Skocz do zawartości

Kołowrotek Daiwa LEXA 3000

xnyhcx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przedstawiciel Daiwy mówił, że to coś pokroju Ballistic/Theory. 

Wszystkie mają bardzo wysokie przełożenie - pod bolka pewnie fajnie, ale tak to raczej niepotrzebne.

Macałem kilka sztuk - jedne lepsze, inne gorsze. 

Cena niby fajna, ale nie przekonał mnie.

Pozdrawiam

Edytowane przez Marcyś

Dzisiaj dostałem już kołowrotek w swoje ręce. Na sucho kręci się pięknie w porównaniu do mojego poprzednika Spro Red Arca. Zobaczymy jak to będzie pod obciążeniem. Troszkę martwi mnie to większe przełożenie ale pożyjemy zobaczymy. Przemek z Daiwy mówił mi, że szpule do tego kręcioła pasują od kilku modeli np od DAIWA Theory 3000 i właśnie taką zamówiłem jako zapasową. A test Makamby nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości i ma się nijak do użytkowania. Pierwszy raz słyszę, że ktoś tak sprawdza młynki bo czemu niby to miało by służyć. Pracuję w sklepie wędkarskim i jeszcze się nie spotkałem z takim hardcorem hehe :)

Jaki tam "Pan" od razu. :)

W sklepie - faktycznie - wykończyłem wersję 2500 , ale zamówiłem 3000 i od tygodnia mam w kolekcji.

Zrobiłem mu w domu dziesięciokrotny "test makamby" i nic nie pierdykło w środku. :lol:

W sklepie - faktycznie - wykończyłem wersję 2500 , ale zamówiłem 3000 i od tygodnia mam w kolekcji.

Zrobiłem mu w domu dziesięciokrotny "test makamby" i nic nie pierdykło w środku. :lol:

jak wytrzymał dziesięciokrotny "test makamby" to pełen szacun dla młynka.... :o ;) :D pzdr

Wiesz Pan, fama poszła i może już zdążyli wzmocnić...

• 2 tygodnie później...

Test Makamby to nic w porównaniu z moim. Dzisiaj byłem pierwszy raz z moją nową lexą na rybkach i skończyła swój żywot pod kołami samochodu. A dzisiaj odebrałem dodatkową szpulę od Theory... Tak to jest jak się opiera wędkę o auto po łowieniu zamiast od razu włożyć do bagażnika...

post-49325-0-15728600-1369773559_thumb.jpg

• Like 2

Test Makamby to nic w porównaniu z moim. Dzisiaj byłem pierwszy raz z moją nową lexą na rybkach i skończyła swój żywot pod kołami samochodu. A dzisiaj odebrałem dodatkową szpulę od Theory... Tak to jest jak się opiera wędkę o auto po łowieniu zamiast od razu włożyć do bagażnika...

rozjechałeś swój kołowrotek?! kumpla to bym zrozumiał ale swój.;) heh

• Like 1

Test Makamby to nic w porównaniu z moim. Dzisiaj byłem pierwszy raz z moją nową lexą na rybkach i skończyła swój żywot pod kołami samochodu. 

Dobra,dobra.

Jakby mi się auto mieściło w sklepowych drzwiach to też bym taki test przeprowadził. :lol:

Ja bym oddał do naprawy gwarancyjnej.

Jest tam coś w instrukcji obsługi wspomniane ,żeby nie najeżdżać kołowrotka autem? ;)

Edytowane przez makamba
  • Like 1

• 2 miesiące temu...

Witajcie,

Przyznam się w tajemnicy że też nabyłem ten kręciołek...

Do tej pory używałem w innych Daiwach rozmiar max 2500 ale wybrałem wersję 3000 - ze względu na mocniejszy hamulec od wersji 2500 o prawie drugie tyle a na Wisełce to się może przydać - na razie zrobiłem mu krótki, 3 godzinny teścik na Wiśle i miał przyłów w postaci małego sumika.

Plecionka spada z niego bardzo ładnie - boleniowy woblerek Sebile FAST CAST 21g frunął aż się bałem że mi całą plecionkę wyciągnie... :).

Generalnie chodzi fajnie, muszę się oduczyć przy nim odprowadzania palcem plecionki do rolki [taki nawyk mi się wyrobił przy innych Daiwach [ale nieco tańszych], które potrafiły czasem nie odprowadzić linki do rolki i źle nawijać...a przy nocnym sandaczowaniu można tego nie zauważyć i się zdziwić przy kolejny rzucie...] - tu idealnie kabłąk sprowadza plećkę na rolkę.

BTW, w związku z plotkami o tym że obecnie producenci bardzo żałują smaru w nowych sprzętach, czy warto to sprawdzić i go dosmarować lub dooliwić? w sumie to się go boję rozbierać - ew. rolkę może dosmaruję.