Mediam Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Dzisiaj doszła do mnie kupiona na Allegro Okuma V30a.Stan kołowrotka jak to najczęściej bywa na Allegro miałbyc idealny wizualnie i technicznie.No ale miałbyć a nie jest.Wizualnie tylko dwa drobne i mało widoczne obicia więc tragedii nie ma ale za to pokrętło hamulca na szpuli nie ,,terkocze" i nie blokuje się przed zbytnim luzem i odkręceniem się od osi.Rozebrałem to pokrętło i wydaje mi się że jest tam urwana blaszka która miałaby wystawać z elementu który na zdjęciu oznaczyłem cyfra 1 i przylegac do elementu z plastikową zębatką 2 .Dobrze mi sie wydaje czy w Okumach co innego odpowiada za ten dziwięk i blokowanie pokrętła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Tak, masz ułamaną blaszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mediam Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Tak, masz ułamaną blaszkę.Wiem.Powiedział mi to kierownik serwisu Dragona który jest też przedstawicielem Okumy w Polsce.Zamówiłem pokrętło przez jakis sklep bo o dziwo klientom indywidualnym części nie sprzedają.Problem nie jest w braku ,,terkotania" tylko w tym że ta blaszka i zębatka przy mocno pluzowanym hamulcu blokuje pokrętło i zabezpiecza je przed samoodkręceniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi