samwieszkto Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Tak na zakończenie. Bezel , głosowałem na ciebie tylko przez lojalność dla kolegi po kiju , bo tak po prawdzie to esential tej dziewczyny był lepszy. Powinieneś oddać jej tą " zajebistą czapkę " i napisać na forum że chciałeś tylko pokazać niedociągnięcia w organizacji tego konkursu. Jestem pewien że wtedy twoje notowania na tamtym forum sięgnęły by zenitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Jeszcze do niedawna nie wiedziałem co to ten cały essential jest, a teraz proszę, jakie emocje, jakie głosowanie, gdyby nasi tak grali jak forum głosowało to nie gdakalibyśmy na Euro, tylko piali dumnie. Też, przyznaję się głosowałem z lojalności dla kolegi wędkarza, zresztą nawet nie znając potrzeby forumowego kolegi, złapany na ulicy i do odpowiedzi przymuszony i tak jego essential bym wybrał, przynajmniej wędka tam jest a to już rozumiem, to mi się kojarzy. Reszta już dla mnie wygląda podobnie jak kaczki w sznurku, ale ja tak mam, zero wrażliwości na nowoczesną formę sztuki (?), puszki zupy pomidorowej też nie zakumałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Zakumałeś Dagon dokładnie tak jak chciał tego artysta - nie wiesz o co chodzi , ale zapamiętałeś na całe życie i podajesz jako przykład nonsensu. Współczesna sztuka ( jeśli w takich kategoriach rozpatrywać tą zabawę ) ma charakter raczej konceptualny niż figuratywny, koncentruje się bardziej na omówieniu idei niż na estetycznym przedstawieniu. Jest tu miejsce na grę skojarzeń , niedopowiedzenie , dowcip , dowolność interpretacji. Tak oceniając te śmieszne essentiale - wygrywa Maruszeczko. Bezel pokazał tylko swoje sprzęty i buty a mógł mrugnąć do odbiorcy kładąc tam np. Plakietkę C&R i nóż do filetowania. Wtedy zaczęlibyśmy dyskusję " o co k....a chodzi ? ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Zakumałeś Dagon dokładnie tak jak chciał tego artysta - nie wiesz o co chodzi , ale zapamiętałeś na całe życie i podajesz jako przykład nonsensu.Współczesna sztuka ( jeśli w takich kategoriach rozpatrywać tą zabawę ) ma charakter raczej konceptualny niż figuratywny, koncentruje się bardziej na omówieniu idei niż na estetycznym przedstawieniu. Jest tu miejsce na grę skojarzeń , niedopowiedzenie , dowcip , dowolność interpretacji.Tak oceniając te śmieszne essentiale - wygrywa Maruszeczko.Bezel pokazał tylko swoje sprzęty i buty a mógł mrugnąć do odbiorcy kładąc tam np. Plakietkę C&R i nóż do filetowania. Wtedy zaczęlibyśmy dyskusję " o co k....a chodzi ? ".Sztuka panie, to " Nocna straż " Rembrandta, portret Boznańskiej, zimowy pejzaż Fałata czy rysunki Grottgera. Współczesne wyobrażenia, jak to pięknie ująłeś, konceptualne a nie figuratywne, to w większości bohomaz, świadczący o marności " tfurcy ". Tak uważam. Oczywiście istnieje jeszcze np. kubizm czy nawet dzieła kompozycyjne czyli nic nie przedstawiające, będące zaledwie ładnymi. Te też trzeba umieć stworzyć. Ale amerykańskie zupy czy portrety Marylin, do sztuki nie zaliczam. Napatrzyłem się w życiu dosyć na obrazki kreowane przez studentów szkoły plastycznej, które zazwyczaj nic nie przedstawiały, chaos maskował beztalencie i tylko pięknymi słowami dorobiona ideologia miała tworzyć pozory wartości. Czyli bzdura i fałsz kiczem podparty. Podobnie odbieram owego essentiala, na którego zresztą zresztą głosowałem, coby koledze uciechę sprawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 I tu masz u mnie pifko Skippi , bo jestem podobnego zdania. Sztuka w moim pojęciu winna się opierać na warsztacie - czyli wiedzy i umiejętnościach a do tego jeszcze trzeba mieć " to coś " - talent ! Przykłady które podałeś doskonale to ilustrują. Artysta nie musi być filozofem , socjologiem , reporterem czy kimkolwiek innym ; ale jednak ma prawo w swych dziełach komentować rzeczywistość . Oby tylko ten komentarz nie był zbyt banalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 (edytowane) Czyli czas jutro na ryby jechać. Tam można podziwiać piękno natury, trzcinkę młodą, zieleń wiosenną, posłuchać szczebiotu ptaka. Nawet mój " Motor Guidek " też jakoś tak kształtnie korpusik ma z plastiku odlany... Słoneczko podobno ma zza chmurek zaświecić.Czas jechać. Edytowane 25 Maja 2013 przez skippi66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 I to jest właśnie very essential .I na tym właśnie czas skończyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Chciałbym podziękować wszystkim co głos oddali, nagroda skromna ale cieszy i przyozdabia mój łebek Widzimy się w wątkach, postach i nad wodą. OD czasu do czasu widuje multiki nad jeziorem Paprocany, kto to ? Zgłaszać sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Masz i mój głos, przyjacielu. Ale powiem Ci że twój essential to cienki bolek jest w porównaniu z moim, jak się po nocy nawalony na chybił trafił w sypialni rozbieram. Skarpet tu, gatki tam, moniaki z kieszeni się sypią, baba się drze... cyrk jak cholera wart pierwszego miejsca. Ale póki co, życzę zwycięstwa. Haha, dobre Ja mam rodziców za ścianą więc przychodząc w stanie wskazującym jestem ostrożny jak na polu minowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Chciałbym podziękować wszystkim co głos oddali, nagroda skromna ale cieszy i przyozdabia mój łebek Widzimy się w wątkach, postach i nad wodą. OD czasu do czasu widuje multiki nad jeziorem Paprocany, kto to ? Zgłaszać sie Może ja?Ale w tym roku jeszcze nie byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi