Skocz do zawartości

kije Savage Gear MPP

wojciiech

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

czy ktoś miał do czynienia z castingami Savage Gear z serii MPP?

Szczególnie interesuje mnie model MPP Jerkbait - 6' >75 g.

Na papierze fajnie się prezentuje, w miarę lekki. Wygląda o wiele lepiej niż Dragony, cena atrakcyjna.

Biorę go pod uwagę do  jerków 20-70(głównie średnie typu slider 10) i większych gum.

Miał ktoś, może macał?

Czy jest bardzo sztywny? Jakieś doświadczenia z realnym zakresem rzutowym?

Ogólne wrażenia dotyczące serii MPP również pożądane. 

Z góry dzięki za każdy głos.

pozdrawiam

Wojtek

Witam, przez ostatnie 2 tygodnie dość ostro przetestowałem mpp  8' >90g co prawda pod spinning. I jestem mocno zaskoczony tym kijem. NIe jest to pała, kij gnie się nawet pod małą rybą a metrówka wyjeżdża w parę sekund. bardzo dobrze rzuca się ciężkimi i bardzo ciężkimi przynętami. Super kijek sumowo-szczupakowy. Jakość wykonania bardzo dobra według mnie i przy tej cenie polecam. Sam teraz rozglądam się za wersją 70g

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Wędka Savage Gear MPP Big Lure&Jerk 210/100g , czy ktoś wie czy ten model jest bardzo twardy , bo zauważyłem że niektórzy producenci przy takich kijach zaniżają c.w. Bo chciał bym np. łowic gumami do 110 -120gr. Jak ktoś ma jakieś wiadomości to proszę o pomoc.

• 1 rok później...

Odświeżę temat ktoś może używa wędki MPP Big Lure & Jerk 210/150 g ?

Szukam jakiejś wędki do cięższych gum, jerków i zastanawiam się nad tym kijem, może ktoś podzieli się opinią na jego temat.

kupiłem ten kij w fm niedawno zajarany raczkowaniem w cięższym verticalu, niestety wiem że casting to nie temat dla mnie i oddałem go po 2 wyjazdach na ryby, nic większego poza kilkoma zaczepami nim nie wyciągnąłem ale i tak nie robi wrażenia mocnego, do tego troszkę za długi dolnik dla mnie jak na łowienie z ręki , ogólnie uginal się ładnie, głęboko, można śmiało miotac gumami 15 cm z głową 35-50 g , na jego rzecz wziąłem nieco droższy kijaszek ale wygodniejszy i z podomotkami co moim zdaniem jest plusem przy tej gramaturze :)

Szukam czegoś do przynęt 100-150g z półki budżetowej i dlatego pomyślałem o tym kiju.

napewno to zależne od prowadzenia ale wątpię żeby 150g pociągnął ten kij szczerze, z kijem pod casta nie doradze ale jakbyś szukał pod normalną korbe to możesz obczaić alternatywe jaką zastąpiłem mpp jedynie stówke drożej.

tak, pod duze swimbaity i inne tego typu paprochy zdecydowanie lepsze sa wedki 220-240, ten big pike robi swoja robote dobrze i nie jest pretencjonalnie drogi, ogolnie wedki typu swimbait sa do takich zadan odpowiednie, maja pasujace ugiecia i zachowuja sie pod ryba tak jak powinny, pisze tak, poniewaz wychodze z zalozenia, ze ryba docelowa to szczupak ale ... lepiej zainwestuj kilka godzin i obejzyj wedki w sklepie lub u kogos nad woda, bo to jest jednak kaliber, ktory nie odpowiada kazdemu