Przemek Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Witam.Wczoraj odebrałem klucz z Tokarexu do zaworów w pontonie.Rewelacja! Praktycznie każdy zawór w Bush Crab wymagał dokręcenia.Powodem tego iż nabyłem ten klucz były spadki ciśnienia w komorach.Szukałem najpierw dziury w balonach lecz roztwór wody i płynu Lud... uwidocznił małe bańki powietrza przy zaworach. Szybki telefon do Tokarexu i otrzymałem lekarstwo na znikajace powietrze.Polecam każdemu posiadaczowi pontonu nabycie takiego klucza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 czy zawór w bushu to zawór typu bostońskiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zawór bostoński to zawór gwintowany , przeważnie przy materacach i starych modelach pontonu. Jak masz taki , to nie jest to bostoński . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Witam.Spuszczam za każdym razem powietrze z kila. Chyba ostatnio dostał mi się piasek. Jak wcisnę zawór sam nie odskakuje. Musze go lekko pociągnąć.czuć jak by ziarenka piasku. Powietrze trzyma...Jak można go oczyścić? Czy dmuchniecie sprężarka wchodzi w grę? Nie chciał bym czegoś zepsuć. Ponton kolibri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Dmuchanie to super sprawa Jak najbardziej, powietrze i zawór w górę, zawór w dół , powinno pomóc. Jak ni to wykręć i dopiero oczyść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 W razie gdybyś rozkręcał zawór w kilu to musisz pamiętać o tym, że potrafi się rozłączyć i wtedy jedną część masz w pontonie, drugą w ręce także od spodu sobie złap żebyś czuł w dłoni tą niewidoczną część (po to, żeby nie uciekła w ponton). Jak masz opcję, skorzystaj z pomocy kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 (edytowane) Dzięki będę próbował. Ale dopiero jutro po rybach, przed wolę tego nie robić Ktoś, kiedyś mówił, że cos może wyskoczyć z tego zaworu a potem sie to upierdliwie wkłada. Dlatego bałem się przedmuchać pistoletem. Edytowane 10 Lipca 2018 przez Tresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Przemek
Witam.
Wczoraj odebrałem klucz z Tokarexu do zaworów w pontonie.
Rewelacja! Praktycznie każdy zawór w Bush Crab wymagał dokręcenia.
Powodem tego iż nabyłem ten klucz były spadki ciśnienia w komorach.
Szukałem najpierw dziury w balonach lecz roztwór wody i płynu Lud... uwidocznił małe bańki powietrza przy zaworach.
Szybki telefon do Tokarexu i otrzymałem lekarstwo na znikajace powietrze.
Polecam każdemu posiadaczowi pontonu nabycie takiego klucza!
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi