Skocz do zawartości

SHAKESPEARE UGLY STIK CUSTOM GRAPHITE

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

dzisiaj kupiłem nowego ugly stik 300cm 15-40 g wyrzutu. wygląda super wykonany starannie chociaż mankamenty są np. na końcu dolinka taki korek z gumy na którym widoczne ślady kleju, 2 przelotki w środkowej części kija lekko przesunięte w bok , ale myślę ze nie będzie przeszkadzało.Wybieram się dzisiaj na żwirownie przetestować i sprawdzić jak biedzie pracował , a i może jakaś rybka się uwiesi. kupiłem również wahadłówki:

gnom 3

alga 1

cefal 3

Jak myślicie sprawdzą się? i czy da się skutecznie nimi operowac w wodzie bo pierwszy raz będę łowił na kij o takim cieżarze wyrzutu oraz takimi blaszkami, czeka mnie wieczór testów, jak coś złowie to wrzuce fotki:)

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...

Witam

Do użytkowników brzydala, zastanawiam się nad kupnem takowego kijka z przeznaczeniem na jesienną orkę, ze Slammerem 360 i pletka 20-30lbs.

Napewno kijek 3m i zastanawiam się czy 15-40 wystarczy, a może brać cięższy

I jeszcze jedno, lubie pomacać kijka przed zakupem, a najlepiej jak mogę sobie kilka rzutów wykonać, czy jest na forum jakiś użytkownik brzydala który mieszka w mieście Łódź.

Chętnie bym dokonał oględzin.

Pozdrawiam

Fajny kijek, niestety póki co poza budżetem, może kiedyś.

Wracając do brzydala, to zastanawiam się między wersją 40 a 60, z tym że jak znam życie i rodowód kijka to amerykańce opisali dla niego optymalny zakres obsługiwanych przynęt, a nie jak to bywa w przypadku europejskich kijaszków maksymalny.

Dlatego chyba 40 wystarczy, a 60 to pod sumka mogę ewentualnie kupić.

Jeśli Ci to pomoże, to ja przeciążam czasami wersję 40 do 50. Komfort miotania jest OK, czucie trochę gorsze jest wtedy, bo jednak się trochę góra poddaje. No i ogólnie to kompozyt, więc czucia typu Hot-Shot nie będzie.Ale za tą cenę i tak kijek jest niezły. Najlepiej jeśli masz możliwość to w sklepie pomacaj obie wersje, wtedy będziesz wiedział ;)