Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Chcialbym zakupic sobie kijek, ktory mialby mi sluzyc do polowu klenia-jazia-okonia czyli tzw. lekki. Przegladajac oferte sklepu żbik natrafilem na tego lamiglasa: http://sklep.fishing.pl/wedkarstwo/wedziska/wedziska_spinnin gowe/lamiglas_g200_salmon_steelhead (pierwszy od góry). Moja uwage przykul ze wzgledu na dobra dlugosc, ciezar wurzutu adekwatny do moich potrzeb oraz przede wszystkim swoja atrakcyjna cena i wlasnie dlatego mam pytanie czy to nie jest jakis bubel i czy bedzie na tyle miekki zebym czul brania przy polowie okonia na poprocha 3gramowego no i jeszcze czy da sie nim dosc daleko rzucic 2g wobkiem za kleniem np. Lamiglas ma bardzo drogie kije i wydaje mi sie dosc dziwna tak niska cena. Mam jednak nadzieje ze napiszecie ze to dobry kijek i poprostu cena jest atrakcyjna. Czekam na porady co mam zrobic, czy warty jest uwagi ten lamiglas, czy moze to bubel i trzeba szukac innego ? Dzieki za wszystkie info. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Nie znam tego kija. Z opisu Salmon/Steelhead wnosze, ze jest to bron bardziej na lososia i tego drugiego salmonida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 To jest kij wykonany na blanku z serii International, najtańszej serii z blanków oferowanych przez lamiglasa, wytwarzanej w Chinach. Co nie znaczy że jest to bubel. Raczej pradukt o przyzwoitej jakości, oferujący dobry stosunek jakości do ceny (sam blank kosztuje $50). Co z tego wyjdzie za wędka, przy tej długosci i mocy blanku, zależy głównie od uzbrojenia. Tutaj Lamiglas niestety nie jest moim faworytem jeśli chodzi o gotowe kije. Zdarza się ze fabryczne kije Lamiglasa zbrojone sa przyciezko albo w dziwne układy przelotek. Jak jest w tym konkretnym przypadku - trudno mi powiedziec, tego gotowca nie widziałem. Dla mie optimum jeśli chodzi o Lamiglasa to kupic blank i dac do uzbrojenia w pracowni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klon Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 To jest kij wykonany na blanku z serii International, najtańszej serii z blanków oferowanych przez lamiglasa, wytwarzanej w Chinach. Co nie znaczy że jest to bubel. Raczej pradukt o przyzwoitej jakości, oferujący dobry stosunek jakości do ceny (sam blank kosztuje $50).PozdrawiamO to to co chciałem napisać. Blank chiński ale słyszałem o nim dobre opinie. Myślę , że w tej cenie przewyższ daiwę czy shimano z tej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Co z tego wyjdzie za wędka, przy tej długosci i mocy blanku, zależy głównie od uzbrojenia. Pozdrawiam A patrząc na uzbrojenie jakie ma ten gotowiec sądzisz, że będzie dobry na klenio-jazie-okonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markles Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 FrikoMógłbyś podać bliższe namiary na tego lamiglasa za 50$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 No wlasnie a gdzie mozna kupic ten blank za 50$ ? Na zbiku nie ma samego blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Taka mala prosba jakby na ten temat wypowiedzieli sie najbardziej doswiadczeni uzytkownicy tego forum (mifek, remek, rognis_oko itp.). Bardzo mi zalezy na waszej opini/poradach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 ja doświadczony?? to zależy w czym a tak na poważnie to ... jestem podobnego zdaniaco moim poprzednicy. o ile łamignaty mają na prawde fajne blanki, tzn miewają to zbrojenie już nie jest ich najmocniejszą stroną zbiku nawet jelsi czegos nie ma to moze to miec.. jesli go tylko do tego odpowiednio się zmotywuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 obawiam sie ze żaden nie miał czegoś takiego w rekach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 moim zdaniem standardowe i na dodatek ciężkie jakby nie patrzeć uzbrojenie łamignata w połączeniu z dlugim lekkim kijkiem da... super kluche... oczywiscie moge się mylić ale... mi takie kijki nie leza... wole bardziej dynamiczne, za to odpowiednio pracujące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 A co bys mogl mifek polecic w ograniczeniu cenowym do 400zl ? Oczywiscie klen-jaz-okon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 mowisz o gotowym kijku ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 @Zulus Jak jest w tym konkretnym przypadku - trudno mi powiedziec, tego gotowca nie widziałem. cena blanku $50 jest ze strony Lamiglasa. Blank możesz sprowadzic przez Żbika lub indywidualnie z USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 ten lamiglas to bedzie klucha niemozliwa,a kij za 400zł http://www.allegro.pl/item266369590_blank_batson_rx7_ist1141 f_2_9m_2_10g_4_8lb.html widziałem kij na czyms takim i był całkie szybki jak na swoje parametry o ile pamietam @pablom ma taki kij włąsnie pod jazia i klonka. tylko uzbrojenie dojdzie spoto kaski bo trzeba alcinity raczej. z gotowców to tylko w tej cenie Team dragony zostają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 mowisz o gotowym kijku ?????? Nie koniecznie musi byc gotowy, moze byc ze kupie sam blank a potem go uzbroje w jakiejs firmie ale musze sie zmiescic w 400zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 to ciezko bedzie. W 500 zł predzej. W piance zamiast korka, a jesli chodzi o przelotki w jakies kombinacji Alconite (szczytówka) + Alconite L (wzglednie Hardloy BLG) + Hardloy Y (widzialem w mudhole) kończony na #25. Uchwyt kołowrotka raczej forecast. Może któryś z rodbuilderów obecnych na forum podejmie się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 http://sklep.fishing.pl/wedkarstwo/blanki/st_croix/blanki_sa lmon_steelhead/st_croix_sc_iii_spinning_avid - spojrzcie na ostatni blank. Jak myslicie czy w 500zl zmiescilbym sie z uzbrojeniem fuji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Witaj ZulusMogę Ci polecić Power Gripa Cormorana 2-15g kijek wiekowy alebije na głowę wiele nowych wynalazków, szybka akcja można gobez problemu przeciążyć nawet do 30g i nic się nie dzieje. Mamtakie trzy jeden nówka nie używany jak chcesz to masz info napriv.Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Nie żartuj. Praca rodbuildera kosztuje. Komponenty równiez. Minimum co trzea doliczyc do blanku to jakies 350zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 http://sklep.fishing.pl/wedkarstwo/blanki/st_croix/blanki_sa lmon_steelhead/st_croix_sc_iii_spinning_avid - spojrzcie na ostatni blank. Jak myslicie czy w 500zl zmiescilbym sie z uzbrojeniem fuji ? może i bys się zmieścił w 500zł mozna też jeszcze potargowac ceny chyba do konca miecha jest u Zbika promocyjka na St.croixy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Ok ,dzieki wam za info musze jeszcze pomyslec na co sie zdecydowac. Pozdrawiam Ps. szkoda ze ten lamiglas okazal sie klapa bo mialem nadzieje ze kupie dobry kijek za rozsadne pieniadze ale coz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Jak to zazwyczaj w zyciu bywa, za naprawde dobre rzeczy trzeba troche zaplacic. Moim zdaniem warto dołozyc 100 czy 200 zł i miec coś na lata, niz oszczedzac gromadzac w szafie kolejne tanie wędki. Ale to tylko moje zdanie, są ludzie którzy rozumują odmiennie - ich dobre prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Rozumuje dokladnie jak ty i dla tego sie was radze co kupic by miec to na lata i bylo naprawde dobre. Niektorzy mi doradzaja zebym kupil jakiegos kongera czy kormorana i mi starczy... a ja jestem innego zdania i wole dolozyc 200zl i miec st.croix albo lamiglasa i miec go na lata a nie co roku sprzedawac kija i kupowac innego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Ps. moja przygoda z wedkarstwem dopiero sie zaczyna wiec to sa jedne z moich pierwszych zakupow i zaczynam dopiero gromadzic sprzet, ktory bedzie mi sluzyl latami i ktory bede kochal jak zone ale takiego musze sie najpierw dorobic... wszystko po kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi