Skocz do zawartości

Czym sie różni Scorpion 1500/1501 od Curado 201 E...

godski

Rekomendowane odpowiedzi

To sa blizniacze konstrukcje(jeśli chodzi ci o (1501xt vs curado 201e) poprzednikiem 1501xt był model bez xt czyli 1501 Roznia sie tym ze scorpion 1501 xt jest produkowany na tynek japonski-jest drozszy natomiast curado 201e na rynek amerykanski  nie posiadam ich w tej wielkosci  natomiast posiadam modele  delikatniejsze czyli scorpion 1001xt i curado 51e i jakoś scorpion lepiej mi pasuje  (spasowanie) acz kolwiek duzej roznicy nie ma  jak bym był na twoim miejscu i miał te kilka stowek wiecej do wydania  to brał bym scorpiona :) ale to tylko moje zdanie

ja jednak zostałbym przy curado.posiadam 51 jak i 201-dwa latka bez problemów a 201 jestem 3cim właścicielem.miałem okazję rzucać scorpionem 1501 xt i pomimo dobrego wyglądu wymagał reanimacji.hamulec działał skokowo do tego stopnia że jak był potrzebny to się ślizgał i coś było nie tak z przyciskiem zwalniającym szpulę,jakoś ciężko się wciskał.nie wiem jakie były tego przyczyny bo nie mój to multik a kolega który był właścicielem jakoś specjalnie się tym nie przejmował.

antek 5 nie nadaje sie do bolenia za małe przełozenie  to sprzet pod obrotowki jerki :)  zamachał bys sie na smierc tak szybko krecac  lepszy by był jakis z wiekszym przełozeniem :D a tak naprawde to jeszcze go nie testowałem -swiezy zakup ale mysle ze na upartego od 12-15 gr powinien dac rade

oczywiście masz racje. pomieszało mi się bo rozważam opcje CALAIS 201A - to w zasadzie ta sama konstrukcja z tą różnicą, że CALAIS 201A ma szpule ALU nawiercana a nie magnez - co bardziej mi lezy ze wzgledu na opcje seatroutowania

Steeza nie chce - za maly. wole czuć coś w łapie... 

Zillion... rozwazałem opcje czarnucha... Tylko jakoś tak SUBIEKTYWNIE odnosze wrazenie, że moją ręka więcej wyciska z hamulców odśrodkowych ktore mozna CALKOWICIE wylaczyc niz z magnetykow czy nawet DC - ale mogę sie mylić...