Skocz do zawartości

Twin power vs Stellka. Obydwa SW

MIGOTKA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy jest ktoś kto moze porównac te dwa kołowrotki w rozmiarach minimum 10 000

Tak zaczynam mieć apetyt na jeden z powyższych do połowu Halibuta na ciężkie gumy.

Każdy argument mile widziany.

Stella sw ale model ten starszy. Najnowszy wypust zdecydowanie pojechany z ceną jest.

No i uzyskałem prawdopodobną  informacje na temat twnnków sw 09

W sklepie rozmawiałem z Japończykiem który powiedział mi że twinek jest już nie produkowany i że prawdopodobnie w przyszłym roku pojawi się nowy model . Nawet obiecywał mi że jak tylko pokażą się pierwsze zdjęcia to mi je wyśle. Innymi słowy trzeba robić zapasy :D

Ale czemu z modelu na model "tyje"?

Np 4000SW utyła z 350 na 380 gramów.

Olać te chude zawsze wolałem grube :D hehehe jest tak piękna że wybaczam jej wagę :)

Chyba się dla niej przeprowadzę nad morze :D nie wiem czemu ale najbardziej podoba mi się rozmiar 30000

Edytowane przez RafałWrocław

:lol:

Przyczyna prosta. Choc pewnie tez nieracjonalna.

Chciałem JDM-a ,twinków akurat nie bylo a nie chcialem stellki 08 od amerykańców wiec wziołem co było. Kolowrotek jest mi potrzebny na środe rano wiec nie było co wydziwiać tylko brać.

No dobra. Podobała mi sie. :)

Przyczyna prosta. Choc pewnie tez nieracjonalna.

Chciałem JDM-a ,twinków akurat nie bylo a nie chcialem stellki 08 od amerykańców wiec wziołem co było. Kolowrotek jest mi potrzebny na środe rano wiec nie było co wydziwiać tylko brać.

No dobra. Podobała mi sie. :)

Ile Cie kosztowała :) ? Chyba kupie SW30000 do gabloty :P 

Ile Cie kosztowała :) ? Chyba kupie SW30000 do gabloty :P

1100$ plus transport i cło

Tak sie zastanawiam nad 20 000pg. Ale to w przyszłości. Teraz czekam jeszcze na twinki 4000 pg :P

Edytowane przez MIGOTKA

pytam bo STL SW 5000 (na którą choruje) ma wpisane 14 łożysk a jest na schemacie 13 http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/03065.pdf a w STLSW10000 jest na schemacie 14 i masz 14 http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/02150.pdf Ciekawe gdzie jest błąd

Edytowane przez michal00kn

pytam bo STL SW 5000 (na którą choruje) ma wpisane 14 łożysk a jest na schemacie 13 http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/03065.pdf a w STLSW10000 jest na schemacie 14 i masz 14 http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/02150.pdf Ciekawe gdzie jest błąd

w schemacie który jest w pudełku łozysko szpulki jest pod numerem 12 482

Schematy z pudełka obejmują rozmiary od 8000 do 14000 we wszystkich wersjach (PG,XG,HG)

We wszystkich tych modelach jest to łożysko

Edytowane przez MIGOTKA

dzięki, coś mnie się wydaje że te mniejsze stelle sw to będzie jakaś popelina - brak łożyska po szpulą za to cudowne mikro śrubki - część nr 86 gdzie gwint się pozrywa przy przykręcaniu. W większych modelach nie ma tych śrubek. Nie wiem też jakie zastosowanie mają te wkręty. Chyba zostanę przy modelach 08.

Edytowane przez michal00kn

Witam

Czy jest ktoś kto moze porównac te dwa kołowrotki w rozmiarach minimum 10 000

Tak zaczynam mieć apetyt na jeden z powyższych do połowu Halibuta na ciężkie gumy.

Każdy argument mile widziany.

Stella sw ale model ten starszy. Najnowszy wypust zdecydowanie pojechany z ceną jest.

Do takich połowów najlepszy będzie multiplikator. Polecam modele firmy AVET.

Jakośc i moc gwarantowana.

Pozdrawiam

Józef Lesniak