nie robione i aż płakać mi się chce z tego powodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 (edytowane) Kocmyrz: kolumna B 2, 4, 7 i 8 od góry musiałbym zobaczyć w zbliżeniu ale nie wiem czy nie wyglądają mi na produkcję kolegi z forum xein.Zorro : priv Edytowane 13 Maja 2013 przez deichkind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Woblery z pierwszych zdjęć to, jak słusznie koledzy spostrzegli - Hubale. Całą produkcję (technologia, formy, surówki, forma do sterów) zakupił Wojtek Mazur. Początkowo znany z woblerów "Góral", a po rozstaniu ze wspólnikiem producent woblerów "Harnaś". Od kilku lat emigrant. Mieszka i pracuje w Anglii. Woblerów nie produkuje. A szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajzi Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Tak właśnie myślałem że jakoś znajomo mi wyglądają te woblerki, a mam je właśnie od Wojtka jak by ktoś preferował to mogę się wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Unikaty. I pilnuj jak oka w głowie.Szczególnie te "dwa na dole" z pierwszego zdjęcia, to super-uniwersalne-wszystkołowy... A gdybyś kiedykolwiek chciał sprzedać czy powymieniać, to wal jak w dym... Jak by co ta ja się piszę do pierwokupu za to że pierwszy udzieliłem odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 (edytowane) kocmyrz nie jestem wszytkich pewien te z B widziałem na allegro niedawno Edytowane 16 Maja 2013 przez kolo575 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Dzięki. Te B sa najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Pozwoliłem sobie podpiąć się pod temat zacnego kolegi Deichkind, z nadzieją, że pomożecie mi w identyfikacji.Innego, podobnego tematu nie byłem w stanie odszukać ( a ponad 30 stron przewaliłem ) zatem, przepraszam jeśli w niewłaściwym umieszczam swoją prośbę . Po ostatnim łowieniu zawisł w "lesie" i nie było mozliwosci by, dostępnymi nam środkami uwolnić go.Koleś jest zrozpaczony bo, to jedyny taki który posiadał. Chciałby znaleźć producenta bowiem, w sklepie gdzie go nabył...niewiele wskórał a łowny był ten wobler... .Próbujemy zatem, ustalić "personalia" tego wynalazku , nie był opisany.Być może z Waszą pomocą udałoby się określić gdzie nabyć, gdzie szukać .To jedyne zdjęcie którym dysponujemy .Długość miedzy 9 a 11 cm. (w dalszym ciągu się kłócimy w tej kwestii ), nie zależnie od tego, jeśli bywają większe to również reflektujemy .Z góry wielkie dzięki za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk48 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Ja poszukuję tego woblerka, lubię nim łowić ale trochę już przeżył i farba z niego schodzi. Dostałem go kiedyś od wujka. Ma on ok. 9 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Ja poszukuję tego woblerka, lubię nim łowić ale trochę już przeżył i farba z niego schodzi. Dostałem go kiedyś od wujka. Ma on ok. 9 cm.Allegrowy chińczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Robert67, mi to wygląda na 21Pontoon MobyDick. Mają 10 cm, ale są też większe.http://pontoon-21.com/5_products/MobyDick.htmlŁowię głównie na płycej chodzące i też świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi