marek0l Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) Bardziej szczelne, więc popracuje trochę dłużej zanim woda je pokona, jest łożysko z uszczelkami stykowymi (2RS) niż łożysko z blaszkami (ZZ). Edytowane 14 Listopada 2015 przez marek0l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) 2 RS mają większe opory toczenia. Do rolki daje zawsze ZZ najlepiej z nierdzewki. Bardziej szczelne, więc popracuje trochę dłużej zanim woda je pokona, jest łożysko z uszczelkami stykowymi (2RS) niż łożysko z blaszkami (ZZ).Woda trudniej wpłynie ale jak już wpłynie to tak łatwo nie wypłynie. Ja używam ZZ. Czołowi producenci kołowrotków używają też ZZ. Edytowane 14 Listopada 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Sa jeszcze zrs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Jak w temacie , interesuje mnie wymiana łożyska w rolce daiwy exceler 3000USA , oraz ewentualnie dołożenie gdzieś... ( interesuje mnie , gdzie mogę zakupić takowe łożysko , nadmieniam nie mam możliwości zrobienia pomiaru). Dziękuję za pomoc z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucek6 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Jakie łożyska polecacie oprócz EZO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Używałem parę razy ZEN, kosztują kilka złotych, nie są złe, wyraźnie lepsze od tych zwykłych, najtańszych po 2,50.W rozmiarówce typowo kołowrotkowych znane firmy typu INA czy SKG nie mają wiele do zaoferowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Panowie czy ktoś orientuje się od jakiego rozmiaru marka ezo umieszcza swoje logo na łożyskach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Panowie czy ktoś orientuje się od jakiego rozmiaru marka ezo umieszcza swoje logo na łożyskach ?Różnie, ma ze dwadzieścia rodzajów i chyba tylko na dwóch typach wybite jest EZO.Z tym jest właśnie problem i okazja do łatwego zarobku - dlatego najlepiej mieć pewnego dostawcę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Andrzej ja nie pytam o dostawcę, a o informację od jakiego rozmiaru marka ezo nanosi prawdopodobnie laserem swoje logo na łożyska. Sądzę, że ktoś takie informacje posiada ... Tak czy inaczej napiszę w niedzielę do producenta prośbę o taką informację. Jak otrzymam odpowiedź to ją tu zamieszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Na 20 rozmiarów logo na zewnętrznej bieżni jest tylko na:7x14x5 czyli SMR687ZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi