integ3r Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Panowie, która z nich najlepsza? Casting, przynety 10-50g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 @slider@ Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 integ3r Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 No dobrze, a wiec jaka polecacie srednice? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 kolego, plecionka nie ma srednicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 @integ3r napisz nieco więcej o miejscu, rybach, metodzie itp coś dobierzemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 jaka płaskość mozna spytać ,do takich przynęt w zakresie 10-50 czyli jerkowanko to proponuję przedział 20-30lb no zależy jaki kijek stosujesz jaka moc ale domniemam ze cos kolo tego jak takie wabie do 50gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 integ3r Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Kijek 17-20lb, a wiec 0,19 moze być? Wytrzymalosć teoretycznie do 13kg Łowię na rzece Bug, z brzegu. Gumki, na glowkach przewanie do 20g, woblerki rowniez w tym przedziale. No i najczesciej trafiaja sie szczupaki, do 3kg. Rzedziej cos wiekszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 15 lb powinno wystarczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomCast Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Kijek 17-20lb, a wiec 0,19 moze być? Wytrzymalosć teoretycznie do 13kg Łowię na rzece Bug, z brzegu. Gumki, na glowkach przewanie do 20g, woblerki rowniez w tym przedziale. No i najczesciej trafiaja sie szczupaki, do 3kg. Rzedziej cos wiekszego. Nie kupuj w Polsce PP , tz. nie w naszych sklepach, czyli nie selekcjonowaną w europie. PP na nasz rynek ma średnicę, a te z zachodu opisywane są wytrzymałością i niestety różnią sie jakością. Jeśli już chcesz kupić, to polecam kolegę @Psulek z tego portalu. Zgłoś sie do niego, a dostaniesz towar dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 integ3r Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Okej Dzięki za radę ;DPozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 TomCast dobrze mówi Dzisiaj odebrałem przesyłkę od Pawła, a w niej PP 8, 10 i 20 LB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 integ3r Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 A w jakiej cenie? I jaka długośc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Zaletą przecionki od Pawła jest jeszcze cena - u niego taniej kupisz oryginał PP usa, niż w polskim sklepie wersją ala polish Ew. możesz zawsze ściągnąć na własną rękę ps - co do wytrzymałości, to możesz rozważyć ew. jeszcze 20lb (ja bym ją proponował) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomCast Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Sądzę że 15lb spokojnie wystarczy, przynajmniej do tych wabików o których piszę @integ3r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 A w jakiej cenie? I jaka długośc?Dlugosci to ile chcesz, byle w yardach - 150, 300, itd...yanks jakos nie handluja w metrach A po ile - pytaj @Psulka. Koszt amerykanski, transport i marza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pirania74 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Dla mnie to tylko PP - w mocno zaczepowych miejscówkach używam plecionki 20 lb i taką ci proponuję - jest na tyle mocna, żez zaczepów da się uwolnić prawie wszystko:) a w pozostałych łowiskach ( mniej zaczepów) 10 - 15 lb Do jerkowania to bardziej nada się przedział 20 - 30 lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 klon Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 PP 15-20lb od Pawła Sułka Polecam!Paweł za nieustanną reklamę zgodną z moim sumieniem liczę na zniżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Osobiście polecam Power Pro.Power Pro Fluo to także bardzo dobre plecionki. Używam takich do łowienia techniką opadu. Kolor plecionki w pewnym momencie staje się nietrwały, ale to wada wszystkich plecionek fluo.Dragon Invisible Braid to także dobra plecionka. To druga plecionka na naszym rynku, która należy do grupy, tzw. niewidzialnych w wodzie. Jest koloru prawie białego, rzeczywiście w wodzie jest dużo mniej widoczna niż inne plecionki. Dla mnie zbyt sztywna w porównianiu do Power Pro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pirania74 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Przy okazji porównania plecionek PowerPro z Dragon Invisible dodam tu jeszcze jedną - co sądzicie o plecionce BERKLEY WHIPLASH PRO?? http://www.allegro.pl/item269106742__plecionka_berkley_whipl ash_pro_274_m_0_17_mm.html Przyznam że miałem okazję na taką łowić - wydaje mi się bardziej miękka od PP i Dragona, w dotyku jakby gładziutka - jedyną moją wątpliwością jest właśnie wytrzymałość - jak podają na np. Allegro - 0,17 mm wytrzymuje ponoć aż 21,7 kg - nie bardzo się z tym zgodzę ponieważ łowiłem średnicą 0,06 mm o wytrzymałości 10,6 kg to rwała się nawet przy średnich zaczepach. Z racji tego, że jej powierzchnia jest gładziutka, przyznam że małymi przynętami 3,5 - 5 g rzucało się bardzo daleko Nie wątpię też abym trafił na podróbkę bo kupował mi kolega w USA. I jeszcze jedna ciekawa rzecz - o ile pamiętam - widziałem plecionki na allegro - właśnie WHIPLASH PRO i co mnie zdziwiło - jedna miała średnicę 0,06 mm i wytrzymałość 10,6 kg, inna taka sama 0,06 mm a wytrzymałość tylko około 5 kg - gdzie tu logika?? Ma ktoś może doświadczenie z tymi plecionkami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomCast Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Mój przyjaciel kiedyś ją miał i była całkiem dobra. Drugą kupił w tamtym roku i rwała sie jak nitka :/ Ogólnie nie polecam. A, i ta wytrzymałość co podają to jakaś lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 I niezatapialny temat - jaką wytrzymałość ma 20 funtowa plecionka o ŚREDNICY 0,19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pirania74 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Mój przyjaciel kiedyś ją miał i była całkiem dobra. Drugą kupił w tamtym roku i rwała sie jak nitka :/ Ogólnie nie polecam. A, i ta wytrzymałość co podają to jakaś lipa. Co do wytrzymałości to całkowicie się z tobą zgadzam... To jakaś nitka a nie plecionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 integ3r Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Osobiście polecam Power Pro.Dragon Invisible Braid to także dobra plecionka. To druga plecionka na naszym rynku, która należy do grupy, tzw. niewidzialnych w wodzie. Jest koloru prawie białego, rzeczywiście w wodzie jest dużo mniej widoczna niż inne plecionki. Dla mnie zbyt sztywna w porównianiu do Power Pro. A jaka jest nr 1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 @seba przestan mieszac ludziom w mozgach, bo jeszcze w ten marketingowy belkot uwieza i co bedzie? sebkowi chodzi z cala pewnoscia o najnowszy clou, czyli jak zwykle kaszan, firmy berkley, tzw super-hyper-de-luxe smiec z serii whiplash crystal ... zwoccie uwage na parametry plecionka z definicji nie moze byc przezroczysta! to tylko tak na boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Posiadam w domu Berkley Fireline 0.20mm z rynku USA o magicznej wytrzymałości 10 lb (4,5 kg). Jednak to prawda że morskie powietrze wzmacnia - przynajmniej plecionki przy drodze przez ocean Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
integ3r
Panowie, która z nich najlepsza? Casting, przynety 10-50g.
29 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi