Sławek Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 A mi jakoś moje 17 lb i cw 10-28 pasuje dla mnie do kropków , ale oczywiście są wody gdzie bym na taką pałę nie łowił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Cześć,Rzeczywiście są rzeki (Kwisa, Bóbr, ...), w których łowienie castingiem to najlepsza rozrywka (o wiele lepsza niż spinningiem). Ale są i rzeczki, w których łowienie castingiem jest kompletnie bez sensu (mówię o małych ciekach). Ja mam dwa kilki do tego -> 8lb oraz 16lb (ona będzie coś około 14lb). Jedna na niedzielne łowienie a druga na poważne łowy i łowiska gdzie wiem, że 40+ to nie rzadkość. W przypadku pstrąga koniecznie trzeba dobrać odpowiednio zestaw. Jak tego nie zrobisz to na 100% porzucisz casting na zawsze i pozostaniesz przy spinningu. Czy można kupić za 200PLN wędkę? Na pewno tak. Trudno mi doradzić którą ale ... pewnie da się. Do tego musisz zainwestować w odpowiedni multiplikator minimum scorpion 1001 (na dobry początek) oraz kilka pstrągowych przynęt powyżej 5g (np. Sławkowe woblery, które są bardzo skuteczne i skonstruowane typowo przez castingowca dla castingowców - są przede wszystkim bardzo lotne a to ułatwi na początku sprawę). Trochę już pisaliśmy o tym w następujących artykułach:- http://www.jerkbait.pl/?p=165- http://www.jerkbait.pl/?p=153- http://www.jerkbait.pl/?p=137 PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgadzam sie z Tobą Remku, lecz mnie porzucanie castingu nie dotyczy na pewno! Chce dalej w to brnąc i tu własnie kłania się zestaw pstrągowy Pixy lub Metanium mg juz jest. Gorzej własnie z kijem. U mnie pstrąg 40+ to zadkosc wiec szukam czegos delikatniejszego. Może spróbuje poszukac tego Batsona, albo poczekam jeszcze na więcej gotówki. Dzieki za rady i linki Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 sugerowalbym poczekac. skoro bytlo Cię stac na mietka czy pixy to .... na 500 pln na rozsadnego handmade'a tez powinno jakbys byl w szcz to moge ci pozyczyc cos na miesiac czy dwa... bo ja na razie do gryfic sie nie wybieram a w okresie swiatecznym na razie wole nie korzystac z poczty... wystarcza mi przeboje z bankiem PEKAO żubr... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Dzięki Mifek Mam nadzieje ze będziemy mogli sie wymienic spostrzezeniami i podpatrzec umiejetnosci w ktoryms dniu stycznia nad Rega lub Parseta! Pozdrawiam!PS. Masz priv <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi