Skocz do zawartości
  • 0

Power Pro vs Power Pro Fluo vs Dragon Invisible Braid

integ3r

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kijek 17-20lb, a wiec 0,19 moze być? Wytrzymalosć teoretycznie do 13kg :D Łowię na rzece Bug, z brzegu. Gumki, na glowkach przewanie do 20g, woblerki rowniez w tym przedziale. No i najczesciej trafiaja sie szczupaki, do 3kg. Rzedziej cos wiekszego.

Nie kupuj w Polsce PP , tz. nie w naszych sklepach, czyli nie selekcjonowaną w europie. PP na nasz rynek ma średnicę, a te z zachodu opisywane są wytrzymałością i niestety różnią sie jakością. Jeśli już chcesz kupić, to polecam kolegę @Psulek z tego portalu. Zgłoś sie do niego, a dostaniesz towar dobrej jakości.

• 0

Zaletą przecionki od Pawła jest jeszcze cena - u niego taniej kupisz oryginał PP usa, niż w polskim sklepie wersją ala polish

Ew. możesz zawsze ściągnąć na własną rękę

ps - co do wytrzymałości, to możesz rozważyć ew. jeszcze 20lb (ja bym ją proponował)

• 0

Dla mnie to tylko PP - w mocno zaczepowych miejscówkach używam plecionki 20 lb i taką ci proponuję - jest na tyle mocna, żez zaczepów da się uwolnić prawie wszystko:) a w pozostałych łowiskach ( mniej zaczepów) 10 - 15 lb Do jerkowania to bardziej nada się przedział 20 - 30 lb

• 0

Osobiście polecam Power Pro.

Power Pro Fluo to także bardzo dobre plecionki. Używam takich do łowienia techniką opadu. Kolor plecionki w pewnym momencie staje się nietrwały, ale to wada wszystkich plecionek fluo.

Dragon Invisible Braid to także dobra plecionka. To druga plecionka na naszym rynku, która należy do grupy, tzw. niewidzialnych w wodzie. Jest koloru prawie białego, rzeczywiście w wodzie jest dużo mniej widoczna niż inne plecionki. Dla mnie zbyt sztywna w porównianiu do Power Pro.

• 0

Przy okazji porównania plecionek PowerPro z Dragon Invisible dodam tu jeszcze jedną - co sądzicie o plecionce BERKLEY WHIPLASH PRO??

http://www.allegro.pl/item269106742__plecionka_berkley_whipl ash_pro_274_m_0_17_mm.html

Przyznam że miałem okazję na taką łowić - wydaje mi się bardziej miękka od PP i Dragona, w dotyku jakby gładziutka - jedyną moją wątpliwością jest właśnie wytrzymałość - jak podają na np. Allegro - 0,17 mm wytrzymuje ponoć aż 21,7 kg - nie bardzo się z tym zgodzę ponieważ łowiłem średnicą 0,06 mm o wytrzymałości 10,6 kg to rwała się nawet przy średnich zaczepach. Z racji tego, że jej powierzchnia jest gładziutka, przyznam że małymi przynętami 3,5 - 5 g rzucało się bardzo daleko

Nie wątpię też abym trafił na podróbkę bo kupował mi kolega w USA. I jeszcze jedna ciekawa rzecz - o ile pamiętam - widziałem plecionki na allegro - właśnie WHIPLASH PRO i co mnie zdziwiło - jedna miała średnicę 0,06 mm i wytrzymałość 10,6 kg, inna taka sama 0,06 mm a wytrzymałość tylko około 5 kg - gdzie tu logika?? :unsure:

Ma ktoś może doświadczenie z tymi plecionkami??

• 0

Mój przyjaciel kiedyś ją miał i była całkiem dobra. Drugą kupił w tamtym roku i rwała sie jak nitka :/ Ogólnie nie polecam. A, i ta wytrzymałość co podają to jakaś lipa.

Co do wytrzymałości to całkowicie się z tobą zgadzam... To jakaś nitka a nie plecionka :lol:

• 0

Osobiście polecam Power Pro.

Dragon Invisible Braid to także dobra plecionka. To druga plecionka na naszym rynku, która należy do grupy, tzw. niewidzialnych w wodzie. Jest koloru prawie białego, rzeczywiście w wodzie jest dużo mniej widoczna niż inne plecionki. Dla mnie zbyt sztywna w porównianiu do Power Pro.

A jaka jest nr 1? :D

• 0

@seba

przestan mieszac ludziom w mozgach, bo jeszcze w ten marketingowy belkot uwieza i co bedzie? :mellow:

sebkowi chodzi z cala pewnoscia o najnowszy clou, czyli jak zwykle kaszan, firmy berkley, tzw super-hyper-de-luxe smiec z serii whiplash crystal ...

zwoccie uwage na parametry :mellow:

plecionka z definicji nie moze byc przezroczysta! to tylko tak na boku B)

post-24-1348913654,2797_thumb.jpg