Skocz do zawartości

Allegro, też tak macie?

popper

Rekomendowane odpowiedzi

Qrcze, kto mi podpowie o co chodzi?

Ilekroć próbuję coś kupić czy wrzucić do "koszyka" za każdym razem o ile podam krotność liczby przedmiotów, program z automatu o tą samą krotność przelicza mi koszt wysyłki.

Masakra jakaś  :(   :angry:

Wychodzi, że mam najdroższe dostawy wśród kupujących? Ktoś mnie bardzo nie lubi?

Przykład

post-45714-0-51898800-1368819595_thumb.jpg

Edytowane przez popper

Waldek takie coś widzę pierwszy raz. Nieźle ktoś sobie liczy za przesyłkę????  albo ktoś coś kombinuje i się podszywa pod kogoś ;) . Bo takie przypadki już na Allegro istniały.

Dziś robiłem zakupy na Allegro i było wszystko OK.

Edytowane przez miramar69

Rzecz w tym, że to dotyczy większości a moze wszystkich aukcji gdzie klikę powiedzmy jakąś liczbę sztuk większą od liczby 1. Klikam 5- mnoży koszt dostawy x5, kilkam 7.....x7

Myślałem, że wina przeglądarki Googla ale Explorer analogicznie wyrzuca

http://img829.imageshack.us/img829/6527/beztytuu2ib.jpg

Popper, to normalne. Automat dolicza do każdego przedmiotu wybrany koszt wysyłki. Na dalszych planszach znajdziesz przycisk typu "inne przedmioty do wysłania razem z tym przedmiotem" (nie pamietam dokładnie jak to idze ale taki jest sens) i dodajesz wszystkie zakupione od jednego sprzedawcy przedmioty. Płacisz wtedy raz za przesyłkę wszystkiego. pzdr

Ja bym stawiał może nie na winę Allegro, ale na sprzedających, którzy błędnie wypełniają formularze w aukcjach wieloprzedmiotowych. Albo nie rozumieją, albo im się nie chce wypełniać dokładnie wszystkich okienek. Ostatnio miałem taki kwiatek, że za wysyłkę kurierem 6 sztuk papieru ściernego wartości 6zł, strona Allegro wyliczyła mi 129zł  :o

Edytowane przez pepccio

To jest błąd w systemie . Kiedyś jak to zobaczyłem gdy chciałem coś zakupić , zapytałem sprzedawcę czemu chce mnie " okantować " na wysyłce  - cholera ale się wkurzył  ( oczywiście nie na mnie )  , tylko na system - następnym razem było już wszystko OK

Tez to mam, place tyle ile podaje sprzedawca w aukcji, na to cholerstwo nie zwracam uwagi :)

Tak. Jesli kupujesz z marszu i nie płacisz (próbujesz zapłacić) z PayU inaczej wali Ci z automatu te brednie.

Już wiem na czym rzecz polega. Nie u wszystkich ale wielu ma ustawione w opcji tą samą cenę "za każdą następną sztukę"

Szkoda tylko, że nie chcą słuchać jak tłumaczę jak krowie na....

Jak dodaję do "koszyka" a później chcę zapłacić, to....się dzieje  :lol:  :lol: :lol:

Chyba im nie zależy na sprzedaży :ph34r: 

Edytowane przez popper