Skocz do zawartości

Rzeka Kamienna, okolice Bałtowa.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Drugi weekend  czerwca zamierzam spędzić  w Bałtowie.  

Poprosiłbym  o informacje, na priva, czego można spodziewać się po tej rzece, jakie ryby można złowić w okolicach Bałtowa aż do ujścia. Nastawiam się na lekki spining- kleń, jaź.

Co by nie było niedomówień, pełny C&R.

Będę wdzięczny z jakiekolwiek informacje. Nie ukrywam, że akurat tej rzeki, nie znam zupełnie.

Pozdrawiam.

Witam, lowilem na Kamiennej kilka razy ale w okolicach Brod Ilzeckich ,trafilismy akurat kiedy spuszali tame i braly piekne sandacze, rozmawialem z miesjcowymi i mowili ze sa tu piekne klenie.. Przy samym ujsciu Kamiennej jestem dosyc czesto , jest tu sr bleni i sandczyk sie trafi. A to sandaczyk z Kamiennej brata:

• Like 1

Gość Tomek O

Witam.

Drugi weekend  czerwca zamierzam spędzić  w Bałtowie.  

Byłem akurat w Bałtowie nad Kamienną, ale w tamtym roku. Fajna dość szybka woda i ogromna ilość kleni. W Bałtowie jest coś takiego jak Jurassic Park. Tuż obok niego jesrt stary drewniany młyn. W dół od młyna są moim zdaniem lepsze miejsca, ale to już sam ocenisz jak już będziesz na miejscu. Możliwe, że będziesz miał szansę połowienia tęczaków. Zapewne jakaś ich część ucieka ze stawów z tego parku dinozaurów. Trzymają je tam jako zaopatrzenie smażalni działającej na terenie tego przybytu. Nie licząc tego parku Bałtów to kraina "wsi spokoja, wsi wesoła". Takie polskie Las Vegas. Amerykański szał parku, tylko zamiast otaczającej park pustyni obraz biedy aż piszczy. Tak to ogólnie wygląda. Aha, sa tam organizowane spływy tratwami.

• 3 lata później...

Dawno nie było postów, więc może coś wrzucę. Byłem dzisiaj w Bałtowie. Poniżej młyna - górska rzeka, dżungla żeby się przebić do wody i niestety nie widać spławów, brak aktywności. Powyżej młyna spiętrzenie wody i bardzo leniwy uciąg. Widać klenie, jest drobnica. Niestety kleń się nie skusił. Na mały kleniowy woblerek tylko dwa okonie i pistolecik. Niech rosną większe. Woda ma potencjał!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 lata później...
  • 10 miesięcy temu...

Witam odnowie trochę temat tej rzeki,prawdopodobnie na początku lutego wybieram się na weekend do szklarskiej poręby i chce się tam wybrać na pstrągi potokowe,czy w tej miejscowości są fajne odcinki na tej rzece gdzie moge pochodzić za kropkami czy może ktos poleci mi inna rzeczke która gdzieś tam przepływa?z góry dziękuje za każdą informację

Witam odnowie trochę temat tej rzeki,prawdopodobnie na początku lutego wybieram się na weekend do szklarskiej poręby i chce się tam wybrać na pstrągi potokowe,czy w tej miejscowości są fajne odcinki na tej rzece gdzie moge pochodzić za kropkami czy może ktos poleci mi inna rzeczke która gdzieś tam przepływa?z góry dziękuje za każdą informację

To nie ta rzeka kolego ! :P Gdzie Rzym, gdzie Krym ?  ;) 

• Like 2

Ty chyba dalej nie zrozumiałeś  ;) .

Piszesz , że jedziesz w weekend do Szklarskiej Poręby województwo Dolnośląskie (Jelenia Góra)  i szukasz rzeki z pstrągami.....

.... a swój post umieściłeś w miejscu gdzie mowa jest o rzece Kamiennej, ale płynącej w województwie Świętokrzyskim ( Starachowice, Bałtów, Ostrowiec Św.)

czyli po drugiej stronie Polski i chcesz tu konkretów ...  ;)  :) ???

Edytowane przez miramar69
  • Like 3

• 2 lata później...

Znam Kamienną z odcinka kilkadziesiąt kilometrów wyżej, ale charakter rzeki podobny. Według mnie o tej porze roku mozna głównie szukać okoni, ewentualnie próbować zapolować na zimowego klenia lub jazia. Ja ryb bym szukał tradycyjnie jak to zimą w jakichś głębszych dołkach, zewnętrznych łukach zakrętów itp.