mathew.stepnicki Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Używam zarówno jan-tex jak i przyponów kolegi Lipki oraz kiedyś stan-mar. Wszystkie są ok ale ten stan-mar jakby się bardziej skrecał, przy dwóch innych problem jak by mniejszy. Na korzyść kolegi Lipki wypada napewno cena, agrafki w obu przypadkach można śmiało porównać. Szkoda że nie ma czegoś równie cienkiego co wolfram 1.5-2kg bez jego skręcania... Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Jeżeli chcesz wykonać samodzielnie, to linka Jaxon Micro Plus 3kg (nie skręca się jak wolfram) lub Flexonit. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) No właśnie , cały ubiegły sezon na takich linkach obleciałem- fajna sprawa, bez tulejek: po prostu wiąże (grube 10kg również).I faktycznie praktycznie nie "sprężynują" się. Edytowane 18 Marca 2018 przez ObraFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Cześć. Ja mam fluorocarbon 0,21 spiderwire i w tamtym sezonie wyciągnąłem pełno pistoletów . Miałem tylko 1 obcinkę ale to przez zagapienie i nie zaciąłem w tempo .Problemem wydaje mi się,że może być również zbyt mało czuły kij i nie czucie delikatnego brania ( i jest połknięcie i obcinka ) - chociaż żadnej skrót delikatnie nie brał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras25 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) Jeżeli chcesz wykonać samodzielnie, to linka Jaxon Micro Plus 3kg (nie skręca się jak wolfram) lub Flexonit.Dokładnie ta, wiążę do mikro krętlika zwykłym supłem. 3 kg ma średnicę 0,10mm Edytowane 18 Marca 2018 przez Jurski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Dzięki, sprawdzę.Może znajdę też jakieś mikro tulejki zaciskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Używam zarówno jan-tex jak i przyponów kolegi Lipki oraz kiedyś stan-mar.Przypony Darka sa świetne. Nie pekaja bez powodu, sa mocniejsze niz deklarowana moc. Grześka zreszta też.Co do stan-mar. Mam ich troche i maja tendencje do pekania na laczeniu z agrafka. Osobiscie wszystkie przecinam i wiaze na supeł albo przez tulejkę i jest spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Zamówiłem na razie przypony od Darka Lipki.Przyjdą , to będę testował.Linkę Jaxon obejrzę jak będę w Polsce.Nie będę na razie zamawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 W Niemczech takie dostaniesz:https://www.angelzentrale-herrieden.de/_raubfisch-shop/zubehoer/vorfaecher-leader/ahf-leitner-filigran-steel-line-7x7-027mm9kg-5m.htmlKupowałem i polecam (choć to nie do UL) :- gdyby nie zrywki, to na jednym przyponie sezon bym przeleciał: - żadnych spiral. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Dzięki za link. Zapisze sobie.Mam jednak dostatecznie sporo wszelkich linek przyponowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Dokładnie ta, wiążę do mikro krętlika zwykłym supłem. 3 kg ma średnicę 0,10mmNa okoniowce ok, ale kupiłem tą linke tylko 9kg,i używałem przy sandaczowce na zaczepie szczeliła mi w połowie długości przypony, ok może była uszkodzona i nie zauważyłem, ale jak szczeliła przy zacięciu ryby to szybko się z niej wyleczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Mariusz, poszukaj Flexonitu w DE (tam jest produkowany). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Już sprawdzałem ebay.de 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) Również polecam Flexonit. Można go kupić na metry w Sklepie "Perfekt Sulechów" mają go w różnej wytrzymałości.Tu macie flexonit 2.5kg daje się wiązać na zwykły węzeł.http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6556199145 Edytowane 18 Marca 2018 przez adriano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Również polecam Flexonit.Można go kupić na metry w Sklepie "Perfekt Sulechów" mają go w różnej wytrzymałości.Tu macie flexonit 2.5kg daje się wiązać na zwykły węzeł.http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6556199145HejA grubszy Flexonit też da się wiązać?A, i co masz na myśli pisząc "zwykły węzeł"?pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 wtrace swoje kilka groszy. Wydaje mi sie, ze kupilem flexonit na allegro (nie pamietam facet co sprzedawal mial mase grubosci stalek pamietam tylko, ze w nazwach aukcji byl "zawodniczy" czy "zawodnicza"). uzywalem tez kilka roznych linek/drutow tytanowych etc(lowie uzywajac plecionki strena sonic bodaj 8lbs). Duzo z nich wytrzymywalo hole duzych (70-100cm) szczupakow etc. jedno co zauwazylem jednak to to, ze prawdopodobnie rzucanie za ciezkimi przynetami im daje w kosc bardziej niz hol ryb (czesto lowie w miejscach gdzie zakladam glowki 12-17g) i raz na kilka wyjazdow stalki strzelaja mi w trakcie rzutu (strzelaja w roznych miejscach - na tulejkach, na koncach petelek etc.) - jeszcze nigdy stalka mi nie strzelila w trakcie holu ryby. Od siebei sugeruje wymieniac stalki co 1-2 dni lowienia jesli uzywalo sie ciezszych przynet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Wracając do tych przyponów marki Jan-tex, widzę, że są w ofercie takie 20 cm do 2.5kg, czy są miękkie? Nie zaburzają pracy małego plemnika na główce 2-3 gramy lub podobnej wielkości czeburaszce? A może używał ktoś gotowych przyponów od spro FS Jig Rig 0,18mm, 3 szt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Tak są miękkie. Jan texy to najlepsze przypony jeśli przy okoniówce juz trzeba zastosować wolfram. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 (edytowane) Witam, czy są może jakieś nowości w tym temacie?Do tej pory używałem wolframów spinwala lub jaxona do 2-2,5 kg. Łowię w małej rzece i niestety po każdym złapanym zaczepie taki wolfram jest praktycznie do wyrzucenia, musiałbym ich mieć około 20 na jedno wędkowanie... Spróbowałem ostatnio z fluorocarbonem 0,25, niestety drugi szczupak uciął go już przy braniu i tym samym wyleczył mnie z używania tego wynalazku. Zainteresowałem się tą stalową linka 3kg z jaxona. Czy ona faktycznie się tak nie skręca, itd. jak wolfram? Lepiej zamontować na tulejkach zaciskowych czy wiązać normalnie?Dodam, że łowię główkami 1-5g, keitechami, itd 2-4 cale, obrotówkami i małymi 3-4cm woblerami. Dzięki z góry za odpowiedzi Edytowane 6 Września 2021 przez JimbeamPK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Witam, czy są może jakieś nowości w tym temacie?Do tej pory używałem wolframów spinwala lub jaxona do 2-2,5 kg. Łowię w małej rzece i niestety po każdym złapanym zaczepie taki wolfram jest praktycznie do wyrzucenia, musiałbym ich mieć około 20 na jedno wędkowanie... Spróbowałem ostatnio z fluorocarbonem 0,25, niestety drugi szczupak uciął go już przy braniu i tym samym wyleczył mnie z używania tego wynalazku. Zainteresowałem się tą stalową linka 3kg z jaxona. Czy ona faktycznie się tak nie skręca, itd. jak wolfram? Lepiej zamontować na tulejkach zaciskowych czy wiązać normalnie?Dodam, że łowię główkami 1-5g, keitechami, itd 2-4 cale, obrotówkami i małymi 3-4cm woblerami. Dzięki z góry za odpowiedziwiem że off top ale powiedz proszę jaką wędką obsługujesz te przynęty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Shimano Catana do 11g, w planach jest coś innego, ale to za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Shimano Catana do 11g, w planach jest coś innego, ale to za rok myślałeś już coś o tym kijku jki ma być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Coś w granicach 200-300zł z wyrzutem ciut większym w granicach 12-14g. Konkretnego modelu jeszcze nie wybrałem. To ma jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Coś w granicach 200-300zł z wyrzutem ciut większym w granicach 12-14g. Konkretnego modelu jeszcze nie wybrałem. To ma jakieś znaczenie? Nie po prostu szukam aktualnie kija do takich przynęt i sie zastanawiam co i jak kupiłem w ciemno qualie i naprawdę świetny kij ale nie do takich przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Zobacz watki u kolegi Psulek, ma tam linki do przyponów Siglon, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi