Skocz do zawartości

Lamiglas G200 Salmon/Steelhead

Zulus

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli twierdzisz, ze powyzsza konfiguracja jaka przedstawil Irek jest trafnym wyborem jesli chodzi o klenia-jazia-okonia ?

Pod kleniojazie i okonie nie potrzebujesz bardzo szybkiego kija ( chyba że lubisz łowić takimi )...na RX-6 tce wyjdzie średnio-szybki kijek, idealny pod rybki które wymieniałeś...ubrany w alconite w N.C będzie jak ulał...za kwotę która została wymieniona nic lepszego nie znajdziesz...no i posiadasz gwarancję na w/w wyrób...Dla porównania powiem Ci,że ja kleniojazie łowie dwoma kijami, jednym na bazie zwykłego grafitu IM6, drugi zaś zbudowany jest na blanku o znacznie wyższym module...może to moje preferencje, ale do lekkiego spinningu wolę wolniejsze i głębiej uginające się kije i lepiej łowi mi się tym pierwszym (szczególnie jazie :mellow:), ale to wszysto sprawa gustu...pozdro

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

My też podpisujemy się pod Batsonem, jest bardziej uniwersalny i można nim podrobić. Lamiglas jak mówiłem jest mocniejszym, sztywniejszym blankiem(10lb) do numer większych wabików (spokojnie boleniowe Tarnusy, L.D., Thrill, Hermes..) Co do użytego materiału, nie interesowało mnie to, ale to raczej grafit trochę bardziej sprężysty od 33psi. Model 3,2 ma średnicę szczytówki 5,0 (2mm), ale stożek dalej szybko się rozszerza. Żadnych sztuczek wykonastwa w tych modelach Internatoinal nie spotkałem.