Skocz do zawartości

Przypon do okoniowych przynęt / zestawu ultra light

Bezel

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin w pracy? tzn. jestes na etatcie j.pl? fajna robota :) jaka masz stawke za godzine forum u friko? ^_^

no co poradze taka praca :) w dobie internetu mobilnego jaki to problem zaglądać w pracy na jb.pl  ....jak chcesz mogę cię tu wkręcić jak tak ci się podoba :) nie używasz w pracy internetu??   :D

zresztą nie wiem do czego pijesz :)

Edytowane przez Tomasz eS

jak zobaczyłem ten tytuł to zaraz przypomniał mi się Józiu i jego przypon strzałowy z 0,14  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

sory - nie mogłem sie powstrzymać :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Józek jest kombinator , ale efekty jego kombinacji widziałem kilka razy :) wie co robi :) nic tylko brać z niego przykład.... np. ja rzucam gume 4 cale plus 25 gram i goowno , patrze na Józka guma 2 cale i główka 5 gram i sandacz, szczupak, okoń.... nie ma się z czego śmiać.... ja zamówiłem już gumki 5 cm i główki 3-7 gram :D

Józek jest kombinator , ale efekty jego kombinacji widziałem kilka razy :) wie co robi :) nic tylko brać z niego przykład.... np. ja rzucam gume 4 cale plus 25 gram i goowno , patrze na Józka guma 2 cale i główka 5 gram i sandacz, szczupak, okoń.... nie ma się z czego śmiać.... ja zamówiłem już gumki 5 cm i główki 3-7 gram :D

Znowu będę przed Tobą bo japońskich jeszcze ryby na sieniawce nie widziały :) .

Ta plecionka Aramid Steel zainteresowała mnie. Chyba spróbuje z nią.

Jeszcze kwestia agrafek, jakie polecilibyście mi mikro agrafki ? Spinwal ma jakieś drobne wciskowe ale może coś innego ?

Z jednej strony będzie właśnie pętla z agrafką a z drugiej strony sama pętelka i z żyłką główną połączenie będzie pętla w pętle.

Ale to popętlone xD

Edytowane przez Bezel

nie polecam laczenia typu petla w petle dla polaczenia przypon / linka glowna.

bardzo nerwo genne polaczenie. cienkie linki przyponowe UWIELBIAJA przecinac linke glowna - zdecydowanie lepsze połączenie przez mały kretlik

co do mikro agrafek polecam zglosic sie do kol proraf

• 4 lata później...

W moim ulubionym łowisku jest pełno pistoletów i rzaden cienki fluocarbon nie daje rady. Zostaje jedynie wolframik 2kg, jeśli okoń jest głodny i chętny do współpracy to ma go gdzieś.

Wiem, że to burzy poglądy przy okoniach ale nie chce kolczykować małych szczupaczków...

Na forum jest kolega, który robi przypony i te najcieńsze moge polecić z czystym sumieniem. Mają bardzo dobra agrafkę oraz ulegają mniejszemu skręceniu w porównaniu z innymi cienkimi wolframi...

Nie mogę sobie przypomnieć jego nicku...

Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka

@zandermafija

Wiem,ale chciałbym jednak ograniczyć do zera obcinki szczupaczków których jednak w łowisku nie brakuje. Wyeliminować tego nie jestem w stanie. Okoń,ten grubszy +30cm jak ma chęć to dziabnie.

@mathew

Pomyśl na spokojnie i napisz tutaj. Niech inni też skorzystają.

Pozdrawiam

Mariusz