wojciiech Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Panowie, czy ktoś miał do czynienia z castingami Savage Gear z serii MPP? Szczególnie interesuje mnie model MPP Jerkbait - 6' >75 g.Na papierze fajnie się prezentuje, w miarę lekki. Wygląda o wiele lepiej niż Dragony, cena atrakcyjna. Biorę go pod uwagę do jerków 20-70(głównie średnie typu slider 10) i większych gum. Miał ktoś, może macał?Czy jest bardzo sztywny? Jakieś doświadczenia z realnym zakresem rzutowym? Ogólne wrażenia dotyczące serii MPP również pożądane. Z góry dzięki za każdy głos. pozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Witam, przez ostatnie 2 tygodnie dość ostro przetestowałem mpp 8' >90g co prawda pod spinning. I jestem mocno zaskoczony tym kijem. NIe jest to pała, kij gnie się nawet pod małą rybą a metrówka wyjeżdża w parę sekund. bardzo dobrze rzuca się ciężkimi i bardzo ciężkimi przynętami. Super kijek sumowo-szczupakowy. Jakość wykonania bardzo dobra według mnie i przy tej cenie polecam. Sam teraz rozglądam się za wersją 70g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Tommek, dzięki za opinię.Najprawdopodobniej kupię tę jerkówkę do 75 gram. A swoją drogą ten 8' do 90 gram też wygląda apetycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 No ten >90g ma moc, na duże szczupaki i sumy w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 To może miał ktoś okazję pomacać Savage Gear MPP Spin&Twitch 198/100g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Tommek, domyślam się, że na Rugii go ćwiczyłeś - i to bydle z wątku szczupaki 2013 właśnie na tego >90 g skasowałeś? Kij ma super cenę, jak tak dalej pójdzie mój tok myślenia, to na obydwa się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Akurat to bydle na coś innego wyciągnąłem, ale na savage padły 107,101 i kilkanaście mniejszych. Kij glównie był używany do bardzo ciężkich gum 80-130g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Szkoda że rękojeści nie są dzielone.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Szkoda że rękojeści nie są dzielone.... Mi akurat to bardzo pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Gdzie można kupić modele od 70g w górę? Jakiś sklep internetowy je ma? Na allegro niestety same chudziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Łukasz, w bassie mają chyba pełen wybór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Dzięki fakt, w Bassie maja ich sporo, ale tych które mnie interesują (konkretnie te, o których pisał @Tommek) brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 No jak, ten do 90 gram 244 - jest w bassie http://bass-sklep.pl/wedka-savage-gear-mpp-predator-spin-244-50g-duplikat-1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Oszzz kurna Słabo patrzyłem, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2544 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Wędka Savage Gear MPP Big Lure&Jerk 210/100g , czy ktoś wie czy ten model jest bardzo twardy , bo zauważyłem że niektórzy producenci przy takich kijach zaniżają c.w. Bo chciał bym np. łowic gumami do 110 -120gr. Jak ktoś ma jakieś wiadomości to proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 WItam, do tej pory do ciężkich gum używałem jerkówki 1.9m potem się przerzuciłem na kije 2.2-2.4m i akurat do dużych gum dłuższe kije są dużo wygodniejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Odświeżę temat ktoś może używa wędki MPP Big Lure & Jerk 210/150 g ? Szukam jakiejś wędki do cięższych gum, jerków i zastanawiam się nad tym kijem, może ktoś podzieli się opinią na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Odświeżę temat ktoś może używa wędki MPP Big Lure & Jerk 210/150 g ? Szukam jakiejś wędki do cięższych gum, jerków i zastanawiam się nad tym kijem, może ktoś podzieli się opinią na jego temat.kupiłem ten kij w fm niedawno zajarany raczkowaniem w cięższym verticalu, niestety wiem że casting to nie temat dla mnie i oddałem go po 2 wyjazdach na ryby, nic większego poza kilkoma zaczepami nim nie wyciągnąłem ale i tak nie robi wrażenia mocnego, do tego troszkę za długi dolnik dla mnie jak na łowienie z ręki , ogólnie uginal się ładnie, głęboko, można śmiało miotac gumami 15 cm z głową 35-50 g , na jego rzecz wziąłem nieco droższy kijaszek ale wygodniejszy i z podomotkami co moim zdaniem jest plusem przy tej gramaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Szukam czegoś do przynęt 100-150g z półki budżetowej i dlatego pomyślałem o tym kiju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Szukam czegoś do przynęt 100-150g z półki budżetowej i dlatego pomyślałem o tym kiju.napewno to zależne od prowadzenia ale wątpię żeby 150g pociągnął ten kij szczerze, z kijem pod casta nie doradze ale jakbyś szukał pod normalną korbe to możesz obczaić alternatywe jaką zastąpiłem mpp jedynie stówke drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 W spinie mam taki kij, szukam casta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Miałem tylko dwa kije pod casta w życiu i jestem w temacie zielony także nie pomogę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 widzisz piotrek, jak szwecji proponowalem swimbaita to nikt nie chcial a teraz kazdy szuka wedki do 5-6oz, crazy world chcesz efektywnie rzucac wabiki o takim ciezarze, czyli 150 gram? ten SG tyle nie pociagnie ale maja w ofercie inny model, big pike i ten pociagnie 200 gram 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Widać ja nie wychwyciłem tej oferty Muszę podjechać gdzieś i pomacać te kijki, jednak na żywo to inne wybieranie.Szukam bo do tej pory miałem tylko krótki kijek 1,80m do 120g, a nim kiepsko macha się gumami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 tak, pod duze swimbaity i inne tego typu paprochy zdecydowanie lepsze sa wedki 220-240, ten big pike robi swoja robote dobrze i nie jest pretencjonalnie drogi, ogolnie wedki typu swimbait sa do takich zadan odpowiednie, maja pasujace ugiecia i zachowuja sie pod ryba tak jak powinny, pisze tak, poniewaz wychodze z zalozenia, ze ryba docelowa to szczupak ale ... lepiej zainwestuj kilka godzin i obejzyj wedki w sklepie lub u kogos nad woda, bo to jest jednak kaliber, ktory nie odpowiada kazdemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi