godski Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Czy to tylko kolor, czy też wielkość i konstrukcja. Waga szpulki jest taka sama? Zastanawiam sie nad tym Scorpionem, ale miałem wcześniej Curado 201E7 i mi nie podpasował. Taki mikry i łożysko szpulki po paru dniach poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) co do wielkości multikówhttp://forums.tackletour.com/viewtopic.php?f=27&t=32765 Edytowane 21 Maja 2013 przez michal00kn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Tam nie ma odpowiedzi na moje pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 luknij na sasiednie forum tam cos znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 kolorem i ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 To sa blizniacze konstrukcje(jeśli chodzi ci o (1501xt vs curado 201e) poprzednikiem 1501xt był model bez xt czyli 1501 Roznia sie tym ze scorpion 1501 xt jest produkowany na tynek japonski-jest drozszy natomiast curado 201e na rynek amerykanski nie posiadam ich w tej wielkosci natomiast posiadam modele delikatniejsze czyli scorpion 1001xt i curado 51e i jakoś scorpion lepiej mi pasuje (spasowanie) acz kolwiek duzej roznicy nie ma jak bym był na twoim miejscu i miał te kilka stowek wiecej do wydania to brał bym scorpiona ale to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 ja jednak zostałbym przy curado.posiadam 51 jak i 201-dwa latka bez problemów a 201 jestem 3cim właścicielem.miałem okazję rzucać scorpionem 1501 xt i pomimo dobrego wyglądu wymagał reanimacji.hamulec działał skokowo do tego stopnia że jak był potrzebny to się ślizgał i coś było nie tak z przyciskiem zwalniającym szpulę,jakoś ciężko się wciskał.nie wiem jakie były tego przyczyny bo nie mój to multik a kolega który był właścicielem jakoś specjalnie się tym nie przejmował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Tak jak napisałem. Curado miałem i już nie chcę. Poszukuję czegoś ciut większego z wodzikiem bardziej oddalonym od szpulki. Zillion, Antares.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 mam antaresa 5 i ziliona type r jak chcesz pomacac nie ma sprawy wal na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Grzesiek możesz powiedziec od ilu tak rozsądnie buja się ten Antek 5 (to ten z magnezową szpulka?) rozwazam go jako maszynke do bolenia, i ciekawi mnie od ilu zaczyna tak porzadnie ciepac... oczywiscie przy odpowiednim kiju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 antek 5 nie nadaje sie do bolenia za małe przełozenie to sprzet pod obrotowki jerki zamachał bys sie na smierc tak szybko krecac lepszy by był jakis z wiekszym przełozeniem a tak naprawde to jeszcze go nie testowałem -swiezy zakup ale mysle ze na upartego od 12-15 gr powinien dac rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 przelozenie mnie nie boli. mam revo STX 6,4:1 i w zupelnosci wystarczy do moich potrzeb. Jak już wspomnialem interesuje mnie co ta maszyna potrafi RZUTOWO. czyli od ilu rzuca na prawde daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 antek ma 5:1 za mało na bolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 oczywiście masz racje. pomieszało mi się bo rozważam opcje CALAIS 201A - to w zasadzie ta sama konstrukcja z tą różnicą, że CALAIS 201A ma szpule ALU nawiercana a nie magnez - co bardziej mi lezy ze wzgledu na opcje seatroutowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Rafał, na bolka Zillion lub Steez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Steeza nie chce - za maly. wole czuć coś w łapie... Zillion... rozwazałem opcje czarnucha... Tylko jakoś tak SUBIEKTYWNIE odnosze wrazenie, że moją ręka więcej wyciska z hamulców odśrodkowych ktore mozna CALKOWICIE wylaczyc niz z magnetykow czy nawet DC - ale mogę sie mylić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 E.. no Mifas z tych Zillionów PE lata cholernie daleko.Mają lekkie i dość płytkie szpulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 no wlasnie... zeby to mial w domu i porownal to by bylo latwiej... a tak ... pupa zbita... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi