Art-Rod Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Istotnie, od kilku lat Lami wprowadza trochę blanków z poza macierzystej wytwórni. Nie mamy ich w swojej ofercie, za wyjątkiem jednego modelu serii International(wykończony w czarnym macie)ISS 1262ML, czyli 3,2m 4-14gr 6-10lb. Jakość wykonania blanku bez zarzutu. Nie jest to klucha, pomimo długości blank ma sporą dynamikę i na najmniejsze wabiki go nie polecam.. Obrotówka typu aglia, comet 1-3, wobki 3-7cm, do tego jest stworzony i działa przyjemnie, daleko podaje, dobrze, głęboko amortyzuje, ale z zapasem w dolniku. Na paprochy odpada(za mało finezyjna szczytówka, za długi..), chyba że okazjonalnie lub z trokiem. Ogólnie fajny kij na bolenia, klenia, jazia. Uzbrojony w kombinację przelotek alconite i forecast to u nas ok.550zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Uzbrojony w kombinację przelotek alconite i forecastTo mi sie podoba. Nieortodoksyje, pro-konsumenckie, ekonimiczne podejście do zbrojenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Masz jakis link z nim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 ZulusWiem, że jesteś młody i dlatego wybaczam Ci stawianie znakurówności między kongerem a CORMORANEM szczególnie tym, o którympisałem. Twierdzę, że niektóre modele starszych wędzisk są podwzględem jakości i wartości użytkowych porównywalne z tym co teraz nazywa się wyższą półką. Ale oczywiście jak to mówią Twójcyrk Twoje małpy.Pozdro jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Nie wątpie jachu ale jestem wzrokowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 @jachu ,a ile kosztuje taki Power Grip Cormorana 2-15g nowy,albo używany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 @zulus nie cackaj sie mój wybór by wyglądał tak i to mowie ci któryś raz <_< IST1141F RX7 2 2,90 2-10 4-8 Mod U/Light SH1141-2 RX6 2 2,90 2-10 4-8 Mod U/Light i to ubrać albo w komponenty fuji albo forecast i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 I tak wlasnie szpiegu zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 dobry wybór słuchaj @szpiega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 A czemu szpiegu blank rx6 jest prawie polowe tanszy niz rx7 ? Czy jest az o tyle gorszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Uzbrojony w kombinację przelotek alconite i forecastTo mi sie podoba. Nieortodoksyje, pro-konsumenckie, ekonimiczne podejście do zbrojenia Dorzucilbym:ergonomiczne, odpowiednie.. Ale troche w tym jeszzce za malo elementow kombinatoryki <_<, dorzucilbym American tackle, wiadro emaliowane, Aftco, trąbka, SIC, balonik, Pacific Bay, organki,hardloy, siekierkę,alu oxy, dropsy..... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 zródło http://www.fishingcenter.com.pl/spining.htm Blanki wykonane są z następujących materiałów:RX8 - grafit High Modulus/High Strain Rate - 54 mln.PSI. RX7 - grafit Intermediate Modulus/High Strain Rate - 43 mln. PSI. RX6 - grafit Standard Modulus/High Strain Rate - 33 mln. PSI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 no i RX6 jest produkowany w chinach i na 2 lata gwarancji RX7 5 lat nade in USA w zwiasku , moduł wiekszy . RX7 jest też jasne sztywniejszy niż RX6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 @hasior dzieki za uzupelnienie wiadomosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Wlasnie na tej stronie to zobaczylem bo juz kiedys mi ja podsylales. Z tego co napisales wnioskuje ze ten rx6 jest najgorszy ale czy jak dla mnie sprawdzil by sie na klenia okonia ?. Bo nie rozumiem na czym polega ta gorszosc grafitu, na czym to sie potem odbija ? Zalezy mi zeby kupic jak najtaniej zeby go ubra w fuji ale jesli to jakies go**o najtansze to wole kupic rx7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Juz mi hasior odpowiedzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Witam,@Zulus obliczę szybko i z grubsza:1. SH1141-2 145,-2. Do tego Alconite ok 150.-3. Korek AB 74,50.-4. Uchwyt Fuji 27,50.-5. Kapselek na gryf 6.-6. Montaż ok 150.-Wychodzi ok 550.- ze zniżką dla Jerkbajtowicza powiedzmy 520. Za tę sumę masz kij na nowoczesnej konstrukcji blanku z grafitu I generacji 33 mln PSI. Specjalnie piszę nowoczesne, ponieważ blanki były projektowane 6 lat temu. Konstrukcje kilkunasto a nawet kilkudziesięcioletnie innych, nawet bardzo znanych firm wypadają przy tych blankach blado.Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 RX7 też jest produkowany w Chinach. RX6 nie jest najgorszy tylko jest tańszy bo ma ma mniejszy moduł sprężystości niż RX7. Wyprodukowany jest z tzw. grafitu I generacji, podobnie jak Lamiglas International. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 @Friko, No właśnie nie wiadomo z czego jest zrobiony International. W katalogu Lamiglasa nie znajduję opisu. Zobacz na wymiary blanku: tip 6, butt .490. Co o tym sądzisz? Mówię o ISS1142ML.Pozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 RX7 też jest produkowany w Chinach. a to sorki myślałem ,że USA wychodzi na to iz tylko RX8 i 8+? ale mniejsza o to.na jaziowo kleniowe łowy taki kij wydaje sie być oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 @hasior, RX8 też w Chinach. Amerykańskie są 7+ i 8+.Ireneusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Witam,@Zulus obliczę szybko i z grubsza:1. SH1141-2 145,-2. Do tego Alconite ok 150.-3. Korek AB 74,50.-4. Uchwyt Fuji 27,50.-5. Kapselek na gryf 6.-6. Montaż ok 150.-Wychodzi ok 550.- ze zniżką dla Jerkbajtowicza powiedzmy 520. Za tę sumę masz kij na nowoczesnej konstrukcji blanku z grafitu I generacji 33 mln PSI. Specjalnie piszę nowoczesne, ponieważ blanki były projektowane 6 lat temu. Konstrukcje kilkunasto a nawet kilkudziesięcioletnie innych, nawet bardzo znanych firm wypadają przy tych blankach blado.Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Ale napisales ta konfiguracje z blankiem rx6. Myslisz ze bedzie odpowiedni ? Nie za miekki itp. ? Miales z nim doczynienia kiedys, myslisz ze da rade na klenia-jazia-okonia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 WitajciePozwolę sobie wtrącić kilka uwag nt. rozważań o kijach.Zarówno RX8, RX7 jak i RX6 są produkowane w Chinach. Z tym, że dwa pierwsze od niedawna (chyba maj 2006, ale mogę się nieznacznie mylić). Blank RX6 nie jest gorszy od tych z wyższym modułem. Będzie po prostu wolniejszy. Dłuższe modele są często wybierane przez łowców kleni i jazi.Zulus: Twój wybór jest trafny, ponieważ za rozsądną cenę będziesz miał porzadny sprzęt. Ja jakiś czas temu wyleczyłem się z gotowych wyrobów, do których dystrybutor-producent dorabia ideologię, a sam sprzęt, poza ceną prezentuje raczej średni poziom.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Czyli twierdzisz, ze powyzsza konfiguracja jaka przedstawil Irek jest trafnym wyborem jesli chodzi o klenia-jazia-okonia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 @Zulusjak polowisz, bedziesz wiedzial sam czy trafna. @Irekjeden kolega szlifował jakis czas temu ktorys G-200. Twierdzi ze po zdjeciu lakieru, blank wygldal podobnie jak G-1000 z ta roznica,ze przynajmniej jego przypadku, widac bylo ze jest rolowany z jakis koncowek maty, okrawkow, widac bylo ze jest sporo szwów itp. Wiadomo ze lakier nieprzezroczysty takie rzeczy kryje. Ale zrobil sobie na tym kijek i jest zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi