piotro82 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Witam polnie kupię mikrometr elektroniczny do mierzenia boleni, zakres miary to 650 mm w górę Pozdrawiam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Po co Ci to ? Każdy rasowy wędkarz ma przecież miarkę w oczach i łapie takieeeee sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Widać nie każdy odsyłam do tematu "bolenie 2013" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Ale dlaczego się tak napinasz? Coś to ma udowodnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 ja napinam ?? Kolego w zyciu nie byłem tak wyluzowany to Koledzy w temacie sie napinają bo boleniowi brakuje 0,17mm do wymiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 ja napinam ?? Kolego w zyciu nie byłem tak wyluzowany to Koledzy w temacie sie napinają bo boleniowi brakuje 0,17mm do wymiaru Ale brakuje i ot co. Po co łamać zasady ustalone przez gospodarza? Zorganizuj sobie forum "Ryby nie mieszczące się na j.pl i inne kontrowersyjne" i baw się dobrze w ramach swoich zasad.Musisz wiedzieć, że większości z kilkuset forumowiczów Twoje problemy nie interesują i taki bzdurny temat tego nie zmieni, więc po co się napinać? Nie ogarniam niestety tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Powtarzam Ci że sie nie napinam a taki jesteś pewien że brakowało ?? :D Ty sie spinasz aż zaraz żyłka w d...e Ci pęknie Taki jestes pewny że łamie zasady ?? Kolego polecam Ci dobrego psychoanalityka to sobie z nim pogadasz jak Cie to boli . Ja nie mam sobie nic do zarzucenia ale skoro niektórzy mają laser w oku to usunałem zdjecia żeby im się ów laser nie przegrzał hehe A z drugiej strony zobacz jak ładnie temat ożył dzięki Tobie i podobnym Tobie Kolegom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 eot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) Proponuję taką zgrabną suwmiarkę. http://www.narzedzia-pomiarowe.com/product/Suwmiarka-elektroniczna-dwustronna-MADd/?id=77Może okazać się bardzo przydatna bo oprócz dokładnych pomiarów ryb przyda się jako laska do brodzenia , pręt do nadziania kiełbaski lub poprzeczka do zbudowania szałasu. Polecam. Sam też używam suwmiarki ( trochę mniejszej ) i jestem bardzo zadowolony.Szczególnie polecam wariant 2000 mm. Będzie od razu na sumy. Edytowane 21 Maja 2013 przez samwieszkto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Myślę że wystarczyła by taka miarka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Niestety @jbk; twoje rozwiązanie( choć przyznam że praktyczne ) jest niedoskonałe gdyż odczyt będzie obarczony błędem tzw. paralaksy optycznej . Muszę jednak przyznać że zasadną wydaje się idea pomiaru ryby w pozycji wiszącej - pozwoli to na pominięcie ewentualnych błędów mogących powstać w skutek ugięcia tułowia mierzonej ryby oraz błędów wynikających ze sferycznego ugięcia powierzchni ziemi czy chociażby nierówności terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Dojdzie jeszcze napięcie mięśniowe i pomiar może się nie udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Jest jeszcze jeden mankament o którym warto wspomnieć. Fotki prezentujące rybkę ponad 80 cm mogą być mało estetyczne jeśli dumny łowca jest w samych slipkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 A ileż by było niedomówień, co do długości...rybek, jakby tych slipek zabrakło!! Same "okazy" byśmy mieli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 A ileż by było niedomówień, co do długości...rybek, jakby tych slipek zabrakło!! Same "okazy" byśmy mieli! Dopiero by było tłumaczeń, co to i dlaczego tak marnie na tle wielkiego chłopa wygląda, albo że woda zimna, wiatr był...Kto wie czy wtedy i mikrometr by się nie przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Dlatego ponoć kobity tyle stłuczek powodują. Bo w domu ciągle słyszą, że "tyle", to 20cm...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) Nieszczęsne kobitki niczym się od nas, forumowiczów nie różnią, jak im, tak i nam wmawia się, że coś jest większe niż jest, nie zawsze, i chcę wierzyć nieczęsto, ale jednak…Pewnie na forach dla jednostek samotnych, w działach „pani szuka pana”, też niecne samce wykorzystują dobroczynne działanie obiektywów szerokokątnych, by bezczelnie minimum forumowe przekroczyć. Edytowane 21 Maja 2013 przez Dagon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Że niby foty "na prostych rękach" na portalach randkowych też przechodzą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Miałem kiedyś kolegę, bywalca i konesera portali randkowych, łowcę przygód i opryszczki, z jego opowieści jasno wynika, że nie takie rzeczy tam przechodzą. Musi wędkarze też tam zaglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Jak to fajnie pofolgować sobie w życiu i rzeczywistości(wirtualnej też) i później dawcą doświadczeń określić bliżej nieznanego, nieistniejącego może nawet, "kolegę".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Że niby foty "na prostych rękach" na portalach randkowych też przechodzą?? taki dowcip mi się przypomniał...do indiańskiego szamana przyszli "ziomkowie" z wiadomością,że ich wódz strasznie zachorował no i potrzebują rady,lekarstwa itp...szaman oczywiście wydał ziółka,odprawił czary i zapewnił,że wódz wyzdrowieje...za tydzień wracają indianie z wiadomością,że nic się nie polepszyło z wodzem,i że jeszcze gorzej jest...znów szaman przepisał ziółka,odprawił czary i dodatkowo kazał jajka na oczy kłaść...za tydzień wrócili indianie do szamana i afera straszna bo wódz w czasie leczenia zmarł niestety,wystraszony szaman pyta rozwścieczonych "czerwonoskórych" czy ziółka podawali..?tak podawali!!czy jajka na oczy kładli..?na oczy nie kładli bo dociągnęli tylko do pępka...!!! :o także z tymi fotka na "wyciągniętych" rękach na portalach randkowych lepiej uważać bo straszną krzywdę można sobie zrobić...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Jak to fajnie pofolgować sobie w życiu i rzeczywistości(wirtualnej też) i później dawcą doświadczeń określić bliżej nieznanego, nieistniejącego może nawet, "kolegę".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi