Skocz do zawartości

szukam wszelkich info. na temat połowu ryb w honk kongu

szwagier

Rekomendowane odpowiedzi

jadę tam na sylwestra i mam zamiar połapać ale nie mam pojęcia co , na co ale łudkę do wynajęcia już znalazłem i chba nie drogo bo po przeliczeniu wyszło około 100zł

musze przygotować się w polsce bo angielski to dla mnie ciemna magia

bedę wdzięczny za wszelkie info, angielskie linki też mogą być bo moja lalka jest tłumaczka to mi poczyta do snu.

Chłopaki spokojnie, na początku też nie wiedziałem o co chodzi :mellow: . A tak po prostu chłopaki z centralnej Polski mówią na swoje narzeczone :lol:

No proszę Cię...może ja mieszkam w innej centralnej Polsce...A swoją drogą gdzie można nabyć lalkę z funkcją tłumaczenia, bo nadchodzi czas mikołaja, a ja mam zobowiązania m.inn. wobec chrześnicy

Ja tam się nie znam na rybach w H-K (przez g), ale jak przed laty mieszkałem w Wietamie (w Hanoi), to na targu widywałem takie ryby, że aż strach...

Jak się gdzieś jest w egzotycznych krajach, to trzeba zajrzeć do miejscowej książki tel. i wyszukać polskie nazwiska.. i już ma się informacje, kontakty...

Witaj @Szwagier

Lata temu jak pływałem jako radioofoicer w PLO to jak staliśmy

na redzie w okolicach Hong Kongu to łowiliśmy wzdłuż burty jakieś takie ryby typu okoń-sandacz na wirówki, w tych latach gum to jeszcze nie było, a jak były to my nic o tym nie wiedzie-

liśmy. Co do innych rybek tam łowionych to nie wielę mogę powie-

dzieć.

Pozdro jachu

• 2 tygodnie później...

dzięki za info , a kolegę od jezykoznawstwa pragnę pinformować że nie daję sobie rady dobrze z żadnym językiem ,nawet z polskim, dla mnie też jest to przykre ...

i nie ma w tym kszty złośliwości, mówię słabo w trzech jezykach , ale pisać nie umiem w żadnym nawet w ojczystym...

może dlatego las postawił mi na drodze lingwistkę i ona za mnie wszystko co się da prostuje....