Skocz do zawartości

Polecane pracownie - termin wykonania , gwarancję itp

orvis123

Rekomendowane odpowiedzi

Do tematu skłoniło mnie to że dałem blank muchówki 1,5 miecha temu do zbrojenia i nadal nie wykonana - dałem zadatek 200 zł tłumaczenia "powiedzmy" firmy mnie nie interesują skoro obiecali - na gebę 2 tygodnie na wykonanie. Części składowe można kupić w 2 tygodnie na całym świecie (wliczone w cenę przecież) to jak umawiać się z tymi pracowniami ? - forma pisemna ?

Zadatek na uzbrojenie ?? Heh przecież samo zostawienie blanku jest swoistym zadatkiem.

Może jestem idealistą i zbytnio ufam ludziom ale jak się rozmawia konkretnie z chłopakami to jakoś pokładam wiarę w to co mówią, radzą i robią.

Natomiast mam złe doświadczenie z pewną masówką ale to już jest moja opinia którą trzymam dla sibie.

deichkind nie chce podawać nazwy pracowni bo mi głupio że jest pod nosem ale nie polece jej na przyszłość - myślę że 6 tygodni to za długo z zadatkiem 200 zł + blank - info o pracowni tylko na priv

Zamierzałeś stworzyć ranking więc zawsze możesz zacząć pozycjonowanie od tej właśnie pracowni :lol: 

" ...bez pisemnej umowy to oszustwo ???..."  jeju sam nie wiem co mam o tym myśleć ?!?!

Robiąc swojego kija rozmawiałem najpoważniej z 2 osobami - z dużą reputacją i nie pryszło mi nawet do głowy żeby pisać co kolwiek takiego. Chyba uważam że ktoś nie będzie sobie paprał swojego dobrego imienia za jakieś złotówki, żeby potem dawać komuś pożywkę do robienia z gęby.... ot taki idealista ze mnie i tyle.

O wyborze konkretnego z nich zdecydowało tylko terminowość (1,5 miesiąca u jednego i 1 miesiąc u drugiego).

Ale ale gdybym rozważał zrobienie kija u kogoś kto rozpoczyna swój interes (a słyszałem że w środowisku pojawiło sięteraz kilka "pracowni" założonych na dotację z UE czy UP) to chyba poważnie zastanowiłbym się nad takim rozwiązaniem. NIe tyle żeby komuś dowalić ale szczegółowo ustalić co i jak ma wyglądać i poziom odpowiedzialności. Młodych czy nowych nie należy już z początku skreślać ale zabezpieczyć się nie zaszkodzi.

Pozdro

• Like 1

tomasz es rod, bez obsuw, jak coś spartoli to mu wybacze, kręci to co chce i kiedy chce i za ile chce, terminów nie okresla.... hahahahha 

ps zapomniałem dodać że gwarancji nigdy sobie nie uznje.... :)

Edytowane przez Tomasz eS
  • Like 2

tomasz es rod, bez obsuw, jak coś spartoli to mu wybacze, kręci to co chce i kiedy chce i za ile chce, terminów nie okresla.... hahahahha 

I to jest pożądna firma,normalnie wolna amerykanka.I robi się ciekawie ,full emoution podczas budowy :lol:  :lol:  :lol: 

• Like 1

Dopiero dziś przeczytałem :D Mi kręci kije niejaki krzysiek, obsuwy ma straszne, jak coś spierniczy, to próbuje zrzucić na czynniki zewnętrzne, ale i tak jest zawsze jego wina. Efekt końcowy jest z góry nieznany, za każdym razem mam postanowienie, że nigdy więcej, że to już ostatni, ale w końcu mięknę i znowu daję mu szansę... ;)

• Like 3

Dopiero dziś przeczytałem :D Mi kręci kije niejaki krzysiek, obsuwy ma straszne, jak coś spierniczy, to próbuje zrzucić na czynniki zewnętrzne, ale i tak jest zawsze jego wina. Efekt końcowy jest z góry nieznany, za każdym razem mam postanowienie, że nigdy więcej, że to już ostatni, ale w końcu mięknę i znowu daję mu szansę... ;)

Dobre :)

Ja na jeden kij z pracowni Fatso czekam już ponad rok :angry: . Nawet skubany rękojeści jeszcze nie wytoczył. Zasłania się brakiem koncepcji kolorystycznej omotek :blink: 

Ale inne kije w ciągu ostatnich miesięcy nawet zrobił i nie wszędzie lakier spieprzył ^_^  :P 

Ale, ale :o  Teraz sobie uświadomiłem, że ani gwarancji na piśmie, ani nawet paragonu łachudra mi nigdy nie dał :huh:  :lol: 

Ja zamówiłem u Samwieszkto dwie wędki żeby było tanio ; a ten S.....syn zamówił je w tajemnicy przede mną w FishingArcie i kazał mi za nie zapłacić. Nienawidzę go i on mnie też . Nigdy nie robi tego o co go poproszę.

Ale nie powiem - jestem zadowolony.

Ja zamówiłem u Samwieszkto dwie wędki żeby było tanio ; a ten S.....syn zamówił je w tajemnicy przede mną w FishingArcie i kazał mi za nie zapłacić. Nienawidzę go i on mnie też . Nigdy nie robi tego o co go poproszę.

Ale nie powiem - jestem zadowolony.

:lol:  :lol: :lol:  :lol: A to złośliwiec. 

A ja od ponad roku skladam kije w wobi-rod industrial corporation... obsuwy straszne,bo ciągle się zasłania zapie.... przy woblerach. np.pstrągówkę mi zrobił na czerwiec (gdy moje rowki już tak zarosły że nawet na glizdę się nie da ),sandaczówkę do opadu na trzeci stycznia itd.,długo by wyliczać....

:)  ;)  :P  :D  :lol:  :(  :angry:  :wub:  :wub:  :wub:

PS.w ciekawą stronę poszła dyskusja....