xnyhcx Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Witam!Czy posiada ktoś kołowrotek Daiwa Lexa? Zamówiłem go sobie w "ciemno" i chciałbym usłyszeć jakieś opinie na jego temat. Wiem, że jest dość krótko na naszym rynku ale może ktoś miał już z nim styczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 (edytowane) Witam Przedstawiciel Daiwy mówił, że to coś pokroju Ballistic/Theory. Wszystkie mają bardzo wysokie przełożenie - pod bolka pewnie fajnie, ale tak to raczej niepotrzebne. Macałem kilka sztuk - jedne lepsze, inne gorsze. Cena niby fajna, ale nie przekonał mnie. Pozdrawiam Edytowane 15 Maja 2013 przez Marcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnyhcx Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Ciekaw jestem czy istnieje możliwość dokupienia do niego zapasowej szpuli bo niestety ale kręciołek posiada tylko jedną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Ano właśnie kolejny minus. To kołowrotki sprzedawane na 40 lecie firmy i tylko dlatego są u nas. Nie ma ich w katalogu. Ze szpulą może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Jeśli, to już chyba na 65 - lecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 40 lecie ktorej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Ze szpulą może być problem.Szpulka, to jeszcze miki, gorzej jak będzie problem z resztą kołowrotka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Dobrze piszesz zorro , jak coś siądzie to kaplica, im więcej systemów tym więcej , kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Nie sprecyzowałem, na rocznicę Cormorana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Pan Makamba już badał te młynki...http://jerkbait.pl/topic/24517-zepsu%C5%82em-daiwa-lexa-w-sklepie/page-2#entry1257629 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnyhcx Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Dzisiaj dostałem już kołowrotek w swoje ręce. Na sucho kręci się pięknie w porównaniu do mojego poprzednika Spro Red Arca. Zobaczymy jak to będzie pod obciążeniem. Troszkę martwi mnie to większe przełożenie ale pożyjemy zobaczymy. Przemek z Daiwy mówił mi, że szpule do tego kręcioła pasują od kilku modeli np od DAIWA Theory 3000 i właśnie taką zamówiłem jako zapasową. A test Makamby nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości i ma się nijak do użytkowania. Pierwszy raz słyszę, że ktoś tak sprawdza młynki bo czemu niby to miało by służyć. Pracuję w sklepie wędkarskim i jeszcze się nie spotkałem z takim hardcorem hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Pracuję w sklepie wędkarskim i jeszcze się nie spotkałem z takim hardcorem hehe Oby kręciolek był hardkorowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Pan Makamba już badał te młynki...http://jerkbait.pl/topic/24517-zepsu%C5%82em-daiwa-lexa-w-sklepie/page-2#entry1257629Jaki tam "Pan" od razu. W sklepie - faktycznie - wykończyłem wersję 2500 , ale zamówiłem 3000 i od tygodnia mam w kolekcji.Zrobiłem mu w domu dziesięciokrotny "test makamby" i nic nie pierdykło w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Jaki tam "Pan" od razu. W sklepie - faktycznie - wykończyłem wersję 2500 , ale zamówiłem 3000 i od tygodnia mam w kolekcji.Zrobiłem mu w domu dziesięciokrotny "test makamby" i nic nie pierdykło w środku. jak wytrzymał dziesięciokrotny "test makamby" to pełen szacun dla młynka.... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Jaki tam "Pan" od razu. W sklepie - faktycznie - wykończyłem wersję 2500 , ale zamówiłem 3000 i od tygodnia mam w kolekcji.Zrobiłem mu w domu dziesięciokrotny "test makamby" i nic nie pierdykło w środku. Wiesz Pan, fama poszła i może już zdążyli wzmocnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnyhcx Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Test Makamby to nic w porównaniu z moim. Dzisiaj byłem pierwszy raz z moją nową lexą na rybkach i skończyła swój żywot pod kołami samochodu. A dzisiaj odebrałem dodatkową szpulę od Theory... Tak to jest jak się opiera wędkę o auto po łowieniu zamiast od razu włożyć do bagażnika... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Alkohol to trucizna... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnyhcx Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Jak prowadzę to nie piję. Akcja na trzeźwego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Test Makamby to nic w porównaniu z moim. Dzisiaj byłem pierwszy raz z moją nową lexą na rybkach i skończyła swój żywot pod kołami samochodu. A dzisiaj odebrałem dodatkową szpulę od Theory... Tak to jest jak się opiera wędkę o auto po łowieniu zamiast od razu włożyć do bagażnika...rozjechałeś swój kołowrotek?! kumpla to bym zrozumiał ale swój. heh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 (edytowane) Test Makamby to nic w porównaniu z moim. Dzisiaj byłem pierwszy raz z moją nową lexą na rybkach i skończyła swój żywot pod kołami samochodu. Dobra,dobra.Jakby mi się auto mieściło w sklepowych drzwiach to też bym taki test przeprowadził. Ja bym oddał do naprawy gwarancyjnej.Jest tam coś w instrukcji obsługi wspomniane ,żeby nie najeżdżać kołowrotka autem? Edytowane 28 Maja 2013 przez makamba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 I tak lada chwila by się rozleciał A tak zginął jak prawdziwy Samurai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 a kijek nie ucierpiał...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 I tak lada chwila by się rozleciał A tak zginął jak prawdziwy Samurai pod kołami suzuki.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.marcin Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Witajcie, Przyznam się w tajemnicy że też nabyłem ten kręciołek... Do tej pory używałem w innych Daiwach rozmiar max 2500 ale wybrałem wersję 3000 - ze względu na mocniejszy hamulec od wersji 2500 o prawie drugie tyle a na Wisełce to się może przydać - na razie zrobiłem mu krótki, 3 godzinny teścik na Wiśle i miał przyłów w postaci małego sumika. Plecionka spada z niego bardzo ładnie - boleniowy woblerek Sebile FAST CAST 21g frunął aż się bałem że mi całą plecionkę wyciągnie... . Generalnie chodzi fajnie, muszę się oduczyć przy nim odprowadzania palcem plecionki do rolki [taki nawyk mi się wyrobił przy innych Daiwach [ale nieco tańszych], które potrafiły czasem nie odprowadzić linki do rolki i źle nawijać...a przy nocnym sandaczowaniu można tego nie zauważyć i się zdziwić przy kolejny rzucie...] - tu idealnie kabłąk sprowadza plećkę na rolkę. BTW, w związku z plotkami o tym że obecnie producenci bardzo żałują smaru w nowych sprzętach, czy warto to sprawdzić i go dosmarować lub dooliwić? w sumie to się go boję rozbierać - ew. rolkę może dosmaruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Najlepiej, to słowo "dooliwić" wykreśl ze swojego słownika, no chyba, że to też będzie taka forma "teściku"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi