rapia Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 WITAM Jestem zdecydowany na kupno ZAUBERA 4000,ale w roznych sklepach sa rozniace sie wygladem i cena zaubery.Mam pytanie ktory to ten własciwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 wyżej @TomCast fote wkleił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Znalazlem tanio nowego ZAUBERA 4000 ale ma raczke przykrecana a nie skladana jak ta na zdjeciu.Czy te dwa modele sie czyms jeszcze roznia a moze ten ktory znalazlem jest gorszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Znalazlem tanio nowego ZAUBERA 4000 ale ma raczke przykrecana a nie skladana jak ta na zdjeciu.Czy te dwa modele sie czyms jeszcze roznia a moze ten ktory znalazlem jest gorszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 @Rapia cytujesz sam siebie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odik777 Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Witam, też szukam kołowrotka na spinning do 50g na Odrze, rozumiem, że Spro Red Arc i Zauber 4000 dają rade?Chyba, że ktoś zna coś w tej cenie i również poleca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Pomyśl nad slammerem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odik777 Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Myśle nad Pennami, ale opinie rożne, poszukam w sklepie jak one na sucho chodzą bo nie mam porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Przy takich obciążeniach nie szukaj masła. To nic nie da... lepiej skupić się na łowieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Jak na ciężko i masło to Stella SW. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 TP15 4000 SW jest tak potwornie mocny, że 50g nie pozwala wyczuć najmniejszego oporu na korbce. Cena nie jest specjalnie wygórowana i można go śmiało polecić. Kupiłem egzemplarz z myślą o najcięższych łowach boleniowych ale okazał się zdecydowanie zbyt mocny, podczas holu, bałem się, że wkręcę rybę w przelotki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CR33D Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Witam, też szukam kołowrotka na spinning do 50g na Odrze, rozumiem, że Spro Red Arc i Zauber 4000 dają rade?Chyba, że ktoś zna coś w tej cenie i również polecaOdpuscilbym zaubery. Niby chwalone jako budżetowe młynki, ale jakos do mnie nie przemawiają. Juz wolalbym slammera ktory jest topowa orka w tej cenie Pozdrawiam,MichałSzybki tap [emoji41] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Ewentualnie Fin Nor Lethal 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 TP15 4000 SW jest tak potwornie mocny, że 50g nie pozwala wyczuć najmniejszego oporu na korbce. Cena nie jest specjalnie wygórowana i można go śmiało polecić. Kupiłem egzemplarz z myślą o najcięższych łowach boleniowych ale okazał się zdecydowanie zbyt mocny, podczas holu, bałem się, że wkręcę rybę w przelotki.Kuba masz całkowitą rację.Takie obciążenie rzędu 50 g,a nawet większe dla tego kołowrotka nie stanowią żadnego problemu. Tylko niektórzy się boją.Sam posiadam starszy model - '09 Twin Power SW 4000 PG,ale zmieniłem przekładnię na HG ( bo mi za wolno było),a stosuję do swoich połowów "Pike fishing" (to moja ulubiona rybka,prawdziwy drapieżnik z zębami) przynęty gumowe dość sporych gabarytów. Np - Hering Shad Savage Gear 19 cm na główce 35g +dozbrojka (taka specyfika głębokiego sielawowego akwenu). Ile to waży. Sama guma 45 g + główka 35 g - razem 80 g. A stosuję i większe gumy które wraz z obciążeniem ważą nieraz 120 g. Kołowrotek mam 10 lat i nic mu nie dolega.Polecam wszystkie modele Shimano klasy SW. Zawsze się sprawdzały. A TP '15 SW to godny następca wcześniejszych produkcji.I nie bać się,nie chuchać za nadto na kołowrotek. Kołowrotki tej klasy są stworzone do ciężkich zadań. Ps.ale dbać należy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 TP15 4000 SW jest tak potwornie mocny, że 50g nie pozwala wyczuć najmniejszego oporu na korbce. Cena nie jest specjalnie wygórowana i można go śmiało polecić. Kupiłem egzemplarz z myślą o najcięższych łowach boleniowych ale okazał się zdecydowanie zbyt mocny, podczas holu, bałem się, że wkręcę rybę w przelotki. Mam taki sam i polecam. Ciężkawy, ale daje radę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Ja używam do ciężkich zadań TP SW 4000XG 2009 rok.Główki 50-ki z ciężkimi gumami to jego żywioł, nawet nie jęknie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Kuba masz całkowitą rację.Takie obciążenie rzędu 50 g,a nawet większe dla tego kołowrotka nie stanowią żadnego problemu. Tylko niektórzy się boją.Sam posiadam starszy model - '09 Twin Power SW 4000 PG,ale zmieniłem przekładnię na HG ( bo mi za wolno było),a stosuję do swoich połowów "Pike fishing" (to moja ulubiona rybka,prawdziwy drapieżnik z zębami) przynęty gumowe dość sporych gabarytów. Np - Hering Shad Savage Gear 19 cm na główce 35g +dozbrojka (taka specyfika głębokiego sielawowego akwenu). Ile to waży. Sama guma 45 g + główka 35 g - razem 80 g. A stosuję i większe gumy które wraz z obciążeniem ważą nieraz 120 g. Kołowrotek mam 10 lat i nic mu nie dolega.Polecam wszystkie modele Shimano klasy SW. Zawsze się sprawdzały. A TP '15 SW to godny następca wcześniejszych produkcji.I nie bać się,nie chuchać za nadto na kołowrotek. Kołowrotki tej klasy są stworzone do ciężkich zadań. Ps.ale dbać należy.Panie Józefie,ja do takich przynęt stosuję już drugi sezon TP 15 4000PG i też mu nic nie dolega???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 A co powiecie o dam quick jigking 860 fd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Shimano naxave 4000 robi robotę, szczegulnie na wisle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Chyba szczególnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Odpuscilbym zaubery. Niby chwalone jako budżetowe młynki, ale jakos do mnie nie przemawiają. Juz wolalbym slammera ktory jest topowa orka w tej cenie Pozdrawiam,MichałSzybki tap [emoji41]Brałbym Zaubera w ciemno. 5 lat gwarancji i nawój który jest nawojem, a nie kupą jakoś-tam namotanej linki, zazwyczaj w stylu dowolnym: bałwanek, ósemka, czy jak w danej chwili nasz piękny nowy Slammer ma humor. Nawój Pennów to materiał na dobry dramat, a ile zabawy ma się z ustawieniem go jako tako Kto miał, ten wie.Ponadto, na rany Chrystusa, szanujmy ojczysty język. Owszem, jest trudny, chwilami wręcz uciążliwy, aczkolwiek nasz. Taka ogólna prośba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Ament ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arrowana Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Ament !Amen jak coś???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Brałbym Zaubera w ciemno. 5 lat gwarancji i nawój który jest nawojem, a nie kupą jakoś-tam namotanej linki, zazwyczaj w stylu dowolnym: bałwanek, ósemka, czy jak w danej chwili nasz piękny nowy Slammer ma humor. Nawój Pennów to materiał na dobry dramat, a ile zabawy ma się z ustawieniem go jako tako Kto miał, ten wie.Ponadto, na rany Chrystusa, szanujmy ojczysty język. Owszem, jest trudny, chwilami wręcz uciążliwy, aczkolwiek nasz. Taka ogólna prośba. Dobra, postaram się, bo to chyba do mnie apel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Zaubera 4000 jakieś 10lat temu NIE udało mi się zajechać totalnie przez 2 sezony jerkowania przynętami 50-150g. Jedynie korba dostała masakrycznych luzów. Potem był slammer 360 przez 3-4 sezony i też ma się nieźle, ale w końcu zmieniłem ze względu na beznadziejny nawój. Za dużo plecionki przy brodach to kosztuje.Teraz używam okumy Azores 4000, nawija spoko, ale po wyszarpywaniu jerka z grążeli już się zdarzyło, że przez moment myślałem że padnie ale po kilku ciężkich obrotach korbą się "rozeszło".Coś czuję że w końcu przyjdzie mi się szarpnąć na jakiś droższy morski młynek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi