heniek Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Mam pytanie do forumowiczów - czy wolno łowić na robaka w wodzie do której wpuszczono pstrąga .Woda (glinianka) pod władaniem stowarzyszenia wędkarskiego , na której obowiązuje regulamin amatorskiego połowu ryb PZW .Ciekaw jestem jak to jest zgodnie z prawem . Ja jestem przeciwnikiem używania robaka w takiej wodzie . Z poważaniem H.R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bujo Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Skoro wpuscili do glinianki to zapewne teczak. A do tych to pelet zdecydowanie lepszy niz meppsy z gnoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 (edytowane) Świerzynka białko jest w wodzie.Będą łowić na co się da .Pewnie kukurydza będzie lepsza jak meps z gnoju . Edytowane 19 Maja 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bujo Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Pelet i jeszcze raz pelet. Rzucasz garsc i wtedy zaczyna sie dziac Tak maja zakodowane w glowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniek Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Ale ja się nie pytam na co łowić - tylko czy wolno łowić na robaka w tej wodzie (w świetle przepisów ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bajzi Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Prawo nie zabrania łowić na robaka pstrągów, ale jak Bujo napisał pelet będzie skuteczniejszy. Jak nie masz to i kukurydzą temat ogarniesz najlepiej tutti frutti. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Co znaczy "w świetle prawa"? Zapisy szczególne dotyczące łowiska są w zezwoleniu, jeśli ich nie ma, to obowiązuje RAPR z ograniczeniami uchwalonymi przez rybackiego użytkownika i to jest prawo. Nie ma różnicy jakie ryby pływają w wodzie. Jeśli potrzebujesz szczegółów dotyczących prawnej ochrony wód, napisz dokładnie o swoich wątpliwościach, postaram się pomóc. Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
heniek
Mam pytanie do forumowiczów - czy wolno łowić na robaka w wodzie do której wpuszczono pstrąga .
Woda (glinianka) pod władaniem stowarzyszenia wędkarskiego , na której obowiązuje regulamin amatorskiego połowu ryb PZW .
Ciekaw jestem jak to jest zgodnie z prawem . Ja jestem przeciwnikiem używania robaka w takiej wodzie .
Z poważaniem H.R
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi